Da li je i zašto teško naći srodnu dušu?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...

Samci, prebrojte se

Anketa je završila: 18 feb 2021, 14:44.

Sam /sama sam
11
55%
U vezi sam
9
45%

Ukupno glasova: 20

CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Re: Da li je i zašto teško naći srodnu dušu?

Post Postao/la CocoMa »

Hannibal je napisao/la: 10 nov 2020, 18:23
CocoMa je napisao/la: 10 nov 2020, 18:22 Kome je teško naći srodnu dušu samo neka se registrira na forum.. :haha :crni i problem riješen.. :ddk
nadje ti smajlicka, ne moras ti nista
Ma mi smo tim koji radi skupa.. mislim da se pomažemo međusobno.. radimo sa ekipama širom planete zemlje pa i dalje :keke .. prepoznamo duse koje se zavole i prije rođenje... :crni
2
1 slika 1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Na kraju,kako godine idu,kad se spuste kriteriji,bude ti bitno samo da imas s kime kafu popiti :moon
2
1 slika 1 slika
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 483

Post Postao/la Jimmy McNulty »

Atomic je napisao/la: 10 nov 2020, 19:37 Na kraju,kako godine idu,kad se spuste kriteriji,bude ti bitno samo da imas s kime kafu popiti :moon
Samo budale spuštaju kriterije. Mislim da koliko god patio i žudio za ljubavlju da nikad neću spustit kriterije i bit s nekim samo da imam kafu popit, jebala ga kafa pit ću je sam kao i dosad u životu. Iskreno, prije bih se ubio nego bio s nekim koga ne volim ili ko me ne privlači.
Moonlight je napisao/la: 10 nov 2020, 18:00 Ma ne vidim sto bi mladima bio problem, u vrijeme Facebook, Instagram, vibera, spotted a itd.
Čak i oni sramežljivo mogu nesto izvući zahvaljujući novim tehnologijama.
A o izlascima da ne govorim. Puno duže ostaju vani, imaju više slobode, a i opcija.
Ovo je zapravo velika zabluda.
Sve ove mreže doprinijele su zapravo činjenici da skoro apsolutna većina djevojaka u svakom trenutku ima 10 momaka koji joj se javljaju i poklanjaju joj pažnju i jako je teško izdvojiti se i dobiti priliku od sagovornika da te kroz neko dopisivanje upozna dublje i poželi te upoznati uživo. Ako nemaš sređene profile gdje u startu svoj život predstavljaš kao neke savršenu avanturu, otpisan si.

Ako si muško i pritome sramežljiv tvoje šanse da ćeš naći djevojku su minimalne, da ne spominjem srodnu dušu jer to je nešto u ovom trenutku toliko apstraktno za većinu momaka.

Nažalost, ja sam sramežljiv... i prilasci uživo nisu opcija, davno sam naučio da i ovo online iako može biti dobar način upoznavanja zapravo ne fercera toliko dobro iako su mogućnosti beskrajne.

A možda je i samo do mene, možda imam neki problem ili neku manu ili splet njih pa ne uspijevam zainteresovati suprotni spol za mene. Tipujem na izgled i na činjenicu da sam dosadan i da ne vodim previše zanimljiv život, možda djelujem i kao nice guy a njih niko ne voli. Ne znam, nisam pametan, vjerovatno nije samo jedan problem.

Znam samo da je tužno živjeti život bez ljubavi.... danas je storm prelijepo napisao da mu se kod žena najviše sviđa da mu pripada bez kalkulacija, otvoreno i bez zadrske... to je nešto predivno.

S takvom osobom se isplati gazit kroz život a ne spuštat kriterije pa da piješ kafu s njom i da živite jedno s drugim čisto da niste sami. Ja bih takvu osobu prije zamrzio nego zavolio.
2
2 slika
I expect nothing and I'm still let down.
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17014

Post Postao/la Polaris »

Vidi sad je fifti fifti
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Joj Jimmy,Jimmy pojedi cevape 😃
2
2 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Post Postao/la Moonlight »

Jimmy McNulty je napisao/la: 10 nov 2020, 20:01
Atomic je napisao/la: 10 nov 2020, 19:37 Na kraju,kako godine idu,kad se spuste kriteriji,bude ti bitno samo da imas s kime kafu popiti :moon
Samo budale spuštaju kriterije. Mislim da koliko god patio i žudio za ljubavlju da nikad neću spustit kriterije i bit s nekim samo da imam kafu popit, jebala ga kafa pit ću je sam kao i dosad u životu. Iskreno, prije bih se ubio nego bio s nekim koga ne volim ili ko me ne privlači.
Moonlight je napisao/la: 10 nov 2020, 18:00 Ma ne vidim sto bi mladima bio problem, u vrijeme Facebook, Instagram, vibera, spotted a itd.
Čak i oni sramežljivo mogu nesto izvući zahvaljujući novim tehnologijama.
A o izlascima da ne govorim. Puno duže ostaju vani, imaju više slobode, a i opcija.
Ovo je zapravo velika zabluda.
Sve ove mreže doprinijele su zapravo činjenici da skoro apsolutna većina djevojaka u svakom trenutku ima 10 momaka koji joj se javljaju i poklanjaju joj pažnju i jako je teško izdvojiti se i dobiti priliku od sagovornika da te kroz neko dopisivanje upozna dublje i poželi te upoznati uživo. Ako nemaš sređene profile gdje u startu svoj život predstavljaš kao neke savršenu avanturu, otpisan si.

Ako si muško i pritome sramežljiv tvoje šanse da ćeš naći djevojku su minimalne, da ne spominjem srodnu dušu jer to je nešto u ovom trenutku toliko apstraktno za većinu momaka.

Nažalost, ja sam sramežljiv... i prilasci uživo nisu opcija, davno sam naučio da i ovo online iako može biti dobar način upoznavanja zapravo ne fercera toliko dobro iako su mogućnosti beskrajne.

A možda je i samo do mene, možda imam neki problem ili neku manu ili splet njih pa ne uspijevam zainteresovati suprotni spol za mene. Tipujem na izgled i na činjenicu da sam dosadan i da ne vodim previše zanimljiv život, možda djelujem i kao nice guy a njih niko ne voli. Ne znam, nisam pametan, vjerovatno nije samo jedan problem.

Znam samo da je tužno živjeti život bez ljubavi.... danas je storm prelijepo napisao da mu se kod žena najviše sviđa da mu pripada bez kalkulacija, otvoreno i bez zadrske... to je nešto predivno.

S takvom osobom se isplati gazit kroz život a ne spuštat kriterije pa da piješ kafu s njom i da živite jedno s drugim čisto da niste sami. Ja bih takvu osobu prije zamrzio nego zavolio.
A gledaj Jimmy... Ja sam bila curetak u doba kad Interneta nije bilo. Vjeruj mi i tada sam ih vrtila po nekoliko I mogla birati. Nema to veze sa mrežama već sa onim u glavi.
Imas djevojake sa napucanim profilima imas I sa normalnim. Zavisi na sta ti tipujes. I djevojke su sramežljie bar neke. Tako da imas I to u vidu kada im se javljaš. Svakoj pažnju privuče samopuzdan dečko.
Ne treba ti savršen profil. Dovoljno je minimalan da budeš malo misteriozan. A ako si joj zanjimljiv i ono sto se njoj svidja, nema veze sto još njih 10 puše.
Eh sada... Ako ti misliš da nisi zanjimljiv, tu je vec problem. Radi na sebi. A možda ima negdje neka nezanjimljiva djevojka poput tebe ali ona tebi ne bi bila zanimljiva 😁
A to da ti neko bezuslovno pripada dodje nakon vremena i vremena, a nikako odmah i sada.
Moj moto je da tražim ono što i sama dajem. Ne tražim ništa da ima ili jeste što ja već nisam. Kriterije naravno ne treba spuštati.
Pa malo razmisli. A i mi ovdje ćemo uvijek rado pomoći sa savjetom. Moj pp ti je uvijek otvoren :moon
3
3 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6829

Post Postao/la Malfoy »

sam sam
dok te ljubi drugi neko
:kme
2
1 slika 1 slika
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17014

Post Postao/la Polaris »

Cuj 7....ma ko je to sve single... :hm
0
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 24954

Post Postao/la Lana »

Nekad su se trazile srodne duse..Danas budi zadovoljan ako nadjes nekog s dusom. :haya
10
3 slika 4 slika 2 slika 1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Meni je...bio.problrm. Ne naći, jer ja doista nisam tražila, već naići. Nekako sam bila u tom filmu , samo fax, fax...nije ni da sam.imala nekog slobodnog vremena koje bih posvetila nekom, ali to nije bio glavni razlog. Tih par kratkih veza, nisu s moje strane zahtijevaloe nikakv trud, napor...otpor je latentan i nevidljiv bio u meni. Kao da sam davala.sebe vrlo malo, i to sam.smatrala.sasvim dovoljnim.
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Lana je napisao/la: 10 nov 2020, 21:39 Nekad su se trazile srodne duse..Danas budi zadovoljan ako nadjes nekog s dusom. :haya
Uh teska ti ova ... ali stoji. :malagani
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Pa tesko mi je naci srodnu dusu jer jos nije pocela vakcinacija protiv Covida, kako je naci kad ne mogu maknut' odavde. :tugi

To mi je prvi uslov da bih je poceo traziti ... i ima da se zadam pravo, od duse do duse dok ne nadjem onu savrsenu! :meha2
5
1 slika 4 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25305

Post Postao/la Russki »

Ariel je napisao/la: 10 nov 2020, 18:11 Sama sam 🙂

Razmisljam da skinem tinder pa sta bude :ovaj :D
Kako si sama kad sam ja tvoj par ? Njušim li ja to otkaz ? :D
6
3 slika 2 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21593

Post Postao/la Miss Y. »

Srodne duše su samo one koje si rodio ili su te rodile.
Sve ostale duše ti pripadaju dio tvoj zivota i nadju se na tvom putu sa svrhom.
Neko 1 mjesec, neko 5 godina neko vječno.
Nista nije slučajno i nikoga ne upoznajes bez nekog dubljeg cilja.
Sve dok nesto naučiš iz nekog odnosa nije pogresno sto si bio u istom. Sve su to neka isustva, lekcije, lijepe ili ruzne crtice sjecanja na srcu.
Na odnosu se radi obostrano.
I sve dok istim tempom prelazite igricu dobro je. :srce

Nespustanje kriterija je moj moto always :moon
2
1 slika 1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35126

Post Postao/la dmr »

Đimi, storm se piše boldano :djed
3
3 slika
:damir
medvjed23
Administrator
Reactions: 9471
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

teško je..

potragu u startu otežava to što mnogo ljudi zapravo i ne traži srodnu dušu.. neko voli samoću, neko je razočaran neuspjesima pa je prihvatio samoću, nekom je partner potreban samo radi seksa, manipulativnih igrica ili nekog trećeg površnog razloga.. dakle, prije svega je potrebno da se ukrste staze dvije osobe koje traže nekoga kome će se predati srdačno i potpuno.. kad se to desi, nameće se niz pitanja.. sviđaju li se te osobe jedna drugoj? koliko toga zajedničkog imaju? mogu li o razlikama u mišljenjima razgovarati tako da dođu do obostrano prihvatljivih zaključaka? hoće li ih pratiti sreća? hoće li im korona remetiti planove? itd, itd..

teško je, treba se puno stvari poklopiti, ali moguće je naći nekoga koga ćeš voljeti, ko će tebe voljeti i zbog koga će ti dušu ispuniti zanos, a glavu misao: pa on(a) je stvoren(a) za mene..
6
6 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10040

Post Postao/la WhiskeyPete »

Prestao sam živjeti za taj društveni ideal jer on za sobom povlači dosta segmenata o kojima često dumamo u nedogled, između ostalog i naša očekivanja koja rastu onda kada se zaljubimo. Jedne sam prilike mislio da sam upoznao nekoga "srodnog", međutim, razlog zašto sam toliko dugo osjećao neobičnu prazninu je bila ta da sam u suštini samo trebao pronaći sebe kako bi se upotpunio i "otvorio" za neka nova životna iskustva. Ne postoji neko ko će nas učininiti potpunim, to je sve postavljeno na našoj iskrivljnoj percepciji o sreći koja se ispreplela sa društvenim naslijeđem i patrijahalnom zaostavštinom, generišući samu sebe kroz generacije, a za to su joj bili potrebni samo po pirodi krhki ljudi. Ne kažem da je odlučuti se sam na život bez parnera dobra stvar, već koliko je bitno provoditi vrijeme sa svojim strahovima, razgovarajući sa njima, analizirajući ih, tražeći uzroke, riješenja, biti u koheziji sa samim sobom. Živto se nije namjestio nikome onako kako je želio, oud i potiče sva čovjekova patnja za nekom idealnom ljubavi, koju je stvorila njegova kreativna mašta, a zašto se recimo, nikada nismo spontano prepustili trenucima sadašnjost, uživajući u njima ovde i sada, bez straha da će nam možda sutra taj dobar osjećaj umaći. Tako mi funkcionišemo i sa osobama koje nam se sviđaju, i sa kojima pokušavamo izgraditi vezu, često zasnovanu na lošim temeljima, koje obično čine naše sumje i strahovi.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”