Svaka žena treba da zna...

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Re: Svaka žena treba da zna...

Post Postao/la Atomic »

Ja bih napisao da kako se ljudi polako udaljavaju od vjere,veci je broj razvoda i prevara.
Ali necu napisati :d
1
1 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

na temu "jednoće"

super je to sve, sjediniti se u nekim momentima, baš stopiti i u istom ritmu disati....treba to svima....ali, očekivati da je takvo stanje trajno je blesavo..... razlike i individualnost su ono što čini da budemo jedinstveni i moraju se zadržati....i poželjne su sve dok su partneri u simbiozi sa svojim razlikama.... i ja bih to nazvala jedinstvom....
ako je takva simbioza neodrživa, onda prestaje partnerski odnos....razjedinjuju se.
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 12 nov 2020, 07:52 Nažalost, moje zapazanje u okolini je da su žene te koje se mijenjaju, odriču svoje osobnosti u želji da budu "jedno" s partnerom...jedna duša jedno tijelo...ma jasta! Kompromis je poželjan, neophodan, ali sve dok se pod izgovorom.tog istog kompromisa ne počnemo odricati sebe, to sam davno rekla.
S druge strane, ako žena U startu nije iskrena i otvorena, nije to što ona jeste, normalno je da će da se mjenja , prilagođava , da pokuša da bude ono sta je predstavila.o sebi. U takvom odnosu nema.hayra, niti ga može biti.
Njihova greska, mi ne zelimo da se neko mijenja radi nas pa se poslije zali da smo mi krivi. Neka svako bude sta jeste i neka trazi partnera prema sebi, najpostenije. Ja ne zelim da mi glumi nekoga ko ne postoji da bi me privukla i da bi bila samnom, pa poslije da pokaze pravo lice i da se razidjemo ... to mislim da ces se sloziti niko ne zeli, ni zene ni muskarci.
2
2 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21696

Post Postao/la Miss Y. »

Buki je napisao/la: 12 nov 2020, 08:05
Njihova greska, mi ne zelimo da se neko mijenja radi nas pa se poslije zali da smo mi krivi. Neka svako bude sta jeste i neka trazi partnera prema sebi, najpostenije. Ja ne zelim da mi glumi nekoga ko ne postoji da bi me privukla i da bi bila samnom, pa poslije da pokaze pravo lice i da se razidjemo ... to mislim da ces se sloziti niko ne zeli, ni zene ni muskarci.
:cool

Pa to i rade žene koje su nefunkcionalne kada su same i bez muskarca...bacaju se pod noge samo da je ne ostavi.
Majku bi promjenila a ne boju kose.
Istina je da nekad ni muskarci nisu krivi, oni to ne zahtjevaju ali se takve žene same dodvoravaju i savijaju pod grane na vjetru samo da bi on ostao s njom...pa kasnije prave od sebe žrtvu.
Svega u Božijoj bašči.

Mogu ga pitati: željela bih da promjenim boju kose, sta mislis jel braon ok? pa razmisliti o njegovom misljenju isto kao i maminom, sestrinom ili savjetu prijateljice, ali da se ofarbam u crno i osisam na cenat samo jer voli tako - no fckng way!
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

čak sta vise kad razmislim : prije sam dobivala sugestiju - Ne mjenjaj nista, takvu sam te upoznao, takva mi se dopadas :kriv
Nego ove neke nebuloze, smrsaj malo, udebljaj se, osisaj se itd. :stop
0

Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Iskra je napisao/la: 12 nov 2020, 07:52 Nažalost, moje zapazanje u okolini je da su žene te koje se mijenjaju, odriču svoje osobnosti u želji da budu "jedno" s partnerom...jedna duša jedno tijelo...ma jasta! Kompromis je poželjan, neophodan, ali sve dok se pod izgovorom.tog istog kompromisa ne počnemo odricati sebe, to sam davno rekla.
S druge strane, ako žena U startu nije iskrena i otvorena, nije to što ona jeste, normalno je da će da se mjenja , prilagođava , da pokuša da bude ono sta je predstavila.o sebi. U takvom odnosu nema.hayra, niti ga može biti.
Pa.ja ne znam zašto je to tako...da li vodjenje emocijama ili latentnim pritiskom visokih očekivanja od strane muškarca, ne bih znala, ali da su žene te koje se prilagođavaju samim tim i mijenjaju, nerijetko gubeci sebe i podredjujuci se partneru, porodici, okolini....jesu.
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Miss Y. je napisao/la: 12 nov 2020, 08:16 Pa to i rade žene koje su nefunkcionalne kada su same i bez muskarca...bacaju se pod noge samo da je ne ostavi.
Majku bi promjenila a ne boju kose.
Istina je da nekad ni muskarci nisu krivi, oni to ne zahtjevaju ali se takve žene same dodvoravaju i savijaju pod grane na vjetru samo da bi on ostao s njom...pa kasnije prave od sebe žrtvu.
Svega u Božijoj bašči.

Mogu ga pitati: željela bih da promjenim boju kose, sta mislis jel braon ok? pa razmisliti o njegovom misljenju isto kao i maminom, sestrinom ili savjetu prijateljice, ali da se ofarbam u crno i osisam na cenat samo jer voli tako - no fckng way!
Bas mi je drago sto si ovo napisala, da sam ja napisao bilo bi evo ga opet protiv zena ovo-ono ... a zaista pokusavam biti iskren i objektivan.
Ali glume i muskarci ... oni najnjezniji, najsarmantijeg pogleda, zavodnici ... elokventni, ugladjeni i uvijek skockani. Bjez' od takvog ... ako nikad nije opusten i nema hobije, ako nikad ne zaboravi da se obrije - nema tu hajra.
Ima jasno i sirovina koji ne glume, ali zene umisle da mogu promijeniti muskarca ... ne znam koliko sam puta ponovio - ne mozete promijeniti muskarca! Muskarci se ne mijenjaju! Moze se prilagoditi jedno vrijeme ali ne i promijeniti i na kraju ce se opet vratiti u isto pocetno stanje!

I dodjemo do poslovice ...
Zena kad ulazi u vezu misli da ce promijeniti muskarca, ali on se nikad ne promijeni.
Muskarac kad ulazi u vezu misli da se ona nece promijeniti, ali se ona promijeni.

... znaci budite sto jeste i trazite osobu koja je to sto jeste i trazite pozitivne stvari u partneru koje ce vas drzati zajedno. Lako je naci nacin za prigovarati ... bilo kome.

Ja znam da ti to razumijes, 'nako sam se raspisao. :oo
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

To je moto za brak:
Muskarci se nadaju da će zena ostati ista u braku kao u vezi, žene se nadaju da će u braku biti bolji nego u vezi :oo

To dok ne skontas neke stvari :haya

:moon
0

Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Miss Y. je napisao/la: 12 nov 2020, 08:18 čak sta vise kad razmislim : prije sam dobivala sugestiju - Ne mjenjaj nista, takvu sam te upoznao, takva mi se dopadas :kriv
Pa dobro neces se valjda odmah zdebljat' nakon sto nekog ulovis ... i to je bas ruzno a ima jako mnogo slucajeva "Eh sta se vise imam cuvat' ... cuvala sam se do udaje dosta od mene sad mogu po kolacima". Samo preslikam situaciju na - ON se zdemba zapusti udri po pivi i mezi, bi li vam bio jednako privlacan?
Ja ni jednoj ne kazem zdebljaj se smrsaj promijeni friz ... ako mi se ne svidja ne zadrzavam se, nekom ce se svidjeti, ne privlace nas sve iste osobine.
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Miss Y. je napisao/la: 12 nov 2020, 08:29 To je moto za brak:
Muskarci se nadaju da će zena ostati ista u braku kao u vezi, žene se nadaju da će u braku biti bolji nego u vezi :oo

To dok ne skontas neke stvari :haya

:moon
Jes ... u vezi smo svi bolji, istina.
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Buki je napisao/la: 12 nov 2020, 08:32
Miss Y. je napisao/la: 12 nov 2020, 08:18 čak sta vise kad razmislim : prije sam dobivala sugestiju - Ne mjenjaj nista, takvu sam te upoznao, takva mi se dopadas :kriv
Pa dobro neces se valjda odmah zdebljat' nakon sto nekog ulovis ... i to je bas ruzno a ima jako mnogo slucajeva "Eh sta se vise imam cuvat' ... cuvala sam se do udaje dosta od mene sad mogu po kolacima". Samo preslikam situaciju na - ON se zdemba zapusti udri po pivi i mezi, bi li vam bio jednako privlacan?
Ja ni jednoj ne kazem zdebljaj se smrsaj promijeni friz ... ako mi se ne svidja ne zadrzavam se, nekom ce se svidjeti, ne privlace nas sve iste osobine.
Slažem se, sve se moze natuknuti vrlo suptilno, i da se neko malo udebljao itd.
Naravno da mi nije privlacan, zato se u islamu i predlaze da partneru budes najljepsi i u okviru svog doma, a tamo je vecina u otrcanim trenerkama, čupave kose, bez sminke, nakita i parfema, a kad ide na posao ili druzenje tip-top. :lepi Vazi i za muskarce i žene.

Ali ucjenjivati nekoga ili naredjivacki ton koristiti da se promjeni, a i to sam cula, je totalno odvratno.
1
1 slika

Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Miss Y. je napisao/la: 12 nov 2020, 08:40 Slažem se, sve se moze natuknuti vrlo suptilno, i da se neko malo udebljao itd.
Naravno da mi nije privlacan, zato se u islamu i predlaze da partneru budes najljepsi i u okviru svog doma, a tamo je vecina u otrcanim trenerkama, čupave kose, bez sminke, nakita i parfema, a kad ide na posao ili druzenje tip-top. :lepi Vazi i za muskarce i žene.

Ali ucjenjivati nekoga ili naredjivacki ton koristiti da se promjeni, a i to sam cula, je totalno odvratno.
Od takve osobe odmah bjezat' ... sto prije. :malagani
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 12 nov 2020, 08:22

Pa.ja ne znam zašto je to tako...da li vodjenje emocijama ili latentnim pritiskom visokih očekivanja od strane muškarca, ne bih znala, ali da su žene te koje se prilagođavaju samim tim i mijenjaju, nerijetko gubeci sebe i podredjujuci se partneru, porodici, okolini....jesu.
Cuj zasto, pa da se udaju. :haha
Znas ono kad prijateljice pitaju onu sto se udala - "Na sta si ga prevarila?" :keke
2
1 slika 1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Buki je napisao/la: 12 nov 2020, 08:58
Iskra je napisao/la: 12 nov 2020, 08:22
Znas ono kad prijateljice pitaju onu sto se udala - "Na sta si ga prevarila?" :keke

Znači brak je toliki dobitak da je vrijedno izgubiti sebe i svoju osobnost? Nisam to znala!

A kako će onda funkcionirati na duge staze, ? To su za mene podvojene ličnosti...a to je , zalim reći, ali istina je, to je bolest.
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 12 nov 2020, 09:03
Buki je napisao/la: 12 nov 2020, 08:58

Znači brak je toliki dobitak da je vrijedno izgubiti sebe i svoju osobnost? Nisam to znala!

A kako će onda funkcionirati na duge staze, ? To su za mene podvojene ličnosti...a to je , zalim reći, ali istina je, to je bolest.
Ko kaze da ce funkcionisati? Ko kaze da je nekima u cilju da brak funkcionise? Znas li koliko je djevojaka spremno da se uda samo da bi se razvele da uteknu od roditeljskog nadzora ili da izvuku neku korist? :meha2
2
1 slika 1 slika
Mehaning
Proleter
Reactions: 6651

Post Postao/la Mehaning »

Ja sam svojoj ženi sve rekao, kakav sam... :ovaj

Samo što mi nije vjerovala... :meha1
4
4 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Mehaning je napisao/la: 12 nov 2020, 09:07 Ja sam svojoj ženi sve rekao, kakav sam... :ovaj

Samo što mi nije vjerovala... :meha1

I ja sam.Meha...meni što je u glavi to je i na jeziku. Šta ću...
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”