NBA

Sve što ostane, nakon najvažnije sporedne stvari na svijetu
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Re: NBA

Post Postao/la East_side »

:ok :ok :ok
IMG_20201012_143421.png
2
1 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
storm
Administrator
Reactions: 38083

Post Postao/la storm »

Zbilja je čovjek kralj... I još on nema namjeru stati :ok
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Bucksi ozbiljni...

slika

MILWAUKEE BUCKSI počeli su pokazivati dvostrukom MVP-ju NBA lige Giannisu Antetokounmpu da će napraviti sve kako bi ga zadržali kad mu na ljeto isteče ugovor, odnosno okružiti ga kvalitetnijim suigračima u borbi za naslov.

Već prvog dana nakon otvaranja prozora za transfere napravili su dva trejda kojima su mu doveli Jruea Holidaya iz New Orleansa te Srbina Bogdana Bogdanovića iz Sacramenta.

Holiday je jedan od najboljih obrambenih igrača lige, a Bucksi su Pelicansima za njega dali Erica Bledsoea, Georgea Hilla, tri izbora prve runde drafta i pravo na dvije razmjene budućih pickova. Već mjesecima se pričalo da će Holiday biti na raspolaganju za trejd, a za njega je bila zainteresirana većina izazivača za naslov.

Bucksi su tako dobili treću zvijezdu i jednog od idealnih igrača za drugu ili treću napadačku opciju u šampionskoj ekipi, kojem se može povjeriti čuvanje najboljih protivničkih vanjskih igrača. Pelicansi su pak nastavili rekonstrukciju i slaganje momčadi za budućnost, čiji su predvodnici Zion Williamson i Brandom Ingram.

U drugom trejdu dodatno su pojačali vanjsku liniju angažmanom Bogdana Bogdanovića, kojem je istjecao ugovor s Kingsima. Tako je Sacramento napravio sign-and-trade, odnosno potpisao novi ugovor s Bogdanovićem i zajedno s Justinom Jamesom ga poslao u Milwaukee u zamjenu za Dontea DiVincenza, Ersana Ilyasovu i DJ-a Wilsona. Tako su Bucksi dobili izvrsnu opciju za šestog igrača a da nisu ostali bez ijednog važnog kotačića. DiVincenzo je dobar mladi šuter, ali preostala dvojica nisu bili bitni dijelovi rotacije.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

slika

JAMES HARDEN odbio je najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige i tako naznačio Houston Rocketsima da želi otići nakon osam godina u klubu.

MVP-ju iz 2018. preostale su još tri godine ugovora, za koje će dobiti 133 milijuna dolara. Rocketsi su mu ponudili dvogodišnje produljenje za 103 milijuna, kojim bi Brada postao prvi igrač u NBA povijesti koji će u jednoj sezoni zaraditi 50 milijuna dolara.

Iz kluba su nakon prošle sezone otišli trener Mike D'Antoni i generalni menadžer Daryl Morey, a Harden, Russell Westbrook i drugi važni igrači izrazili su nezadovoljstvo smjerom u kojem Rocketsi idu.

Shams Charania iz Athletica piše da bi Harden želio trejd u redove nekog od izazivača za naslov, a preferirao bi Brooklyn Netse ili Philadelphia 76erse. Odlazak u Netse značio bi ujedinjenje s Kevinom Durantom, uz kojeg je započeo karijeru u Oklahoma City Thunderu prije nego što je 2012. otišao u Houston.

Westbrook je već zatražio trejd i očito je da će Rocketsi prije početka sezone napraviti brojne promjene u sastavu, a prvu su učinili razmjenom s Portland Trail Blazersima. Njima su poslali jednog od najboljih 3-and-D igrača lige Roberta Covingtona u zamjenu za veterana Trevora Arizu, 16. izbor na ovogodišnjem draftu i pick prve runde sljedeće godine.
0
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6829

Post Postao/la Malfoy »

Musa je trejdovan u Detroit
1
1 slika
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Malfoy je napisao/la: 17 nov 2020, 08:44 Musa je trejdovan u Detroit
Kakve su mu šanse za malo ozbiljnijom minutažom?
0
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malfoy »

storm je napisao/la: 17 nov 2020, 08:51
Ne znam sta bih ti rekao. Nesto sumnjam da ce Musa napraviti ozbiljniju karijeru u NBA. U Detroitu ce igrati u prosjeku nekih 15-20 minuta maksimalno.
1
1 slika
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malfoy »

Klay Thompson sjebo ahilovu tetivu. Jest ga krenulo jbt
1
1 slika
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malfoy »

Inace.. sinoc/jutros je odrzan NBA draft
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Malfoy je napisao/la: 19 nov 2020, 22:48 Inace.. sinoc/jutros je odrzan NBA draft
Je li bilo šta impresivno?
Ovih sam par tradeova upratio, draft ništa...
0
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malfoy »

storm je napisao/la: 19 nov 2020, 23:03 Je li bilo šta impresivno?
Ovih sam par tradeova upratio, draft ništa...
Nisam ni gledao. Slabo pratim koledz basket otkako sam u Evropi opet tako da su mi vecinom nepoznati igraci :zbunj
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

storm je napisao/la: 17 nov 2020, 08:51
trenutno nemaju igraca na njegovoj poziciji, al dovest ce sigurno nekog
1
1 slika
1811
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

Bojan Bogdanović i ove će sezone biti jedan od lidera Utah Jazza, Ivica Zubac će profitirati odlaskom Motrezla Harrella u Los Angeles Lakerse, dok je Mario Hezonja jedini promijenio destinaciju...

Dario Šarić (26) proteklih je dana potpisao ugovor života, za sljedeće tri sezone u Phoenix Sunsima dobit će čak 27 milijuna američkih dolara. Hrvatski košarkaški reprezentativac sada može odahnuti i mirno “pustiti korijene” u Arizoni, a njegovi Phoenix Sunsi su dovođenjem Chrisa Paula, Jaea Crowdera, te dobrim “ulovom” na draftu (10. pick Jalen Smith) postali prilično ozbiljna playoff momčad.

Pusti
Close
Video: 24sata Video
Dario Šarić novim je ugovorom postao i drugi najskuplji Hrvat u NBA ligi, na čelu je i dalje neprikosnoveni Bojan Bogdanović koji je za četverogodišnji ugovor dobio čak 73,1 milijun dolara. Nekadašnji košarkaš Philadelphie 76ersa i Minnesote Timberwolvesa godišnje će zarađivati 9 milijuna dolara, po čemu je danas peti najplaćeniji igrač Sunsa.
Phoenix ove sezone na maksimalnim ugovorima ima Chrisa Paula (44,2 milijuna dolara godišnje) i Devona Bookera (31 mil. dolara godišnje), mladi centar Deandre Ayton je na 12,6 milijuna dolara, a Jae Crowder će ove godine zaraditi 9,7 milijuna dolara. I baš bi tih pet igrača trebalo činiti početnu petorku Sunsa, dok će minutažu s klupe dijeliti Mikel Bridges, E'Twaun Moore, Damian Jones i Jalen Smith.
NBA: Dallas Mavericks at Phoenix Suns
Foto: ASHLEY LANDIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Nova sezona NBA lige počinje za nešto manje od mjesec dana (22. prosinca), a hrvatska košarka u elitnoj ligi svijeta spala je na svega pet imena. Ante Žižić i Dragan Bender više nisu dio NBA lige (obojica su danas u Maccabi Tel Avivu), a izbornik Veljko Mršić s guštom će pratiti nastupe Bojana Bogdanovića (Utah Jazz), Darija Šarića (Phoenix Suns), Ivice Zupca (LA Clippers), Luke Šamanića (San Antonio Spurs), ne i Marija Hezonje (Memphis Grizzlies) čija je reprezentativna priča (barem za sada) završena.
Mario Hezonja jedini je hrvatski košarkaš koji je proteklih dana promijenio destinaciju, te se iz Portland Trail Blazersa zaputio u mlađahne Memphis Grizzliese, iako je pitanje kakvu će tamo imati minutažu.
Bojan Bogdanović ostaje jedan od lidera Utah Jazza, te će i drugu sezonu u nizu tražiti prosjek preko 20 koševa po utakmici. Prošlu sezonu "Babo" je zabijao 20,2 poena u prosjeku, a Jazzeri su i ove godine zadržali okosnicu momčadi u kojoj su još Donovan Mitchell (potpisao maksimalni ugovor vrijedan 195 mil. dolara), Rudy Gobert, Joe Ingles, Mike Conley, dok je u Salt Lakeu ostao i Jordan Clarkson.
NBA: Washington Wizards at Utah Jazz
Foto: Russell Isabella/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Ivica Zubac bi trebao profitirati odlaskom Montrezla Harrella (u LA Lakerse), pa postati glavna centarska opcija LA Clippersa. No, igra najvećeg razočaranja prošle sezone i dalje će ovisiti o formi Kawhija Leonarda i Paula Georgea kojima se kao dokazan šuter pridružio podcjenjeni Luke Kennard. Ivica Zubac tako će i ove godine biti zadužen za branjenje reketa, time bi njegove brojke (posebno skokovi i blokade) mogli i dodatno narasti.
Luka Šamanić će u drugoj NBA sezoni dobiti puno više minuta i prostora za napredak nego prošle sezone. Gregg Popovich do sada je dozirao mladog hrvatskog košarkaša koji je lani skupio tek tri utakmice (jednu počeo u petorci), Šamanić je godinu dana radio i na jačanju muskulature, pa će Spursi ove godine htjeti dokazati zašto su prošle godine 20-godišnjeg Zagrepčana pokupili na 19. picku NBA drafta.
Nekako najčudniju situaciju i dalje ima Mario Hezonja, koji je želio ostati u Portlandu, ali tako nije mislio i GM Blazersa Neil Oshley. Mario Hezonja zaputio se u Grizzliese u trejdu tri kluba (u Memphis stigao i Desmond Bane, Enes Kanter završio u Portlandu, a Boston dobio buduće pickove Grizzliesa).
Memphis danas na papiru izgleda sasvim dobro, uz mladu zvijezdu Ja Moranta tu su Dillon Brooks, Brandon Clarke, Justise Winslow, Kyle Anderson..., te iskusni centri poput Jonasa Valanciunasa i Gorguija Dienga. Mario Hezonja mogao bi tražiti svoje minute u ovoj momčadi, ali ne bi se kladili i da kraj sezone neće dočekati u Memphisu.

Ugovori hrvatskih košarkaša
1. Bojan Bogdanović (Utah Jazz)
- 73,1 mil. dolara
- na 4 godine
2. Dario Šarić (Phoenix Suns)
- 27 mil. dolara
- na 3 godine
3. Ivica Zubac (LA Clippers)
- 28 mil. dolara
- na 4 godine
4. Luka Šamanić (San Antonio Spurs)
- 5,5 mil. dolara
- na 2 godine
5. Mario Hezonja (Memphis Grizzlies)
- 3,6 mil. dolara
- na 2 godine
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..zubac se diga a hezonja luda glava..i kad vidim da od bandera nista duša me zaboli takvog talenta odavno nije bilo na ovim prostorima..sad u Maccabi i nista.. :zbunj
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nisam znao da je kao junior bio tu kod mene :oo
Ovi što igraju za Laško, svi tu u kvartu žive...ima klub stanove

Nurkić: Djeca ne mogu osjećati BiH svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju Luku
H. H.
slika

Nurkić: Djeca ne mogu osjećati BiH svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju LukuNurkić je otkrio da nikada nije razmišljao da će postati NBA zvijezda (Foto: Screenshot)
Košarkaški reprezentativac BiH Jusuf Nurkić gostovao je u emisiji "Konačno petak" na BHT 1 gdje je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Zvijezda Portland Trail Blazersa ne konkuriše za kvalifikacione susrete za Evropsko prvenstvo u kojima naša selekcija igra protiv Bugarske i Latvije jer NBA klubovi ne dozvoljavaju igrčima dolazak na utakmice, ali je Nurkić stigao na okupljanje naše selekcije u hotelu Hills da pruži podršku saigračima.

Sjajni centar otkrio je da nikada nije razmišljao da će postati NBA zvijezda, s obzirom da je kasno počeo igrati košarku. Ipak, u jednom trenutku u Cedeviti shvatio je da je odlazak u NBA postao realan nakon što ga je počeo pratiti veliki broj skauta.

"Nisam nikada sanjao o tome jer nisam se ni bavio košarkom do 14. godine. U manjem selu živite dan za dan i imate uobičajene obaveze. Druge godina u Cedeviti, kada su me svaku utakmicu pratili brojni skauti i kada se počelo pričati o NBA draftu, priča je postala realnija", kazao je Nurkić.

Bh. centar je 26. marta 2019. godine doživio težak lom lijeve noge na utakmici Portlanda protiv Brooklyn Netsa. Ipak, to ga nije pokolebalo jer je već prethodno imao sličnu povredu dok je igrao u Sloveniji.

"Nisam se toliko prepao i pomišljao na kraj jer sam sličnu povredu imao u Sloveniji. To malo ljudi zna. Kada sam 2011. slomio kost na istoj nozi, doktor je mom agentu Enesu Trnovčeviću rekao da nikad više neću moći igrati. Mislio je da nisam čuo jer sam bio u susjednoj sobi. Čulo se sve, ali nisam odustao. Vratio sam se nakon šest mjeseci. Shvatio sam da nakon takvih povreda moraš uzeti vremena, koliko god bude potrebno. Iako je klub vršio pritisak da se vratim u decembru, u dogovoru s doktorima odlučili smo da se na vraćam dok ne budem potpuno spreman mentalno i fizički", jasan je as Portland Trail Blazersa.

Nedavno je Džanan Musa prešao iz redova Brooklyn Netsa u Detroit Pistonsa, a 26-godišnji Nurkić smatra da je napravio dobar potez i uvjeren je da će imati više prostora za igru.

"Musa je mlad i talentovan. Prešao je u ekipu gdje nemaju toliki imperativ pobježivanja i čvrsto vjerujem da će dobiti priliku. Sada je do njega da bude spreman, to sam mu i rekao. Mislim da i on za da je došlo njegovih pet minuta u Detroitu."

Naš reprezentativac je poznat i kao veliki ljubitelj muzike, pogotovo bh. izvođača. Nurkić na parket izlazi uz pjesmu Dine Merlina "Ćuskije", a otkrio je i anegdotu vezanu za tu numeru.

"Nedavno sam bio sa Dinom Merlinom i rekao mi je da ću imati problema sa njegovom suprugom. Ona ne voli tu pjesmu. Izvinio sam se, rekao sam da je neću više puštati i da ću se konsultovati i tražiti odobrenje od gospođe da je nastavim puštati", kazao je Nurkić uz osmijeh.

Na kraju razgovora Nurkić je poručio da BiH treba biti domovina svih koji je nose u srcu i da će se truditi da reprezentacija igra na cijeloj teritoriji zemlje.

"Reprezentacija BiH treba igrati na svim prostorima. Zagovarat ću i potrudit ću se da tako i bude. Banja Luka, Široki Brijeg ili neka mala mjesta - barem da reprezentacija bude na pripremama. Siguran sam da bi svi pomogli. Volio bih da svako dijete ima priliku da zavoli ovu zemlju, a ne može je osjećati svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju Luku", zaključio je Nurkić.

Jusuf Nurkić je kao junior igrao za slovenski Zlatorog Laško, a nakratko je posuđen Union Olimpiji. Profesionalnu karijeru počeo je u Cedeviti (2012-2014), jednu sezonu je boravio na posudbi u Zadru (2013), a na NBA draftu 2014. godine Chicago Bullsi izabrali su ga kao 16. pik

Ipak, iste večeri mijenjali su ga sa Denver Nuggetsima u kojima je igrao između 2014. i 2017. godine kada je prešao u Portland Trail Blazerse.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 27 nov 2020, 23:42 Nisam znao da je kao junior bio tu kod mene :oo
Ovi što igraju za Laško, svi tu u kvartu žive...ima klub stanove

Nurkić: Djeca ne mogu osjećati BiH svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju Luku
H. H.
slika

Nurkić: Djeca ne mogu osjećati BiH svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju LukuNurkić je otkrio da nikada nije razmišljao da će postati NBA zvijezda (Foto: Screenshot)
Košarkaški reprezentativac BiH Jusuf Nurkić gostovao je u emisiji "Konačno petak" na BHT 1 gdje je govorio o brojnim zanimljivim temama.

Zvijezda Portland Trail Blazersa ne konkuriše za kvalifikacione susrete za Evropsko prvenstvo u kojima naša selekcija igra protiv Bugarske i Latvije jer NBA klubovi ne dozvoljavaju igrčima dolazak na utakmice, ali je Nurkić stigao na okupljanje naše selekcije u hotelu Hills da pruži podršku saigračima.

Sjajni centar otkrio je da nikada nije razmišljao da će postati NBA zvijezda, s obzirom da je kasno počeo igrati košarku. Ipak, u jednom trenutku u Cedeviti shvatio je da je odlazak u NBA postao realan nakon što ga je počeo pratiti veliki broj skauta.

"Nisam nikada sanjao o tome jer nisam se ni bavio košarkom do 14. godine. U manjem selu živite dan za dan i imate uobičajene obaveze. Druge godina u Cedeviti, kada su me svaku utakmicu pratili brojni skauti i kada se počelo pričati o NBA draftu, priča je postala realnija", kazao je Nurkić.

Bh. centar je 26. marta 2019. godine doživio težak lom lijeve noge na utakmici Portlanda protiv Brooklyn Netsa. Ipak, to ga nije pokolebalo jer je već prethodno imao sličnu povredu dok je igrao u Sloveniji.

"Nisam se toliko prepao i pomišljao na kraj jer sam sličnu povredu imao u Sloveniji. To malo ljudi zna. Kada sam 2011. slomio kost na istoj nozi, doktor je mom agentu Enesu Trnovčeviću rekao da nikad više neću moći igrati. Mislio je da nisam čuo jer sam bio u susjednoj sobi. Čulo se sve, ali nisam odustao. Vratio sam se nakon šest mjeseci. Shvatio sam da nakon takvih povreda moraš uzeti vremena, koliko god bude potrebno. Iako je klub vršio pritisak da se vratim u decembru, u dogovoru s doktorima odlučili smo da se na vraćam dok ne budem potpuno spreman mentalno i fizički", jasan je as Portland Trail Blazersa.

Nedavno je Džanan Musa prešao iz redova Brooklyn Netsa u Detroit Pistonsa, a 26-godišnji Nurkić smatra da je napravio dobar potez i uvjeren je da će imati više prostora za igru.

"Musa je mlad i talentovan. Prešao je u ekipu gdje nemaju toliki imperativ pobježivanja i čvrsto vjerujem da će dobiti priliku. Sada je do njega da bude spreman, to sam mu i rekao. Mislim da i on za da je došlo njegovih pet minuta u Detroitu."

Naš reprezentativac je poznat i kao veliki ljubitelj muzike, pogotovo bh. izvođača. Nurkić na parket izlazi uz pjesmu Dine Merlina "Ćuskije", a otkrio je i anegdotu vezanu za tu numeru.

"Nedavno sam bio sa Dinom Merlinom i rekao mi je da ću imati problema sa njegovom suprugom. Ona ne voli tu pjesmu. Izvinio sam se, rekao sam da je neću više puštati i da ću se konsultovati i tražiti odobrenje od gospođe da je nastavim puštati", kazao je Nurkić uz osmijeh.

Na kraju razgovora Nurkić je poručio da BiH treba biti domovina svih koji je nose u srcu i da će se truditi da reprezentacija igra na cijeloj teritoriji zemlje.

"Reprezentacija BiH treba igrati na svim prostorima. Zagovarat ću i potrudit ću se da tako i bude. Banja Luka, Široki Brijeg ili neka mala mjesta - barem da reprezentacija bude na pripremama. Siguran sam da bi svi pomogli. Volio bih da svako dijete ima priliku da zavoli ovu zemlju, a ne može je osjećati svojom ako ne pošaljete pozive u Široki Brijeg ili Banju Luku", zaključio je Nurkić.

Jusuf Nurkić je kao junior igrao za slovenski Zlatorog Laško, a nakratko je posuđen Union Olimpiji. Profesionalnu karijeru počeo je u Cedeviti (2012-2014), jednu sezonu je boravio na posudbi u Zadru (2013), a na NBA draftu 2014. godine Chicago Bullsi izabrali su ga kao 16. pik

Ipak, iste večeri mijenjali su ga sa Denver Nuggetsima u kojima je igrao između 2014. i 2017. godine kada je prešao u Portland Trail Blazerse.

A Konakovic svoj4vremrno izjavio da Nurkuc nije dovoljno talentiran. E pa cccccvvvrrrrrc druze Dino :missy
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..imao je sreću da je na vrime otiša u hr i tu se formira ko igrač..znao sam da će uspit u nba jer ima tu snagu što je vrlo bitno tamo jer prolaze samo atlete...zato je za musu bilo prerano al ko zna možda ga izvuče meka ruka..
0
Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”