Ateist je ateist u svim prilikama...
Čak i tada, kad je to lakše ne biti...
Ma ne, Meha. Niko nije rekao da neko ne moze da se cudi, pa i pise o tome. Nego samo da je u vezi teme. Razumio sam tvoju pricu o susjedu koji kosi travu i pticama. Ali, to sa temom ima koliko i tokarski stroj.Mehaning je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:46A gdje pisati o tome, ako ne na temi...Fatih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:37 Nemojte samo da se svaka tema na Religiji pretvori u u vjerovanje ili nevjerovanje. Ja sam krunicu vidjao cesto ali, zaista po prvi put sada citam nesto vise od toga. Mislio sam da je nesto slicno kao tespih kod muslimana. Medjutim, kod muslimana tespih manje-vide sluzi samo za brojanje izgovora prilikom zikra.
A oni koji krunice i tespihe nose po autima, to su katolicke i muslimanske balije. Nije im mjesto tu. Jedino, znas sa kakvim tipom imas posla. Hvala na ovim informacijama, storm.![]()
![]()
Ako otvorite temu, gdje imam nešto za dodati, ja to napravim...![]()
Ako nesmijem to napraviti, onda nemam pojma, šta radim na forumu...![]()
Ili nevjernicima nije dozvoljeno, da se čudimo nekim stvarima...![]()
Izkoristit ču priliku za pitanje, u čemu je poanta brojanja...![]()
Ako izmoliš premalo puta, neče te razumjeti, a ako previše puta, biti češ dosadan...
Nije mi to logično...![]()
al e nije ti zapalo za oko početak molitve?Fatih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:37 Nemojte samo da se svaka tema na Religiji pretvori u u vjerovanje ili nevjerovanje. Ja sam krunicu vidjao cesto ali, zaista po prvi put sada citam nesto vise od toga. Mislio sam da je nesto slicno kao tespih kod muslimana. Medjutim, kod muslimana tespih manje-vide sluzi samo za brojanje izgovora prilikom zikra.
A oni koji krunice i tespihe nose po autima, to su katolicke i muslimanske balije. Nije im mjesto tu. Jedino, znas sa kakvim tipom imas posla. Hvala na ovim informacijama, storm.![]()
Znači li to to, da ako bi se sad pojavilo neko močno i dobrodušno biče, koje bi riješilo svu glad, neimaštinu i ostale muke, koje čovječanstvo ima, a to bi napravilo na neki nama nerazumljeni način, mi ga nebi proglasili Bogom...Fatih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:54Ma ne, Meha. Niko nije rekao da neko ne moze da se cudi, pa i pise o tome. Nego samo da je u vezi teme. Razimio sam tvoju pricu o susjedu koji kosi travu i pticama. Ali, to sa temom ima koliko i tokarski stroj.Mehaning je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:46
A gdje pisati o tome, ako ne na temi...![]()
Ako izmoliš premalo puta, neče te razumjeti, a ako previše puta, biti češ dosadan...
![]()
Tevhid, brate.Max je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:57al e nije ti zapalo za oko početak molitve?Fatih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:37 Nemojte samo da se svaka tema na Religiji pretvori u u vjerovanje ili nevjerovanje. Ja sam krunicu vidjao cesto ali, zaista po prvi put sada citam nesto vise od toga. Mislio sam da je nesto slicno kao tespih kod muslimana. Medjutim, kod muslimana tespih manje-vide sluzi samo za brojanje izgovora prilikom zikra.
meni jest...
"Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,
Stvoritelja neba i zemlje."
..gadno bi se prevario..al bolje da nisi naša u takvim situacijama..ima sam nedavno u našoj župi dogadjanja koja se ne mogu racionalno objasnit gdje ae molilo za bolesno dijete i bas oni koji su bili ateisti il nesto slicno okrenuli u trenutku molitvi..
Meni se cijedi med i mlijeko več cijeli život po tebi... :face
Pa, poenta abrahamskih religija i ne pociva na tome da na ovome svijetu treba i mora da bude neki "mali raj". Malo razlicita su tumacenja, ali, u slucaju navedenih, ovaj svijet je samo zeljeznicka stanica. Udjes, i cekas da voz dodje do odredista. Drzis se reda u vozu, ne razbijas stakla, ne zajebajes konduktera, itd.Mehaning je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:58Znači li to to, da ako bi se sad pojavilo neko močno i dobrodušno biče, koje bi riješilo svu glad, neimaštinu i ostale muke, koje čovječanstvo ima, a to bi napravilo na neki nama nerazumljeni način, mi ga nebi proglasili Bogom...![]()
Iako mislim, da bi ga napali svim sredstvima, ne vjerujem da bi to baš tako bilo...![]()
Hold my beer...Mehaning je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:46A gdje pisati o tome, ako ne na temi...Fatih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 11:37 Nemojte samo da se svaka tema na Religiji pretvori u u vjerovanje ili nevjerovanje. Ja sam krunicu vidjao cesto ali, zaista po prvi put sada citam nesto vise od toga. Mislio sam da je nesto slicno kao tespih kod muslimana. Medjutim, kod muslimana tespih manje-vide sluzi samo za brojanje izgovora prilikom zikra.
![]()
Čovjek čvrstih uvjerenja ne.
Ima jedan film koji je super ilustrovao to šta si rekao. U jemu glume ili Liv Tyler ili Anne Hathawey, ne sjećam se koja od njih dvije.
To ti je ona situacija iz američkih filmova kada neko krene o božiću i na kraju mu sagovornik kaže ja sam ti božić mi ništa ne značijevrej, ili musliman ili ateista, a ovaj to ne konta, kako t oda nekome božić ništa ne znači, pa svima je bitan.laga-nini je napisao/la: ↑17 nov 2020, 16:14 ..nisam to tvrdio nego sam mehi odgovorio na ono njegovonda ateist samo u hr nosi krunicu pa sam mu pokusa objasnit iako znam da je to uzalud vam trud svirači da je tako bivali..i mnogi naši branitelji nikoji nisu vjernici umirali s krunicom u ruci..znam da je tesko svatit al je istina...
Još kad im staneš objasniti, da je večina božiča dio Coca Coline reklamne kampanije, glupo i u čudu te gledaju...Sandeman je napisao/la: ↑17 nov 2020, 16:29To ti je ona situacija iz američkih filmova kada neko krene o božiću i na kraju mu sagovornik kaže ja sam ti božić mi ništa ne značijevrej, ili musliman ili ateista, a ovaj to ne konta, kako t oda nekome božić ništa ne znači, pa svima je bitan.laga-nini je napisao/la: ↑17 nov 2020, 16:14 ..nisam to tvrdio nego sam mehi odgovorio na ono njegovonda ateist samo u hr nosi krunicu pa sam mu pokusa objasnit iako znam da je to uzalud vam trud svirači da je tako bivali..i mnogi naši branitelji nikoji nisu vjernici umirali s krunicom u ruci..znam da je tesko svatit al je istina...
Indoktrinacija, pretvori se vjeski običaj ili praznik u društveni običaj pa ga počnu praktikovati i slaviti i oni koji nisu vjernici.
Na primjer, nedjelja kao neradni dan.
Treba se paziti takvih podvala i lukavština, religije ih rado i često koriste.