Online nastava

Od kolijevke, pa do groba...
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Re: Online nastava

Post Postao/la hani_jong_un »

FB_IMG_1603117284829.jpg
8
7 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
1811
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

mi smo od sutra pa do utorka onlajn.
3
1 slika 2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17674

Post Postao/la Ommadawn »

Mi od ponedjeljka parcijalno.

Ne bude li na kameri - neopravdano se stavlja.
2
2 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/objava- ... /201119046

@lejlamo pise da su osnove dogoborenw na nivou BIH. Sta ovo konkretno donosi ucenicima a sta nastavnicima?
0
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7905

Post Postao/la Malena »

Hvala Bogu pa je ova hefta na kraju. Nemoguće je troje djece organizovati u isto vrijeme da prisustvuju online nastavi. Nizi imam toliko uređaja niti wifi može da podrži toliki prenos podataka. Ludnica :malagani
1
1 slika
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Malena je napisao/la: 20 nov 2020, 07:06 Hvala Bogu pa je ova hefta na kraju. Nemoguće je troje djece organizovati u isto vrijeme da prisustvuju online nastavi. Nizi imam toliko uređaja niti wifi može da podrži toliki prenos podataka. Ludnica :malagani
Sta li je tek sa djecom koja nemaju uopste nikakvih uredjaja? Da li im skola (ili neko drugi) posudi da bi mogli imati nastavu?

Kod nas u skoli svaki ucenik dobije kompjuter ili tablet vec na pocetku godine da posudi.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Malena je napisao/la: 20 nov 2020, 07:06 Hvala Bogu pa je ova hefta na kraju. Nemoguće je troje djece organizovati u isto vrijeme da prisustvuju online nastavi. Nizi imam toliko uređaja niti wifi može da podrži toliki prenos podataka. Ludnica :malagani
Sinoc najmanji na casu a ja na roditeljskom....

Faliuredjaja fakat
0
I say what I think, I think what I say
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ommadawn je napisao/la: 20 nov 2020, 07:33
Sta li je tek sa djecom koja nemaju uopste nikakvih uredjaja? Da li im skola (ili neko drugi) posudi da bi mogli imati nastavu?

Kod nas u skoli svaki ucenik dobije kompjuter ili tablet vec na pocetku godine da posudi.
Kod nas mozes jedino dobit raspored casova sa slikom nacelnice na poledjini...
3
3 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

Iskra je napisao/la: 20 nov 2020, 06:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/objava- ... /201119046

@lejlamo pise da su osnove dogoborenw na nivou BIH. Sta ovo konkretno donosi ucenicima a sta nastavnicima?
ja sam bila pozvana za rad na našem kantonalnom kurikulum i odustala jer je to ogroman posao, a naknade nikakve nema, tj. rekli su ako bude, biće.

nimalo nisam optimistična oko ove "reforme" koju najavljuju. ali eto, možda se nekim čudom nešto dobro izrodi.
2
2 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Post Postao/la Arslan_11 »

Jutro :zjev a klka su joj usta.
4
4 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Arslan_11 je napisao/la: 20 nov 2020, 07:57 Jutro :zjev a klka su joj usta.
Vidi se da se nisi još probudio... :keke

Ili si došao na nastavu online svjesno. :haha
3
3 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

lejlamo je napisao/la: 20 nov 2020, 07:54
Iskra je napisao/la: 20 nov 2020, 06:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/objava- ... /201119046

ja sam bila pozvana za rad na našem kantonalnom kurikulum i odustala jer je to ogroman posao, a naknade nikakve nema, tj. rekli su ako bude, biće.

nimalo nisam optimistična oko ove "reforme" koju najavljuju. ali eto, možda se nekim čudom nešto dobro izrodi.
Al sinoc kad uciteljica rece
Evo jedna mama je posijelila sa nama recept za domaci plastelin izvrsna ideja da djecici napravite.
Mislim se
Kako uciteljice kako

Jedino da se i zena i ja kloniramo da stignemo
I poslove i zadace i ostale obaveze...
3
3 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Post Postao/la Arslan_11 »

CocoMa je napisao/la: 20 nov 2020, 07:59
Arslan_11 je napisao/la: 20 nov 2020, 07:57 Jutro :zjev a klka su joj usta.
Vidi se da se nisi još probudio... :keke

Ili si došao na nastavu online svjesno. :haha
:crni bgm sam fulio.
3
3 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27383

Post Postao/la Heidi »

Upisat cu kurs spanskog jezika ako nas posalju opet u izolaciju I pit caipirinhu.
3
2 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

I tako....
Od slijedece sedmice sam video-nastavnik.
Masala.
3
2 slika 1 slika
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7905

Post Postao/la Malena »

Ommadawn je napisao/la: 20 nov 2020, 07:33

Da, kod nas su obezbijedili tablet za učenike koji nemaju uređaj za online nastavu, naravno na revers.
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

malo da se nagovorim ovim našim primitivnim balkanskim pedagoškim zavodima i ministarstvima....ništa, znači, NIŠTA nisu uradili od početka pandemije, a to traje, evo još mrvu, pa godinu dana....

učiteljica sandra je osoba koju poznajem nekih desetak godina preko hrvatskog foruma razredne nastave čiji sam član od početka....kroz godine su napravili respektabilno udruženje hrvatskih učitelja "zvono" i baš su organizovani.... sandra je učiteljica koja ulaže sebe u ovo zanimanje i rad s djecom.... u toku onlajn nastave sate je provodila u pronalaženju načina kako da se oraganizuje, a da bude efektnoi kvalitetno, istraživala alate, edukovala se.....i sada, kada objašnjava drugim učiteljima i (besplatno) dijeli znanje, ODGOVORNI joj postavljaju pitanje A GDJE TI JE IT DIPLOMA za te gugl alate i ostale kerefeke....
oni, koji prstom nisu mrdnuli.
Ovih dana stalno dobivam pitanja: koje ste edukacije završili, koje kompetencije imate da vodite projekt/webučionicu itd. Osim što sam odradila u nastavi sve ono što vas učim i mene je zateklo učenje na daljinu iz samoizolacije. Rad od dvije noći, ali sve sam napravila https://sites.google.com/.../nastava-ti ... oizolacije možda stručnjacima koji prstom nisu ništa napravili tijekom nastave na daljinu ovo bude dovoljno ili opet pitaju gdje sam se educirala. Na kraju, pomalo pucam po šavovima dokazujući ljudima koji nisu ni sat vremena posvetili za dobrobit zajednice bez da su gledali vlastitu korist kako se može.

ovdje je riječ o Webučionici i potvrde dijelim jedino ja, i osjećam se prozvanom, a ja sama upisujem, ja sama otvaram, ja sama pišem potvrde, ja sama slažem EMU, ja sama snimam, ja sama klikćem isti dan potvrde, sama dogovaram s predavačima predavanja i da osjećam se prozvana, jer nemam tajnicu, nemam osobu a, b,c nemam ništa, sve što sam dobila za Webučionicu je jedna šalica kave u vrijednosti od 7 kuna u MZO. Pa kad svi ostali date društvu više od 400 sati volonterskog rada razumjet ćete kako se osjeća osoba koja je prozvana, nakon svega što je napravila za društvo i za neku Komoru

užas.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Obrazovanje”