Brak

Te sve što ide uz to...
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 704

Re: Brak

Post Postao/la Maksuz svratila »

... poželjan ili baš je mrak... ahmak...:maxuz....je li ili nije lakše/teže u istom...šta ćeš bolan ti ko fol lakše u dvoje predeverati... koje crne teškoće, ako druga strana neće da sudjeluje u odnosu bilo da je veza bez ili sa papirom đe samo stoji datum vašeg vjenačanja, neće da isti trpi već samo vremenom će da požuti...sve ostalo neće lakše račune ni da plati, da te ozdravi, niti ćeš da blistaš, jah eto u njemu naprosto sijaš...:maxuz

...šta, kao u braku si koji rahatluk jbt, sada imaš pičetine/kite povazdan dostupne, nema suše kad su jebade u pitanju, ko kaže bolan, laže...:maxuz...ko hoće jebadu imaće istu kad god im prahne bez obzira da li papir trpi njihov potpis ili ne....a ne dane u sedmici/mjesecu ili godišnjice, rođuse da počaste time jedno drugo...gluho i daleko bilo...čuj turi datum i veli jebemo se u srijedu oko 21 i subotu zorom...idem u lov tada sa Borom pa da poranimo, živinu nahranimo...:maxuz

...razišle se zvanice....sad si moj/a i došli smo do gotovog čina, kompromis je dragi/a ono što ja kažem...ima da gutaš i kad te lažem, na oči ti kradem osmijeh...pssst ni uzdah da pisneš ...eh...rodi mi kćerku, ma prvo sina...ode mi niz grlo slina...:maxuz i smisao je gotov...završen za braka moj ulov...svoje postojanje su potrošili, trud kako ko uložili...dobro smo ovaj svijet razmnožili....

...ako dvoje žele isti bujrum...znaj da neće te niko njime usrećiti, neće ti u životu biti bolje zarad istog...Sunce i dalje izlazi na istok...ali nije ti uspio sa jednom personom , ko kaže da neće sa drugom, trećom...svoje račune plaćaš sam, neće ti niko kreirati dan...kako i na koji način da ga živiš ti znaš, najbolje sam...:maxuz

slika
5
3 slika 1 slika 1 slika
...kineski mačak...slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Naravno, svi mi imamo razlicita misljenja po ovom pitanju, te to treba i postovati. Ja sam za brak, ali ne i po svaku cijenu.

Samo, ne zelim biti dvolicnjak... Pa npr. pisati kako mi je normalno, kada na upit da li neki par, koji na pitanje imaju li djecu, odgovor bude "ne, ali imamo dva cuke".

Opet kazem, to je ono sto ja mislim, da PO MENI nije uredu. Ne tvrdim i sebi ne uzimam za pravo da pricam kako se svijet treba uskladjivati sa ovim sto ja pisem.

Volim ja i cuke i mace, da ne bude zabune i oko toga.
3
3 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član

Fatih je napisao/la: 28 nov 2020, 19:54 Naravno, svi mi imamo razlicita misljenja po ovom pitanju, te to treba i postovati. Ja sam za brak, ali ne i po svaku cijenu.

Samo, ne zelim biti dvolicnjak... Pa npr. pisati kako mi je normalno, kada na upit da li neki par, koji na pitanje imaju li djecu, odgovor bude "ne, ali imamo dva cuke".

Opet kazem, to je ono sto ja mislim, da PO MENI nije uredu. Ne tvrdim i sebi ne uzimam za pravo da pricam kako se svijet treba uskladjivati sa ovim sto ja pisem.

...joj Fatih aga...kapiram ja tebe...:maxuz...ali i žali Bože i onih što su kindere naklepali, kao svako ima svoju nafaku...ima... da ne lajem...pa iščekuju pomoć tipa onih emisija...što ga o zavjesu bolan ne obrisa nego kotiš okolo sirotinju...jah da ti ima ko pomoći kad ostariš...a Bajro mater kilno za komad kukuruze...:maxuz

...ili ih ostavljaš na (ne)milost sudbine, Bog je tako zapisao...ko preživi i pričaće...a drobe crijeva prazan stomak, zavijaju i cvile sigurno ne od sreće...

...a i kinderi bome nisu za svakog, nemaju svi ni osjećaj za iste...a i poštenije od istih takvih persona nemanje, nego da ih rađaju neželjene...neće ih vremenom zavoliti...nazor, zato što familija očekuje iste...te komšiluk već uveliko zapitkuje zabrinute ko fol face gle dvije godine su u braku, a još niđe djece...što li, do koga li je...sramota u naše vrijeme po 5 najmanje u svakoj kući je bilo...to sve orilo...a sad lavež pasa i mjaukanje je iste zamijenilo ...piiiis mačko...stižu granule... jedna Jelena koje više nema...sada pelene ne mijenja...:maxuz

...plus persone su otuđenije postale...sve je i otišlo u helać...niko nikoga ne može više...da može haman doziralo bi ti i da dišeš...a hoće u brak da srlja, nije to mala zajebancija...da se zamrlja... i još vidi isti kao izlaz za sve svoje belaje...:maxuz

slika
6
6 slika
...kineski mačak...slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Maksuz svratila je napisao/la: 28 nov 2020, 21:19
Fatih je napisao/la: 28 nov 2020, 19:54 Naravno, svi mi imamo razlicita misljenja po ovom pitanju, te to treba i postovati. Ja sam za brak, ali ne i po svaku cijenu.

...joj Fatih aga...kapiram ja tebe...:maxuz...ali i žali Bože i onih što su kindere naklepali, kao svako ima svoju nafaku...ima... da ne lajem...pa iščekuju pomoć tipa onih emisija...što ga o zavjesu bolan ne obrisa nego kotiš okolo sirotinju...jah da ti ima ko pomoći kad ostariš...a Bajro mater kilno za komad kukuruze...:maxuz

...ili ih ostavljaš na (ne)milost sudbine, Bog je tako zapisao...ko preživi i pričaće...a drobe crijeva prazan stomak, zavijaju i cvile sigurno ne od sreće...

...a i kinderi bome nisu za svakog, nemaju svi ni osjećaj za iste...a i poštenije od istih takvih persona nemanje, nego da ih rađaju neželjene...neće ih vremenom zavoliti...nazor, zato što familija očekuje iste...te komšiluk već uveliko zapitkuje zabrinute ko fol face gle dvije godine su u braku, a još niđe djece...što li, do koga li je...sramota u naše vrijeme po 5 najmanje u svakoj kući je bilo...to sve orilo...a sad lavež pasa i mjaukanje je iste zamijenilo ...piiiis mačko...stižu granule... jedna Jelena koje više nema...sada pelene ne mijenja...:maxuz

...plus persone su otuđenije postale...sve je i otišlo u helać...niko nikoga ne može više...da može haman doziralo bi ti i da dišeš...a hoće u brak da srlja, nije to mala zajebancija...da se zamrlja... i još vidi isti kao izlaz za sve svoje belaje...:maxuz

slika
Da ti nisi vjeshslica kojim slucajem :D
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17133

Post Postao/la Ommadawn »

Nije
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Ja nisam ni protiv takvih...
Ne znamo razloge, možda ne mogu (ona, on, oboje, nebitno)
Možda ne žele, predani svom načinu života, karijeri, a opet se našli...
Brak je kad imaš zajedničku viziju, ma kakva ona bila...
Dakle da su sretni i ispunjeni...
Ja se slažem da su djeca bogastvo, i daju neku drugu dimenziju životu...ali da budu uvjet i isključivi pokazatelj uspješnog braka- ne slažem se.
Nekad čak razmišljam, da se i tu pokaže, da li je to- to---- nema djece kao kohezivnog faktora, a ipak su tu.
A realnost je isto, da su mnogi "skladni" naizgled brakovi, opstali u velikoj mjeri upravo zbog djece...
9
9 slika
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član

Atomic je napisao/la: 28 nov 2020, 21:30
Maksuz svratila je napisao/la: 28 nov 2020, 21:19

slika
Da ti nisi vjeshslica kojim slucajem :D
slika
3
3 slika
...kineski mačak...slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 28 nov 2020, 21:36

Ja se slažem da su djeca bogastvo, i daju neku drugu dimenziju životu...ali da budu uvjet i isključivi pokazatelj uspješnog braka- ne slažem se.
Nekad čak razmišljam, da se i tu pokaže, da li je to- to---- nema djece kao kohezivnog faktora, a ipak su tu.
A realnost je isto, da su mnogi "skladni" naizgled brakovi, opstali u velikoj mjeri upravo zbog djece...
Ma naravno. Pogotovo kada govorimo o nasem podneblju. Ali, recimo u USA, znao sam nekoliko parova, koji su braku i sve imaju, kao "American dream", jel'. Razumijem ako neko ne zeli djecu iz razloga koje si naveo. U njihovim slucajevima to nije bilo tako. Razumijem i ako se dvoje naslo i imaju isti stav po tom pitanju, ne zele djecu cisto zbog odgovornosti koja proizilazi iz toga. Ali, jedan mi bivsi kolega prica, kako on zeli djecu i uvijek je govorio da ih je zelio, i da je pristao na brak, a da dijete/djeca dodju kasnije. Kaze, "sada ona to ne zeli ni cuti, zeli da upise postdiplomski studij i da gradi karijeru".

I bi skoro kao u onom starom vicu (kada je hodza rekao covjeku da predje na krscanstvo), cesto mi se zalio na to. A imao je oko 30 godina. I ja slusam uvijek, kod njih se to ocekuje ako si vec upoznat sa situacijom i ako si dovoljno blizak. A doslo mi tacno da ga posaljem u sto djavola. Kaze skup razvod, a voli je. Pa valjda znas bolje od mene da li je volis toliko, da si spreman da odustanes od djece i vrijedi li potrosti nesto para na razvod.

Bilo mi doslo da mu kazem da stavlja probusene kondome, jer ga je zajebala. Ipak, ostao je, ja poceo raditi drugdje i vise se nismo mogli vidjati. Ko zna sta je bilo sa pacenikom. Bilo mi ga je zao sto je bio slabic. Ali, da treba odrzati rijec ako je neko odlucio da provede zivot sa tobom, treba.

Sasvim drugo je kada je to zelja oba supruznika, nebitno sta je razlog.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 29 nov 2020, 11:46
storm je napisao/la: 28 nov 2020, 21:36

Ma naravno. Pogotovo kada govorimo o nasem podneblju. Ali, recimo u USA, znao sam nekoliko parova, koji su braku i sve imaju, kao "American dream", jel'. Razumijem ako neko ne zeli djecu iz razloga koje si naveo. U njihovim slucajevima to nije bilo tako. Razumijem i ako se dvoje naslo i imaju isti stav po tom pitanju, ne zele djecu cisto zbog odgovornosti koja proizilazi iz toga. Ali, jedan mi bivsi kolega prica, kako on zeli djecu i uvijek je govorio da ih je zelio, i da je pristao na brak, a da dijete/djeca dodju kasnije. Kaze, "sada ona to ne zeli ni cuti, zeli da upise postdiplomski studij i da gradi karijeru".

I bi skoro kao u onom starom vicu (kada je hodza rekao covjeku da predje na krscanstvo), cesto mi se zalio na to. A imao je oko 30 godina. I ja slusam uvijek, kod njih se to ocekuje ako si vec upoznat sa situacijom i ako si dovoljno blizak. A doslo mi tacno da ga posaljem u sto djavola. Kaze skup razvod, a voli je. Pa valjda znas bolje od mene da li je volis toliko, da si spreman da odustanes od djece i vrijedi li potrosti nesto para na razvod.

Bilo mi doslo da mu kazem da stavlja probusene kondome, jer ga je zajebala. Ipak, ostao je, ja poceo raditi drugdje i vise se nismo mogli vidjati. Ko zna sta je bilo sa pacenikom. Bilo mi ga je zao sto je bio slabic. Ali, da treba odrzati rijec ako je neko odlucio da provede zivot sa tobom, treba.

Sasvim drugo je kada je to zelja oba supruznika, nebitno sta je razlog.
Da, to je sasvim nešto drugo, ako nastane taj zaokret u viziji.
Ne znam, onda mora čovjek odvagati, pa ako je razvod, razvod...
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 27 nov 2020, 22:40
Ommadawn je napisao/la: 27 nov 2020, 22:39 Sutra ti 26 godina?
De ne yebi...
Stvarno?
Da jeste, rodjena sam 28.11.1994
Uz zakasnjenje

Nek ti je sletan tlinaesti u eulima
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9914

Post Postao/la WhiskeyPete »

Shodno koliko volim slobodan prostor skeptik sam po pitanju tradicionalne bračne zajednice. A nešto se ni ne zanimam naročito za takve stvari, mnogo energije mi oduzima i gradnja veze, a kamo li pomisao koliko bi to iscrpljujući bilo u braku. Iako strašno volim djecu, pogotovo bebce, čak i mnogo pazim na djecu svojih prijatelja, teško bi podnio roditeljstvo, jer to zahtjeva dosta vlastitih odricanja, a iskreno ja nisam spreman da raskrstim sa onim što me čini sretnim, nikada moj partner neće moći biti spokojan sa tim. Svi žele da im se u takvoj zajednici pruža što je više moguće pažnje, i to je sasvim normalno, ja nemam toliki kapacitet za takve stvari, niti želim na silu da prizivam nešto što nije u mojoj prirodi. Nisam ogorčen zbog takvih činjenica, život ide dalje, i treba umjereno uživati u jako kratkom životnom vijeku, za koji je teško reći da je i 0,0001 pikosekundi kosmičkog vremena.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Svako mišljenje je zasnovano na iskustvu.
Jesam za zajednice, bilo bračne, bilo vanbračne, neko gnijezdo gdje je lijepo i ugodno.
3
3 slika
zlo zlo
Novi behar
Novi behar
Reactions: 66

Post Postao/la zlo zlo »

imam jednu tu frendicu za udaju..pita joj nije nešto ali zato grah ko duša..pa ako ima kandidata? :oo
2
1 slika 1 slika
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

zlo zlo je napisao/la: 12 jan 2021, 09:30 imam jednu tu frendicu za udaju..pita joj nije nešto ali zato grah ko duša..pa ako ima kandidata? :oo
moze, AKO lici naTe :oho
kako se ta mila frendica zove, zlo zlo 2 ?
zlo i bagra bi bas pasalo ko samar budali
nase prvo dijete bi nazvali zlo i naopako 2
ime drugog djeteta bi njoj dopustio da bira
najvjerovatnije :o
2
2 slika
moja cura slusa narodnjake slika
zlo zlo
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la zlo zlo »

bagra je napisao/la: 12 jan 2021, 11:09
zlo zlo je napisao/la: 12 jan 2021, 09:30 imam jednu tu frendicu za udaju..pita joj nije nešto ali zato grah ko duša..pa ako ima kandidata? :oo
moze, AKO lici naTe :oho
kako se ta mila frendica zove, zlo zlo 2 ?
zlo i bagra bi bas pasalo ko samar budali
nase prvo dijete bi nazvali zlo i naopako 2
ime drugog djeteta bi njoj dopustio da bira
najvjerovatnije :o
možeš je naći pod nikom @Sarajka ..jest da joj nije nick nešto ali ima promijenit ga :keke bitan je karakter :oo
4
4 slika
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

zlo zlo je napisao/la: 12 jan 2021, 12:31 možeš je naći pod nikom @Sarajka ..jest da joj nije nick nešto ali ima promijenit ga :keke bitan je karakter :oo
znam ju. karakter ? pa kakav joj je ?
nije bogami naTe. sutna nekaka sva :malagani
voli slikat mescini jel ? pozno sam da
je na jednoj od slika joj Treskavica, sto
nevjerujem da bi iko drugi ovde, al nije
bila impresionirana. :sok zacudo :necu
imas li jos sta u sehari toj ? @Romanijka ?
@Paljanka ? slobodno pucaj, bolje su te,
jedre i sasela ono, deru samo domaci sir.
i kajmak. :stid domaci isto
i sto ti nisi na trzistu sta ti fali. sta krijes :o

:ddk
0
Zadnja izmjena: bagra, dana/u 12 jan 2021, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
moja cura slusa narodnjake slika
zlo zlo
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la zlo zlo »

imam samo nju na prodaju.. :keke naravno da je ko fina sada...a karakter se doradi u godinama braka, brzo od fine drage ženice dobiš ovo :keke :keke Put do zmije počinje od laneta :barce
2
1 slika 1 slika
Odgovori

Natrag na “Porodica/ obitelj”