Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
Re: Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
Sjecam se jedne situacije prije rata nekakvi u bjelim mantilima uletili u skolu da vakcinisu djecu na licu mjesta naravno ni roditelji nisi bili upuceni, ja nisam dao da me cjepe pobjegao im
evo i dan danas zdrav prav..
0
ALPHA ET OMEGA
Razumiješ ti princip cijepljenja?R4IN je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:16I sta nesto se desi.. ko ti garantuje...?storm je napisao/la: ↑01 dec 2020, 06:08
Jest to... Ali društveno je neodgovorno, u doba pandemije, odbijati mjere, odbijati cijepljenje, sijati lažne informacije iz sumnjivih izvora...
Stvar mišljenja je hoće li u teretanu, hoće li piti, pušiti, šta će jesti...
Da je pandemija stvar pojedinca, i dan danas bi ginuli od niza bolesti, koje su cjepiva eliminirala...
Briga tog drustva..
Cijepljenje je prosto rečeno kontrolirana zaraza, dovoljno slaba, da se tijelo navikne i nauči sa tim sojem obračunati.
A kako neki nose grešku u sebi (to je jednostavno tako) zamisli, kako bi ta ista osoba prošla, u sudaru sa jakim virusom...
Hoćemo li onda preuzeti odgovornost?
Ako nije ništa, skini masku i odi pomagati na covid odjel bez zaštite...biti će im drago.
Sva sreća pa nije bilo interneta, kad sam primio sva cjepiva, koja sam morao kao dijete, da nismo umirali kao djeca od danas isčezlih bolesti, kao generacije prije nas...boga pitaj što ćete u budućnosti složiti...
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
Mnogo toga, storme.
Da bi vakcina bila odobrena, u prosjeku treba preko 10 godina. Vjerovatnoca izlaska na trziste je sest posto. Do sada najbrzi postupak bila je vakcina protiv zausnjaka djecije bolesti, ali cak I tada su tri faze studije trebale cetiri godine da bi bile odobrene.
Sva ova pravila, vremenski okviri i mehanizmi bili su nadjacani u razvoju koronskih vakcina. Vakcine, od kojih supstance koje djeluju preko RNK i DNK predstavljaju apsolutni novum, trebaju se odobriti za manje od 18 mjeseci i primjenjivati u velikim kolicinama?
To sto Gates saziva je "teleskopiranje". Posebno u prve dvije faze ispitivanja, studije su spojene poput teleskopa, sto sigurno ukljucuje velike rizike.
Ja volim poslusati I misljenje virologa kojeg mediji urnisu.
Neka se svako informise za sebe I odluci sta zeli da radi.
Na kraju cu morati da pristanem zbog egzistencije.
0
A sto je toliko lose sto ne zelim biti pokusni kunic..storm je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:34Razumiješ ti princip cijepljenja?
Cijepljenje je prosto rečeno kontrolirana zaraza, dovoljno slaba, da se tijelo navikne i nauči sa tim sojem obračunati.
A kako neki nose grešku u sebi (to je jednostavno tako) zamisli, kako bi ta ista osoba prošla, u sudaru sa jakim virusom...
Hoćemo li onda preuzeti odgovornost?
Ako nije ništa, skini masku i odi pomagati na covid odjel bez zaštite...biti će im drago.
Sva sreća pa nije bilo interneta, kad sam primio sva cjepiva, koja sam morao kao dijete, da nismo umirali kao djeca od danas isčezlih bolesti, kao generacije prije nas...boga pitaj što ćete u budućnosti složiti...
Hodam bez maske stalno pa sta.. zdrav prav..
Sve je to fino u teoriji al gdje garancija meni kao pojedincu.. i sta je u njima cim im je transport zeznut..
0
ALPHA ET OMEGA
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10554
Ne mogu se proizvesti u velikim količinama jer je neophodno proizvesti agense za njih, kao i protein COVID virusa. Niko trenutno ne može isporučiti broj vakcina koje države zahtjevaju, a to je skoro milijardu doza. Trump je odbio ponudu Pfizera, a 200.000.000 doza se lagano pakuje za Europu, naravno, isporuka će se odvijati u etapama.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Sjecas li se Pospanko kad sam ja rekla daaavno da sam sklonija ruskoj vakcini....sve nesto mislim da sam bila u pravuSleepy Joe je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:53 Ne mogu se proizvesti u velikim količinama jer je neophodno proizvesti agense za njih, kao i protein COVID virusa. Niko trenutno ne može isporučiti broj vakcina koje države zahtjevaju, a to je skoro milijardu doza. Trump je odbio ponudu Pfizera, a 200.000.000 doza se lagano pakuje za Europu, naravno, isporuka će se odvijati u etapama.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Podsjeti me, znam da je njena učinkvtost znatno manja od pfizerove, pa su sada odlučili da u kolaboraciji sa Britancima rade novu verziju, bukvalno rečeno spajanje dvije vakcine, a vjerovatno će zajedno izaći na tržište sa istom.Iskra je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:55Sjecas li se Pospanko kad sam ja rekla daaavno da sam sklonija ruskoj vakcini....sve nesto mislim da sam bila u pravuSleepy Joe je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:53 Ne mogu se proizvesti u velikim količinama jer je neophodno proizvesti agense za njih, kao i protein COVID virusa. Niko trenutno ne može isporučiti broj vakcina koje države zahtjevaju, a to je skoro milijardu doza. Trump je odbio ponudu Pfizera, a 200.000.000 doza se lagano pakuje za Europu, naravno, isporuka će se odvijati u etapama.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Pa iskreno smatram.da je Putin mnkgo manji populista od ostalih zvanicnika, i nekako sam sigurnija da ce za svoju naciju birati najbolje.Sleepy Joe je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:58Podsjeti me, znam da je njena učinkvtost znatno manja od pfizerove, pa su sada odlučili da u kolaboraciji sa Britancima rade novu verziju, bukvalno rečeno spajanje dvije vakcine, a vjerovatno će zajedno izaći na tržište sa istom.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Stvarno ti ne bi ništa znao konkretno reći.Iskra je napisao/la: ↑13 dec 2020, 23:14Pa iskreno smatram.da je Putin mnkgo manji populista od ostalih zvanicnika, i nekako sam sigurnija da ce za svoju naciju birati najbolje.Sleepy Joe je napisao/la: ↑13 dec 2020, 22:58
Podsjeti me, znam da je njena učinkvtost znatno manja od pfizerove, pa su sada odlučili da u kolaboraciji sa Britancima rade novu verziju, bukvalno rečeno spajanje dvije vakcine, a vjerovatno će zajedno izaći na tržište sa istom.
Interesatno je da Dipresan ima nuspojave koje su u najmanje 50% slujačeva identične nuspojavama koje se manifestuju kod apliciranja Pfizerove vakcine. Posebno ove teže.
0
Zadnja izmjena: WhiskeyPete, dana/u 13 dec 2020, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ma nrmam ni ja nista konkretno,u biti zaista mislim da je tesko povjerovati da je,globalno gledano javnost tacno informirana oko cijelog procesa nastanka vakcine. Da je brzo -prebrzo je. Eh...jedino ako se radilo na nekom.slicnom cjepivu itd ali to je vec sfera bliska spekulaciji.
0
A mozda su vec imali spremnu vakcinu pa je brzo 
0
ALPHA ET OMEGA
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

@Iskra glede sigurnosti vakcine, u nekoliko navrata sam pročitao/čuo u intevjuima, da bi efektivnija vakcina mogla biti spremna tek za nekih (najmanje) 5-6 godina, kao što je dugo vremena trebalo i za doradu vakcine u borbi protiv Ebole, koja je mesečini tek prošle godine dobila svoju finalnu verziju.
0
Ja gledam na vjestima broj zatazenih u padu.. i sta ce pred kraj prodavati vakcine..
0
ALPHA ET OMEGA
Ja nisam skeptik, i vjerujem u cjepiva...
To o pet, deset godina, je stvar prošlosti, ovaj put su se sklopile no limit financije i tehnologija...
Uspoređivati biokemiju, znanost, resurse, danas i samo prije deset godina, dvadeset, kad su vrijedila ta neka pravila, nema smisla...
Ekipa iz Moderne, je složila cjepivo za vikend, bukvalno za dva dana, još prošle zime, kad su dobili u lab prvi uzorak covid...
A ne treba zaboraviti da su korona virusi istraživani desetljećima, prisjetimo se sars, mers virusa... Btw i za sezonsku virozu, konstantno se novo cjepivo slaže, svake godine, ne primamo pet, deset godina staro cjepivo, koje je muckano u nekim socijalističkim labosima, pa kad bude, bude...
Svijet je zablokiran, i ne pita se koliko košta.
Ja ću si pustiti da me bodu koliko god treba, i izbjegavati skeptike u velikom krugu...
To o pet, deset godina, je stvar prošlosti, ovaj put su se sklopile no limit financije i tehnologija...
Uspoređivati biokemiju, znanost, resurse, danas i samo prije deset godina, dvadeset, kad su vrijedila ta neka pravila, nema smisla...
Ekipa iz Moderne, je složila cjepivo za vikend, bukvalno za dva dana, još prošle zime, kad su dobili u lab prvi uzorak covid...
A ne treba zaboraviti da su korona virusi istraživani desetljećima, prisjetimo se sars, mers virusa... Btw i za sezonsku virozu, konstantno se novo cjepivo slaže, svake godine, ne primamo pet, deset godina staro cjepivo, koje je muckano u nekim socijalističkim labosima, pa kad bude, bude...
Svijet je zablokiran, i ne pita se koliko košta.
Ja ću si pustiti da me bodu koliko god treba, i izbjegavati skeptike u velikom krugu...
1
1