Banja Luka, pogled preko Vrbasa na prirodnu banju Gornji Šeher. Stara bosanska kuća je još prije rata bila pod zaštitom UNESCO-a, zbog svoje autentične arhitekture.
Slika je urađena u akvarelu.
9
45
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 01 dec 2020, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn je napisao/la: ↑28 nov 2020, 18:39
Banja Luka, pogled preko Vrbasa na prirodnu banju Gornji Šeher. Stara bosanska kuća je još prije rata bila pod zaštitom UNESCO-a, zbog svoje autentične arhitekture.
Ommadawn je napisao/la: ↑28 nov 2020, 18:39
Slika je urađena u akvarelu.
Lijepa je
Hvala
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Mapledurham Watermill.
Mjesto koje je ovjekovječeno na albumu prvijencu britanske grupe Black Sabbath. Također, na istoj lokaciji je snimljen film “The eagle has landed”.
Inače, volim vodenice od malena, vazda su me privlačile.
Ovo je prva koju sam naslikao i nadam se da ću je posjetiti uskoro.
Akvarel
7
61
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 30 nov 2021, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Evo za @Iskra, pošto voli trešnje - kombinacija tuš-akvarel, koji sam uradio ljetos.
Meni se isprva nije svidio ali moja žena je zahtijevala da uokvirim, bila je fascinirana sa ovim radom. I tako sam ponovo, nakon kraće pauze, krenuo s akvarelom
8
71
Zadnja izmjena: Ommadawn, dana/u 30 nov 2021, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn je napisao/la: ↑29 dec 2020, 21:28
Evo za @Iskra, pošto voli trešnje - kombinacija tuš-akvarel, koji sam uradio ljetos.
Meni se isprva nije svidio ali moja žena je zahtijevala da uokvirim, bila je fascinirana sa ovim radom. I tako sam ponovo, nakon kraće pauze, krenuo s akvarelom