Lijepa priča
Moderator/ica: Moderator
- Dita Brodski
- Novi behar

- Reactions: 85
Re: UNESCO: Kupreška kosidba postala dio baštine čovječanstva
Davno kao dijete sam prošla Kupreškim poljem kada je bila kosidba.
I dan danas se sjećam predivnog mirisa bilja nakon kosidbe. Fantastičan doživljaj.
I dan danas se sjećam predivnog mirisa bilja nakon kosidbe. Fantastičan doživljaj.
1
1
Što to ima obučeno ovaj najbliži...
Nije to valjda radi toga, da ne treba na zahod cijeli dan...
Nije to valjda radi toga, da ne treba na zahod cijeli dan...
1
1
Narodna nosnja, brt, meho
0
Tražili smo se po prethodnim životima
kako je Tolstoj u Ani Karenjini opisao kosidbu da te dusa zaboli sto nisi u prilici da uhvatis kosu i krenes.
Sta ja znam, mozda je nekome i lijep osjecaj kad to radi po malo, za cejf, miris pokosene trave i to, ovakvi skupovi i teferiči ... ali brt, meni ovo budi ruzne uspomene, kad je puno duluma a malo ruku, kao onomad u zadnjem ratu, hm, ne znam, hvala ali bez mene ko bez domina
lijepi vorschprung durch technik

lijepi vorschprung durch technik

2
2
Krvnicki posao,nikada je nisam znao poklepati kako treba pa jos gore.Lijepa tehnika 
0
Hajde belegijom nabrusiti i nekako...poklepati samo pravi majstroi znaju
Probao, ali išao visoko tri zamaha, dva dobro, pa zabijem u zemlju
Ali hajde...pokosim nešto malo ...
0
Kositi znam dobro,poklepati
Meni je djed pokazao,nisam bas potpuna neznalica.Ali vremenom je napravim krezavom,isto testera
Prosle godine na jednom sajmu prepoznam ovog covjeka :
Hajd,bi mi cejf uzeti .Ali za ono treba biti umjetnik za poklepati,udri do sutra nista
Ali je jako dobar kvalitet,respekt za ovog covjeka
1
1
Meni je dida znao to, nosili mu iz sela....on ispod šljive, na panju komad šine od željeznice, pa nekih komada gore navarenih...specijalan čekić i kljucaAtomic je napisao/la: ↑17 dec 2020, 15:56Kositi znam dobro,poklepati![]()
Meni je djed pokazao,nisam bas potpuna neznalica.Ali vremenom je napravim krezavom,isto testera![]()
Prosle godine na jednom sajmu prepoznam ovog covjeka :
Hajd,bi mi cejf uzeti .Ali za ono treba biti umjetnik za poklepati,udri do sutra nista![]()
Ali je jako dobar kvalitet,respekt za ovog covjeka![]()
Tvrdio je i da belegija mora biti dobra, ma šta god time mislio
1
1
Ja bih mog'o jedino sam sebe pokosit', koliko se meni cini.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ja se vidiš, klepanja ne bojim...
Dok kosit več iz principa nebi htjeo...
Prije bi kosilicu sam napravio...
3
3
A fora je kositi... Mislim dok se zezas, kako li je nakon što cijeli dan na suncu mlatis, ne želim znati
0
Niie kosenje problem,po rosi i to je to.
Ali komarci,to je nesto potpuno drugo
Ali komarci,to je nesto potpuno drugo
1
1
Brt moj.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Sead Biščević je Bosanac čija firma gradi podmorski tunel na Farskim Otocima

Norveška Sanski Most Farski Otoci Sead Biščević
Sead Biščević je Bosanac čija firma gradi podmorski tunel na Farskim OtocimaSead Biščević učestvovao u izgradnji Eysturoy tunela na Farskim otocima
Sead Biščević je zaslužan što se bh. zastava našla u novoizgrađenom podmorskom tunelu Eysturoy na Farskim Otocima.
Ovaj Bosanac s Norveškom adresom je rodni Sanski Most napustio 1993. godine, zbog rata, a njegov novi dom postao je Stavanger, grad u kojem se ostvario i u poslovnom svijetu.
Biščević je vlasnik firme Roxel Infra As, specijalizirane za elektronske radove, a jedan od njegovih najznačajnijih projekata je rad na najdužem podmorskom tunelu na svijetu Ryfast, kao i radovi na novoizgrađenom tunelu Eysturoy na Farskim Otocima.

Eysturoy tunel privukao je pažnju brojnih svjetskih medija, s obzirom na to da je riječ o mreži tunela s kružnim tokom koji se nalazi 187 metara ispod mora. Podvodni tuneli povezuju ostrva Streymoy i Eysturoy u mrežu dugu oko 11 km.
Uspješni Bosanac ističe da kada ide u obilazak radova ima kacigu sa zastovom BiH.
"Naša zastava našla se tako i u tunelu Eysturoy na Farskim otocima. U petak smo predali radove državnoj upravi za ceste Farskih Otoka i to 39 dana prije roka", kazao je.
Biščević je jedan od mnogobrojnih koji se ostvario izvan granica svoje domovine.
"Mnogi Bosanci rade odgovorne poslove i priznati su u Norveškoj, kao i ja. Nikad ne zaboravljamo domovinu, u svakom uspješno obavljenom posalu tu je i zastava BiH. S obzirom na to da imam udjela u izgradnji tunela Eysturoy i naša zastava je tu", istakao je.
Dodaje da je prije nešto više od godinu dolazio u BiH s namjerom da bh. firme uključi u radove tunela Eysturoy.
"Nažalost, nisam uspio jer naše firme tada nisu posjedovale potrebne certifikate. Također, ponude naših firmi bile su više od evropskih", zaključio je.
1
1
Re: Sead Biščević je Bosanac čija firma gradi podmorski tunel na Farskim Otocima
Ovaj kompleks tunela je pravo svjetsko čudo, svi pišu o tome...Sejo čestitke 
1
1
Re: Sead Biščević je Bosanac čija firma gradi podmorski tunel na Farskim Otocima
Čim je otišao iz Bosne, prvi mu je to uspjeh.
0