Migranti u BiH
Moderator/ica: Moderator
Re: Građani Bihaća: Ne puštamo migrante u Biru ni pod koju cijenu
A sta su planirali kad su kretali na put?
1
1
Mozda malo vise covjrcnosti i humanosti? 
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
a jesi vidjela sto klosari zapalise kamp jos se snimaju i stavljaju na tiktok, dosli da palimo po bosni to jedino i znamo
1
1
1811
Ovako ruše sami svaku empatiju... Kako god, netko je kupio i taj šator, tu opremu, hajd sad ti zapalis, i ja trebam biti sretan?
Kako bihac i krajina "žive" Eto već par godina, nikoga ne briga...
Ja znam vrlo dobro, kako se ponašaju ljudi potrebiti pomoći, ovi sad, mi ne djeluju tako, barem većina ne.
Uglavnom njihovi postupci su voda na mlin desničarima, koji ih čekaju, ukoliko prodju dalje.
Ipak je ovo sve smišljeno, glavni krivci stanja u tim državama, otkud bježe, neće nimalo osjetiti ovo stanje.
Kako bihac i krajina "žive" Eto već par godina, nikoga ne briga...
Ja znam vrlo dobro, kako se ponašaju ljudi potrebiti pomoći, ovi sad, mi ne djeluju tako, barem većina ne.
Uglavnom njihovi postupci su voda na mlin desničarima, koji ih čekaju, ukoliko prodju dalje.
Ipak je ovo sve smišljeno, glavni krivci stanja u tim državama, otkud bježe, neće nimalo osjetiti ovo stanje.
3
3
Jedino rješenje je njihov organizovani povratak u zemlje iz kojih dolaze. Drugog normalnog rješenja nema.
3
3
Pa ako ih u EU ne zele prihvatiti, sta drugo preostaje?
0
Azil u exyu neće, tek neki dan, uhvaćena je grupa u sloveniji,, u kojoj je bila žena trudna i porodila se na putu. Oni su odmah zatražili komplet svi azil ovdje. To mi je u redu.
Ma lov u mutnom je sve. Europske zemlje trebaju radnu snagu svih profila, zato se i zmiri na jedno oko...
Opet to se moglo mnogo humanije izvesti... Kamp u zemlji gdje žive, ispuni zahtjev, pruži šta želi, zna i umije, avion, i sretno.
Ovako se oni napate, zemlje koje prolaze, i na kraju i zemlja u koju su namijenjeni dobije u velikoj većini samo prisisavanje na socijalu...
A kad pukne, oj šta je to bilo. A puknuti će, zbog takvih djelovanja. Branim migrante godinama, i godinama, no sami mi izbijaju argument za argumentom.
3
3
Ma jasno, zna se kako se odlazi u inostranstvo, svako od nas zna gomilu ljudi koji su otisli. ovako kako oni rade, po meni, nije nacin.
a pogotovo nesretna bih i njena apsurdna situacija, s jedne strane srbija (i srbi iz rs na granici na drini) propustaju sve zivo a na drugoj hrvatska ne da ulaz.
bio sam ljetos u bihacu, na ulicama ih vise nego domaceg stanovnistva, na klupama u gradu, bleje, dobacuju,.... koliko god mi bilo zao svakoga, treba naci rjesenje koje ce zadovoljiti sve a ne samo pojedine. a povratak u maticne zemlje mi se cini najlogicnijim.
a pogotovo nesretna bih i njena apsurdna situacija, s jedne strane srbija (i srbi iz rs na granici na drini) propustaju sve zivo a na drugoj hrvatska ne da ulaz.
bio sam ljetos u bihacu, na ulicama ih vise nego domaceg stanovnistva, na klupama u gradu, bleje, dobacuju,.... koliko god mi bilo zao svakoga, treba naci rjesenje koje ce zadovoljiti sve a ne samo pojedine. a povratak u maticne zemlje mi se cini najlogicnijim.
6
6
Neka rade,zarade dnevnicu.Ima posla,ne samo merhamet.Vecina ih je sposobna .
1
1
Baš to, svi loše prolaze, bih najgore.dmr je napisao/la: ↑25 dec 2020, 10:33 Ma jasno, zna se kako se odlazi u inostranstvo, svako od nas zna gomilu ljudi koji su otisli. ovako kako oni rade, po meni, nije nacin.
Srbija ih se rado rješava, rs pušta, te proslijedjuje u federaciju organizirano...
A hrvatska dobije milijune, da zatvara prolaz...
4
4
- Veca
- Etablirani član

- Reactions: 2403
...meni je, sve vise i vise, zao Krajisnika, jebtito!
5
5
Bice kad se sjetim 
Nemamo mi uslove a ni pretjeranu volju da se ovo riješi. Nekako je sve ostavljeno na brigu lokalnim zajednicama.
1
1
"Treba otimati radost danima što bježe".
Dolazi financijska, materijalna pomoć, gdje nestaje, nitko ne zna. Država bih tvrdi da ne raspolaže tim sredstvima, IOM tvrdi da je novac unutra, kampovi su katastrofa, građani u strahu žive, migranti ništa bolje po pitanju toga..
Sta mogu lokalne zajednice, gdje nema realno svega potrebnog za funkcioniranje i bez tog problema?
Naletio sam na podatak, da je sredstava po glavi migranata, oko 4000€ objezbedjeno...
Bome slike sa terena, ne sugeriraju to, ni izbliza...
1
1
Evidentno je problematicno da ne kazem devijantno ponasanje pojedinaca iz migrantskih skupina, ti bi bilo glupo negirati ali...prepusteni su sami sebi, nema sistema, nema.pravila nema metoda za zbrinjavanje tih ljudi. Novac za to postoji, ali gdje je to ne zna niko.
Sasvim lijepo a prije svega na human nacin , moze rijesiti problem njihovog smjestaja, uvodjenjem je pravila.o ogranicenoj dozvoli kretanja, stalnom nadzoru i sl. Da je drzavi u interesu da to uradi to ne bi bio nikakav problem.
Sasvim lijepo a prije svega na human nacin , moze rijesiti problem njihovog smjestaja, uvodjenjem je pravila.o ogranicenoj dozvoli kretanja, stalnom nadzoru i sl. Da je drzavi u interesu da to uradi to ne bi bio nikakav problem.
0
Free range chickens.

Free range migrants.

U mnostvu kokoski pronadjite pijetla, u mnostvu muskaraca pronadjite zenu.

Free range migrants.

U mnostvu kokoski pronadjite pijetla, u mnostvu muskaraca pronadjite zenu.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Pa to su seksi migranti. Morate ih pustati.
0
Aha.
Sad će EU da pošalje novih 25 miliona eura, namijenjenim zbrinjavanju migranata, a koji će, kao i sve donacije od 1992 pa do danas, završiti negdje gdje im ni najbolji agenti FBI neće ući u trag.
EU bi naravno mogla da smjesti te ljude u svoje zemlje ali oni su izabrali drugu varijantu. Poslat će novac u šupak Evrope, gdje će, kad se bude nekad pitalo, moći reći i dokazati “mi smo novac dali, ostatak pitajte BiH”.
Do tada, kod nas će gospoda koja je novac uzela, malo spinovati medijima, biti izabrani kao najbolje mušterije VAG, BMW i Daimler-Benz koncerna. Niknut će novi stambeni objekti na mjestima gdje su nekad bile privredni objekti (rentabilni i nerentabilni), te će tako izbrisati trag svjedoka vremena da se i u toj BiH nekad nešto proizvodilo. Sarajevo će dobiti 50 novih džamija, građenih i gdje treba i gdje ne treba, u koje će ići svi oni sumnjivi likovi kako bi puku pokazali da su eto alahu vjerni. Stranke neće zaposliti stručne ljude u institucije nego pobjednike u lizanju dupeta i masiranju muda, jer novca ima da im se isplati.
Do tada će puk bjesniti kada migranti zapale novi improvizovani kamp gdje niko normalan ne bi držao ni kravu a ne ljude.
Sad će EU da pošalje novih 25 miliona eura, namijenjenim zbrinjavanju migranata, a koji će, kao i sve donacije od 1992 pa do danas, završiti negdje gdje im ni najbolji agenti FBI neće ući u trag.
EU bi naravno mogla da smjesti te ljude u svoje zemlje ali oni su izabrali drugu varijantu. Poslat će novac u šupak Evrope, gdje će, kad se bude nekad pitalo, moći reći i dokazati “mi smo novac dali, ostatak pitajte BiH”.
Do tada, kod nas će gospoda koja je novac uzela, malo spinovati medijima, biti izabrani kao najbolje mušterije VAG, BMW i Daimler-Benz koncerna. Niknut će novi stambeni objekti na mjestima gdje su nekad bile privredni objekti (rentabilni i nerentabilni), te će tako izbrisati trag svjedoka vremena da se i u toj BiH nekad nešto proizvodilo. Sarajevo će dobiti 50 novih džamija, građenih i gdje treba i gdje ne treba, u koje će ići svi oni sumnjivi likovi kako bi puku pokazali da su eto alahu vjerni. Stranke neće zaposliti stručne ljude u institucije nego pobjednike u lizanju dupeta i masiranju muda, jer novca ima da im se isplati.
Do tada će puk bjesniti kada migranti zapale novi improvizovani kamp gdje niko normalan ne bi držao ni kravu a ne ljude.
2
2
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac