Izgovorite li nekad pogrešno ime

Figurae Veneris, i sve što niste znali...
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15629

Izgovorite li nekad pogrešno ime

Post Postao/la Moonlight »

Mnogima se dogodilo - da ih partner nazove imenom svoje bivše, s kojom je bio u "vremenu prije tebe". Posebno ako ste vas dvoje tek odnedavno zajedno i posebno ako mu je izletjelo ime najznačajnije i/ili dugogodišnje bivše. Ako se dogodilo u društvu, nakon kraćeg muka vjerojatno će netko brže bolje načeti drugu temu da razbije neugodnu tišinu. Neki će se možda i zacerekati. Ako ste nasamo, možeš ga prostrijeliti pogledom, oplesti kakvim sarkastičnim komentarom ili se malo duriti, kako želiš. U svakom slučaju, svaka čast onima koji ostanu sasvim cool. A još je neugodnije učini li to u najintimnijim trenucima, u krevetu, dok si potpuno prepuštena i ogoljena - u svakom smislu.

Je li ovo uvreda ili kompliment? Je li ovo grozan gaf muškarca i najveće poniženje ženi? Nije tako strašno. I ne bismo se trebali osjećati tako loše zbog toga, kaže Dr. Jim Pfaus, profesor neuroznanosti i psihologije na Sveučilištu Concordia koji proučava ponašanje ljudi tijekom seksa. "Mozak jednostavno tako radi", objašnjava on, pozivajući se na Pavlovljev refleks, uvjetovano ponašanje koje izazva isto, prethodno doživljeno emocionalno stanje. "Kad ste u stanju euforije, vaš mozak će prizvati slične prijašnje događaje dok ste bili u istom stanju", objašnjava on.

Pa, ma kako grozno zvučalo čuti ime neke druge za vrijeme seksa, to nije loš znak. Često je to pokazatelj da dostižete bliskost kakvu je imao u prethodnoj vezi. "Pretpostavimo da je partner imao vrlo posebnu vezu prije, ljubavnicu koja je u njemu izazivala posebno uzbuđenje, osjećaj bliskosti, sjajne orgazme - danas to doživljava s tobom, ali u njegovom mozgu ti su osjećaji još uvijek povezani s imenom one druge.

Normalno je brkati imena braće, prijatelja, bivših Studija provedena na Sveučilištu Duke pokazala je kako je brkanje imena vrlo raširen fenomen i da redovito brkamo imena osoba koja za nas imaju isto značenje odnosno važnost. Tako ćemo pomiješati imena naših sestara, braće, imenom jednog prijatelja nazvati onog drugog, a imenom bivše ljubavi nazvati sadašnjeg partnera ili partnericu. Fonetika pri tom ima vrlo mali utjecaj na to čija ćemo imena zamijeniti (na primjer, ti se zoveš Tara, a ona je bila Lara), a puno je važnija veza koju imaju tri uključene osobe - ona koja će izletiti s krivim imenom, ona koja je nazvana tuđim imenom i ona čije je ime upotrijebljeno. To zapravo potvrđuje ono što tvrdi profesor Pfaus - nije teško pobrkati imena bivše i sadašnje i mnogo je vjerojatnije da će te nazvati imenom one koju je volio kao što voli tebe nego imenom svoje sestre, mame, prijateljice, pa baš da se i zovete Laura i Paula.

Možeš se tješiti činjenicom da je u onoj studiji Sveučilišta Duke bilo podosta slučajeva da su ljudi partnera nazvali imenom svog kućnog ljubimca, najčešće psa. Doduše, ne za vrijeme seksa. Imena drugih članova obitelji nejčešće brkaju s imenom psa. I, da, žene će za vrijeme seksa vrlo rijetko izgovoriti krivo ime. Naime, u članku u časopisu New Scientist tvrde kako je skeniranjem mozga utvrđeno da za vrijeme orgazma žene nemaju "uključene" emocije (kakav efekt na muški mozak ima orgazam je teže proučiti jer skener mjeri aktivnost tijekom dvije minute, a kod muškarca je sva aktivnost gotova u nekoliko sekundi, kažu).
Izvor: 24sata.hr

I? Jeste li imali ovakve zgode i nezgode i čime je to rezultiralo? :mig
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17120

Re: Izgovorite li nekad pogrešno ime

Post Postao/la Polaris »

Mene kad tata zove izgovori sva imena blize i dalje rodbine dok dodje do mog imena :D
7
7 slika
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

pah... zna se desit.
tu i tamo. nije kraj svijeta :zbunj
al najgore je kad u krevetu pobrces :palm
1
1 slika
moja cura slusa narodnjake slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Hahh, jedan moj poznanik je imao iznenadan, bolan i brz razvod... Nakon toga se još brže oženio :oo
Plus, nova supruga ima slično ime kao i prva supruga...

Posjetim ih, ono zvanično, prvi put, i pri prvom obraćanju, zamijenim ime :face
Aaaaa, jest mi bilo neugodno, od straha je nisam više nijednom oslovila...
Jedno godinu dana sam morala dobroooo, dobrooo paziti jer mi se konstantno dešavalo da i kada ih spominjem u razgovoru s drugima, izgovorim ime prve supruge :heidi2
7
7 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

Dina je napisao/la: 27 dec 2020, 14:41 Hahh, jedan moj poznanik je imao iznenadan, bolan i brz razvod...
pa nije valjda da se radi
poGresnog imena razveo :sok
0
moja cura slusa narodnjake slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35584

Post Postao/la dmr »

Haman da nije, ali je zbog dine mogao ponovo i to zbog imena :keke
5
5 slika
:damir
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

bagra je napisao/la: 27 dec 2020, 15:08
Dina je napisao/la: 27 dec 2020, 14:41 Hahh, jedan moj poznanik je imao iznenadan, bolan i brz razvod...
pa nije valjda da se radi
poGresnog imena razveo :sok
Ne razvode se ljudi zbog toga :keke
Mislim, može biti okidač, ali baš razlog, ne vjerujem :oo
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15629

Post Postao/la Moonlight »

Haha jesi zakuhala :D
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31150

Post Postao/la hani_jong_un »

znaci gibetila si ih dino 😑
0
1811
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Hannibal je napisao/la: 27 dec 2020, 19:35 znaci gibetila si ih dino 😑
Nikad :lagani
1
1 slika
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4009

Post Postao/la Username »

Ne, nisam senilan
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Nije mi se nikad desilo a nije ni njemu hvala Bogu. Podsvijest je cudna stvar...govori nam.mnogo, tako da...vrlo vjerovatno bi nakon toga stao u jednu jedinu rijec BIVSI.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Dina je napisao/la: 27 dec 2020, 14:41 Hahh, jedan moj poznanik je imao iznenadan, bolan i brz razvod... Nakon toga se još brže oženio :oo
Plus, nova supruga ima slično ime kao i prva supruga...

Posjetim ih, ono zvanično, prvi put, i pri prvom obraćanju, zamijenim ime :face
Aaaaa, jest mi bilo neugodno, od straha je nisam više nijednom oslovila...
Jedno godinu dana sam morala dobroooo, dobrooo paziti jer mi se konstantno dešavalo da i kada ih spominjem u razgovoru s drugima, izgovorim ime prve supruge :heidi2

#isprati se sama

:valja
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

U firmi stalno,samo u upravi 30 ljudi ima najmanje :yes
Neki dan me direktor zove,pita ko jos ima u firmi,rekao ime i prezime potpuno drugog covjeka,tek kasnije se sjetio da on ne vozi golfa i da nije taj :valja
3
3 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Moonlight je napisao/la: 27 dec 2020, 13:20
Možeš se tješiti činjenicom da je u onoj studiji Sveučilišta Duke bilo podosta slučajeva da su ljudi partnera nazvali imenom svog kućnog ljubimca, najčešće psa.
I? Jeste li imali ovakve zgode i nezgode i čime je to rezultiralo? :mig
Zabrinuo bih se kad bi mi partnerica tokom seksa izgovorila "To Rex to mi radi ..." :sok
2
2 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8301

Post Postao/la Bella_ »

Jeste, i to kod nas oboje :D
Nama je to bilo smiješno, desilo se koji put na početku i nije vise. Haha!
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Ne desi mi se da izgovorim pogresno ime, ali zato je moj telwfon tu.. zagrljaj uvijek kad ne treba.. imena mijesa ko niko...

Kakva sve imena mi nisu izletila to je nevjerojatno... :haha

Sreca pa sam poznata po tome..niko se ne ljuti... :heidi2
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Seks”