Lana je napisao/la: ↑15 aug 2020, 21:06
Iskra izgleda kolac savrsen
Sarajka jesu to gurabije od nekog dzema ili?
Super izgledaju
Mislila sam da.mi neće uspjeti, nešto bilanca nisu htjela da se stvore u snijeg( zašto?). Ali odličan je. Dosta kreme se umilo i u biskvit pa je baš socan. Zadovoljna sam. Pojela sam.1 , morala sam.
Jesi stavila sol u bjelanca (mozda je to, mada lupam )
Znaš ti da je prvi kolač koji sam napravila bio onaj tvoj s jabukama i cimetom i grizom?
Zar su tako super moji kolači..
A super je stvarno, sjecam se kako da ne..jabuke, orasi, griz..itd..extra..
A.meni asocijacija na taj kolač kako moja mama.place
Teško njoj, tamo neka Coco uci njeno dijete da kuha. Ona nije stigla...A ja sam kriva jer sam otišla!
Lana je napisao/la: ↑15 aug 2020, 21:06
Iskra izgleda kolac savrsen
Sarajka jesu to gurabije od nekog dzema ili?
Super izgledaju
Mislila sam da.mi neće uspjeti, nešto bilanca nisu htjela da se stvore u snijeg( zašto?). Ali odličan je. Dosta kreme se umilo i u biskvit pa je baš socan. Zadovoljna sam. Pojela sam.1 , morala sam.
Prije nego bjelance počneš da mutis u snijeg, stavi ih malo u zamrzivač da oglase, što su hladnija to snijeg bude bolji..
Prije nego bjrlance počneš da mutis u snijeg, stavi ih malo u zamrzivač da oglase, što su hladnija to snijeg bude bolji..
Brjlance
Šta će oglasiti? Kako se to radi? Šta ću im?
Možeš li nam.recept? Nisam.nikad pravila.a tvoja slika me mami da probam. Sviđaju mi se.
1 jaje, 1/2 case ulja,1/2 maslaca, 2 case kiselog ili slatkog pekmeza od jabuka i 1 prasak za pecivo.
Brašna staviš onoliko koliko treba da se tijesto odvaja od posude i ne lijepi za prste.
Sve sastojke osim brasna umutiš u masu. I dodaješ brašno polako onako šakom. Mutiš ga dok ne bude za ruku i oblikovanja. Okreneš rende i uzimaš grumene i oblikuješ. Možeš i okruglo. Ali ja ovaj oblik radim kao hurmašice.
Na papir za pečenje redaš i pečeš oko 30 min. Ovisi koliko su debele i velike. Ove moje oko 30 min.