Vitamini i drugi dodaci prehrani
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13974
Re: Vitamini i drugi dodaci prehrani
nisam ni ja nista uzimala ali stres je ucinio svoje pa sad uzimam
puno sam bolja
puno sam bolja
2
2
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
vjesticanametli je napisao/la: ↑17 jan 2021, 23:14 vitamin b je dobar i za nerve ma nisam znala za sta je sve dok me ne klepi po usima![]()
ove su isto ok u slučaju uznemirenosti...
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- vjesticanametli
- PRObehar

hvala lejla
ma ja nisam bila svjesna covjece sta manjak tog vitamina radi
mislim da umirem i u bolnici me saslusali i rekli cns od stresa bataljen udri po b vit
ma ja nisam bila svjesna covjece sta manjak tog vitamina radi
mislim da umirem i u bolnici me saslusali i rekli cns od stresa bataljen udri po b vit
1
1
Imam alergiju na metal i ne podnosim ga.vjesticanametli je napisao/la: ↑18 jan 2021, 10:18 zasto ko moze u cemu je kvaka ja pijem vec 2 mjeweca al baaas
1
1
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
- vjesticanametli
- PRObehar

Mislim.na pretjodno napisano, da vjestica misli na nerve kao na aksone, pise da uzima B 12. Ovaj Pronerv preparat se uzima za umirenje, anksioznost, ne sadrzi b vit. Ako sam.ja povezala vjesticu pravilno.lejlamo je napisao/la: ↑18 jan 2021, 10:54vjesticanametli je napisao/la: ↑17 jan 2021, 23:14 vitamin b je dobar i za nerve ma nisam znala za sta je sve dok me ne klepi po usima![]()
![]()
ove su isto ok u slučaju uznemirenosti...
2021-01-18 10_54_01-Pronerv® u ponudi MGM Farm-a – MGM Farm.png
B 12 se daje kod polineuropatija.
0
I htjela.bih vas napomenuti, ni jedan suplement ni dodatak prehrani ne bi trebalo uzimati samoinicijativno,. Prethodno se pacijentu da uciniti nalaz vitaminsko.mineralnog statusa organizma .na osnovu cega se izda preporuka od strane ljekara.
Malo sam vas citala.i...ne znam. Polahko, potrovat cete se.
0
- lejlamo
- Komorebi

Kako misliš proizvod ne sadrži B vitamin?
Ja sam i napisala da je ok u slučaju uznemirenosti, što mu je namjena.
0
Kad su cevapi,suho meso i hrana u konzervama cesto na jelovniku,svaki vitamin je dobrodosaoIskra je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:09 I htjela.bih vas napomenuti, ni jedan suplement ni dodatak prehrani ne bi trebalo uzimati samoinicijativno,. Prethodno se pacijentu da uciniti nalaz vitaminsko.mineralnog statusa organizma .na osnovu cega se izda preporuka od strane ljekara.
0
Ne misli.ona na nerve kao sto je kod nas uobicajeno, nervoza , anksioznost etc etc itd...obzirom na b 12 , ja znam na sta je mislila. Tibsi replicirala na njen post u kojem.se spomi nje b 12 .
U Pronervu nema tog vitamina. Lijrk je biljnog porijekla na bazi valerijane i gloga ako se dobro sjecam.
0
- lejlamo
- Komorebi

Moguće da se oko toga nismo razumjele, ali proizvod sadrži B12. Piše i na pakovanju, B1, B6 i B 12.Iskra je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:26
Ne misli.ona na nerve kao sto je kod nas uobicajeno, nervoza , anksioznost etc etc itd...obzirom na b 12 , ja znam na sta je mislila. Tibsi replicirala na njen post u kojem.se spomi nje b 12 .
U Pronervu nema tog vitamina. Lijrk je biljnog porijekla na bazi valerijane i gloga ako se dobro sjecam.
Nije ovo taj pronerv na kojeg ti misliš.
0
Zadnja izmjena: lejlamo, dana/u 21 jan 2021, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
Netacno. No kako rekoh, savjetujem preporuku ljrkara, ali opet, svako je cuvar svoga zdravlja.Atomic je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:25Kad su cevapi,suho meso i hrana u konzervama cesto na jelovniku,svaki vitamin je dobrodosaoIskra je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:09 I htjela.bih vas napomenuti, ni jedan suplement ni dodatak prehrani ne bi trebalo uzimati samoinicijativno,. Prethodno se pacijentu da uciniti nalaz vitaminsko.mineralnog statusa organizma .na osnovu cega se izda preporuka od strane ljekara.
Malo sam vas citala.i...ne znam. Polahko, potrovat cete se.![]()
0
Pa pisalo je i na tarabi svašta pa ljudi polomili - svašta, jel..
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
lejlamo je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:29Moguće da se oko toga nismo razumjele, ali proizvod sadrži B12. Piše i na pakovanju, B1, B6 i B 12.Iskra je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:26
Dobro. Nismo se razumjele.
U svakom slucaju, ja ga sebi ne bih uzela. Mozda naleti nrkad neko od farmaceuta pa.objasni meni se iskreno receno ne da.
0
Ali savjest mi nalaze, kad smo vec kod B12 , najbolji proizvod na nasem trzistu je Cobalamin 500 mkg
Ja sam ga kupila.prije par dana, osobi koja je rekonvalescent nakon teske.ozljede i dvostrukog operativnog zahvata.
Ja sam ga kupila.prije par dana, osobi koja je rekonvalescent nakon teske.ozljede i dvostrukog operativnog zahvata.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- lejlamo
- Komorebi

@Iskra
Evo šta sadrži:
3 vitamina B kompleksa i to B1, B6 i B12
Tj.
Tijamin mononitrat 110 mg
Piridoksin hidroklorid 200mg
Cijanokobalamin 0,5 mg
navedeni vitamini imaju veliki značaj za pravilan rad metabolizma nervnog sistema. U visokim dozama ovi vitamini imaju pomoćno i umirujuće dejstvo kod određenih upala nerava, tako što nadoknađuju nedostatak B vitamina u organizmu i potiču prirodne procese liječenja u nervnom tkivu.
na osnovu ovoga sam postavila proizvod.
Evo šta sadrži:
3 vitamina B kompleksa i to B1, B6 i B12
Tj.
Tijamin mononitrat 110 mg
Piridoksin hidroklorid 200mg
Cijanokobalamin 0,5 mg
navedeni vitamini imaju veliki značaj za pravilan rad metabolizma nervnog sistema. U visokim dozama ovi vitamini imaju pomoćno i umirujuće dejstvo kod određenih upala nerava, tako što nadoknađuju nedostatak B vitamina u organizmu i potiču prirodne procese liječenja u nervnom tkivu.
na osnovu ovoga sam postavila proizvod.
0
Zadnja izmjena: lejlamo, dana/u 21 jan 2021, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.