Ariel je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:38
Za nekoga ko ne zna nista da uci, ne zna da klanja, ne zna nista sto se tice vjere sta je prvo sto bi trebao da nauci? Odakle poceti?
Ako vec pitas, a u tvom pitanju stoji i namaz, onda je to i odgovor: Klanjanje. Naravno, nesto malo moras nauciti napamet da bi klanjala, ali, kada bilo sta stavimo kao "sta je najprece", to ce uvijek biti namaz.
A, pretpostavljam da znas osnove islamskog ucenja (ako ne, onda je TO prvo sto bi trebala nauciti), ali, bas ono samo osnovno. U svakom drugom slucaju, to je namaz. (Ako nikada nisi izgovorila kelime-i-sehadet, to je prvi islamski sart, trebala bi da to uradis, ali, samo ako zaista vjerujes u ono sto on predstavlja - ukratko, da nema drugog Boga osim Allaha i da je Muhammed s.a.v.s njegov rob i Poslanik).
P.S.
Radim nesto ne kompjuteru, pa sam mozda negdje nejasan i nedorecen. Slobodno me pitaj/ispravi/dopuni, ako primijetis nesto sto "odudara". Ne bih volio da napisem nesto sto ce neko poslusati, a nije tacno, jer to je onda i moj grijeh sve dok to ta osoba radi.

Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.