Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je razgovarala s tvrtkom da ih 'podsjeti na njihove obveze',
Tacno bih se izgrebala. Sefica komisije.
Taj ko tebe tamo postavi ne razmislja o obavezama prema svom narodu.

Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je razgovarala s tvrtkom da ih 'podsjeti na njihove obveze',
1
Dino, nisu puno. Ove mjere koje nam uvode svako malo su pretjerivanje. Postoje zanimanja koja se ne mogu od kuce raditi i ljudi su na rubu egzistencije sa umanjenim primanjima.
1

Ovom se kraj ne nadzire i traje mjesecima. Em ljude izgriza sto nemaju, em ih izgriza sto si socijalni kontakti svedeni na nulu. I Ako je neko imao ustedjevinu, a ne radi, vec ju je sravnio vjerovatno u racune i hranu. Ljudi se opravdano boje.
1
Ima stranica za online prijavu. Ali Bog zna kad cemo ok doci na red. Prvo idu prioriteti. Stariji i bolesni. Medicinsko osoblje svih struka, vojska, policija, vatrogasci. Onda radnici u usluznim djelatnostima. Tek se u junu nadam doci na red.
Dzaba je biti koristan, ako su ti novčane zalihe pri kraju ili ih nemaš nikako. U drzavi više od pola miliona nezaposlenih a 3, 5 Ili 10 puta toliko na skracenom radnom vremenu.

nece. tako mi rec prijatelj iz cije, on sve zna ☹

Zato što smo mi prvo navikli na ono ratno stanje, pokušavamo da iz ničega stvorimo barem nešto, da predeveramo mjesec, imamo strpljenja više nego ostatak EU. Koliko je to dobro, ne znam...Možda i ovaj narod plane.

Sa uvođenjem ovih mjera iskreno, život počinje i da liči na onaj u ratnom periodu. Razlika je u tome što ima dovoljno hrane. A ni u EU, kao ni kod nas ne žive svi u luksuzu.Sleepy Joe je napisao/la: ↑26 jan 2021, 20:19Zato što smo mi prvo navikli na ono ratno stanje, pokušavamo da iz ničega stvorimo barem nešto, da predeveramo mjesec, imamo strpljenja više nego ostatak EU. Koliko je to dobro, ne znam...Možda i ovaj narod plane.
Zapad je navikao da živi u luksuzu, dok je stanovnicima EU pandemija došla kao neka vrsta ekonomskog šamara da se okusi gorka aroma oskudice. Većina ih se nije snašla u ovome, pa kao rezultat imaš ovakve nerede.

1
Doduše, znaš kako mi kažemo, samo nek' ne pucaSleepy Joe je napisao/la: ↑26 jan 2021, 20:19Zato što smo mi prvo navikli na ono ratno stanje, pokušavamo da iz ničega stvorimo barem nešto, da predeveramo mjesec, imamo strpljenja više nego ostatak EU. Koliko je to dobro, ne znam...Možda i ovaj narod plane.
Zapad je navikao da živi u luksuzu, dok je stanovnicima EU pandemija došla kao neka vrsta ekonomskog šamara da se okusi gorka aroma oskudice. Većina ih se nije snašla u ovome, pa kao rezultat imaš ovakve nerede.
1