Sporedne uloge u filmu

Od sedme umjetnosti, pa sve do mulja estrade...
Odgovori
storm
Administrator
Reactions: 38060

Sporedne uloge u filmu

Post Postao/la storm »

Mislim ovdje na niz glumica i glumaca, koji su obilježili film, ali nikad nisu oni top popularni, a još manje plaćeni...
Mislim i na ljude, bez kojih je teško film i zamisliti, a jako se malo priča o njima....direktori fotografije, muzika, scena...
Evo jednog od njih....a naš :oo

Željko je krenuo iz Jugoslavije i postao filmska gromada u Hollywoodu
Stefan Milivojević
slika
Foto: Press
KAD SE zoveš Željko, pa još zadržiš to ime usprkos savjetima da uzmeš filmski pseudonim i na kraju dobiješ etiketu "i svjetski i s ovih prostora", onda imaš preduvjete da se o tebi malo više priča nego što se zapravo priča o Željku Ivaneku u medijima nekadašnje SFRJ.

Netko bi rekao "odbjegli nasljednik Radka Poliča". Ovaj slovenski epizodist u američkoj produkciji je već gotovo četiri desetljeća standardan i pouzdan poput vlastite frizure u podugačkom nizu filmskih i televizijskih ostvarenja.

Željko Ivanek je rođen u Ljubljani 1957., iz koje je s roditeljima emigrirao u Sjedinjene Američke Države tri godine kasnije. Onda su dvije godine bili "preko", pa se vratili u Sloveniju, tj. tadašnju Jugoslaviju, tamo proveli pet godina i zatim opet otišli u Ameriku. Dvije su zemlje igrale teniski meč s obitelji Ivanek kao lopticom, ali 1967. je došlo vrijeme da se i oni skrase te se Željkov glumački put počeo graditi u Kaliforniji.

Ivaneka znamo prije svega kao strogo profesionalnog Eda Danversa u Homicide: Life on the Street, onda kao ljigavog guvernera Devlina u Ozu, dok mu je uloga u nešto novijoj seriji Damages donijela čak i nagradu Emmy. Njegove epizode iz Dosjea X i Dr. Housea se također veoma pamte.

slika

Što se tiče filmova, tu je tek gužva: Donnie Brasco, Hrabrost pod paljbom, Građanska akcija, Pad Crnog jastreba, Hannibal, Nevjerna, Dogville, Umri muški 4, U Brugeu, Argo, Bourneovo nasljeđe, Sedam psihopata... Sve dobro poznato i svuda je uglavnom poslužio da digne tenziju na koji trenutak. S njim u kadru priča iznenada postaje za minimalno nekoliko stepenica ozbiljnija.

A još jedna zanimljivost dovoljno govori koliko mu je stalo da se prepozna s kojih je prostora. Naime, njegov agent ima posebno zaduženje da na špici filmova/serija mora obavezno stajati Željko, a ne Zeljko. Ako se to ne ispuni, pada tužba. Samo oštro i beskompromisno, uostalom, takav je uvijek i na platnu. Gospodin Željko Ivanek.
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17310

Re: Sporedne uloge u filmu

Post Postao/la Polaris »

Pa on je glumio u True Blood ja mislim 😯
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Pa ta prva slika i jeste iz te serije, prva sezona kad je kaznio Bill Comptona tako sto ga je natjerao da jednu tinejdzerku preobrati u vampira :ovaj
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Evo te scene

1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

sve jaki filmovi bgm
2
2 slika
1811
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Ariel je napisao/la: 01 feb 2021, 12:50 Pa on je glumio u True Blood ja mislim 😯
Ja sa, da budem iskren, prvi put čuo za njega :D
2
2 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

storm je napisao/la: 01 feb 2021, 12:59
Ariel je napisao/la: 01 feb 2021, 12:50 Pa on je glumio u True Blood ja mislim 😯
Ja sa, da budem iskren, prvi put čuo za njega :D
Glumca? Imao je sporednu ulogu u seriji, bio u par epizoda, ali sam je puno puta gledala pa sam ga prepoznala :ooo
1
1 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Najbolje odigrani sporedni lik u zadnjih 20 godina za mene je Hans Landa (Cristoph Waltz) u Inglouriuos Basterds

1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Film, serije, TV”