Migranti u BiH

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

storm
Administrator
Reactions: 38080

Re: Humanost Europe

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 21:06
storm je napisao/la: 01 feb 2021, 21:03

To o ravnopravnim članicama, zaboravi...nisu to tako jednostavne stvari, tj jesu, ali na papiru.
Ja ih ne branim za postupke, ali i detektiram izvor problema...
Uostalom, i to prelaženje granica bez papira, te zagovaranje istoga, ne razumijem baš.
Pogotovo, jer se tu više ne radi o zbjegovima sa ratom zahvaćenih područja.
Objasnio sam stotinjak puta na par mjesta, kako bi se to moglo humano odraditi.
Pa ja sam.ubjedjena da je njima dozvoljeno takvo kretanje. Da im.ne prolazi, da se na to ne okrece glava, ne bi im to ni bilo moguce.

Detektovanje problema stoji, ali i implicira opravdavanje postupaka. To nije u redu.
Ja ih objašnjavam, kao uzročno-posljedičnu vezu, a ti mi impliciraš opravdavanje :nope
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 01 feb 2021, 21:08
Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 21:06

Pa ja sam.ubjedjena da je njima dozvoljeno takvo kretanje. Da im.ne prolazi, da se na to ne okrece glava, ne bi im to ni bilo moguce.

Detektovanje problema stoji, ali i implicira opravdavanje postupaka. To nije u redu.
Ja ih objašnjavam, kao uzročno-posljedičnu vezu, a ti mi impliciraš opravdavanje :nope
Razvodnjavas...briga me za uzrok, to nije opravdanje. Priznaj!
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 21:09
storm je napisao/la: 01 feb 2021, 21:08

Ne razvodnjavam :D
Ne možeš to tako...briga me za uzrok.
Ovo će biti veliki problem, jer je realnost, da je većini njih cilj europska socijala.
Desnica i populisti uslijed toga bujaju, pa će biti sve teže svima normalnima...
Samo gledam, kako nekad opskurne stranke i pokreti zauzimaju sve veći medijski i politički prostor.
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Jahh bas cudno da ne daju prelaz preko drzavne granice. Koja licemjerna go. na... Bas me zanima da li bi Talijani pustili preko njihove granice... Bi ali malo morgen.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 01 feb 2021, 21:18
Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 21:09

Ovo će biti veliki problem, jer je realnost, da je većini njih cilj europska socijala.
Desnica i populisti uslijed toga bujaju, pa će biti sve teže svima normalnima...
Samo gledam, kako nekad opskurne stranke i pokreti zauzimaju sve veći medijski i politički prostor.
Dobro. Bolje se razumijes u to.od.mene, svakako...sad mi reci...zasto je problem.sto se neko.sjetio od tih silnih eu parlamentaraca da dodje i.provjeri kamo se.postupa.sa ljudskim bicima, kona nelegalno zeli prijeci eu granicu?

Odakle.pravo hr granicarima da koriste silu pri obavljanju posla?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 21:21
storm je napisao/la: 01 feb 2021, 21:18

Dobro. Bolje se razumijes u to.od.mene, svakako...sad mi reci...zasto je problem.sto se neko.sjetio od tih silnih eu parlamentaraca da dodje i.provjeri kamo se.postupa.sa ljudskim bicima, kona nelegalno zeli prijeci eu granicu?

Odakle.pravo hr granicarima da koriste silu pri obavljanju posla?
Zato što su ti europarlamentarci savršeno dobro obaviješteni, zašto je to tako....
Zato što šute u svojim zemljama, šute u Briselu...
To je kao da ja ujutro radniku naredim, da sfušeri nešto kod mušterije, a poslije se dodjem derati na njega, kad se ova ista pobunila...zato me nerviraju....postoji put, da se bori protiv toga, a oni su odabrali, da sebi individualno kofol osvjetlaju obraz.
Idu li u Grčku?
Na morsku granicu Italije?
Gdje se utapa stotine ljudi, gdje se rafalno puca po ljudima...
Ne idu....opasno je.
2
2 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

nije direktno tema, a možda i jeste, ali naiđoh na fotku pa moradoh prokomentarisati..

kako se ovo može dozvoliti :konta

slika
3
2 slika 1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Re: Migranti u BiH

Post Postao/la hani_jong_un »

jucer ja na semaforu i prilazi mi migrant, kuca na prozor, ja otvaram ono bzzz, kaze imas li marihuanu, reko sto to bas mene pitas brt, kaze pa imas li, reko nemam, samo cigare i dam mu cigaru
1
1 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

"ne, oni nisu migranti, oni su ljudi u pokretu." rece semir ispijajuci svoju trecu malu s mlijekom u fluidu
0
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Na društvenim mrežama objavljen je snimak stravičnog premlaćivanja migranata u Bihaću.

Portal Radiosarajevo.ba neće objaviti ovaj snimak zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji - ukratko, na snimku se vidi više osoba, vjerovatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama...

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.
"Jučer smo dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede.

Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede", kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za portal Radiosarajevo.ba.

Slobode je lišeno jedno lice, bh. državljanin koji je rođen 1986. godine, iz Bihaća, koji je ispitan na okolnosti ovog događaja.

"Sada se pojavio i snimak, gdje se analizira i utvrđuje identiet ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. februara u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede", kazao je Šiljdedić.

Iz policije su nam kazali da se u toku istražnih radnji došlo do činjenica da se možda radi o osveti za ono što se dogodilo par noći prije.

Istraga je u toku.
2
1 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17576

Post Postao/la Ommadawn »

Bošnjaci su tvrdi bedem bijele rase i evropskog kulturnog naslijeđa.
Nazad bagro!!
Jah... :(
0
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10548

Post Postao/la WhiskeyPete »

Barem nemojte koristit narativ hitlerovog Anenerbea, teoriju rasa. Još trebamo da im šestarima mjerimo glave, uzimamo gipsane odliejvke tijelesne strukture.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Sleepy Joe je napisao/la: 12 feb 2021, 08:33 Barem nemojte koristit narativ hitlerovog Anenerbea, teoriju rasa. Još trebamo da im šestarima mjerimo glave, uzimamo gipsane odliejvke tijelesne strukture.
Zbog toga se Šveđani još uvijek svako malo izvinjavaju.
Koštalo ih je to finih para.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Boze dragi :palm
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

lejlamo je napisao/la: 02 feb 2021, 09:52 nije direktno tema, a možda i jeste, ali naiđoh na fotku pa moradoh prokomentarisati..

slika
Ovo je vjerovatno "dozvolio" vlasnik ili menadzer ovog objekta. I dok on, kao vlasnik/menadzer, moze da odredjenim licima zabrani ulaz, ovo je brutalno krsenje ljudskih prava. Ako ima novac, nije pravio probleme u objektu, ili na drugi nacin uzrokovao zabranu ulaska, svako bi trebao da moze da nesmetano udje i da kupi nesto. Ali, "poklopiti" odredjenu grupu ljudi ovakvom zabranom... uzas.

Ovo je sramota, da je mene stid, iako ne znam ni gdje je taj objekat, niti ko je vlasnik. Vise ne kupujem u Robotu. Za mene dosta.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 10 feb 2021, 12:34 Na društvenim mrežama objavljen je snimak stravičnog premlaćivanja migranata u Bihaću.

Portal Radiosarajevo.ba neće objaviti ovaj snimak zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji - ukratko, na snimku se vidi više osoba, vjerovatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama...

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.
"Jučer smo dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede.

Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede", kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za portal Radiosarajevo.ba.

Slobode je lišeno jedno lice, bh. državljanin koji je rođen 1986. godine, iz Bihaća, koji je ispitan na okolnosti ovog događaja.

"Sada se pojavio i snimak, gdje se analizira i utvrđuje identiet ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. februara u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede", kazao je Šiljdedić.

Iz policije su nam kazali da se u toku istražnih radnji došlo do činjenica da se možda radi o osveti za ono što se dogodilo par noći prije.

Istraga je u toku.
Da je bilo obratno, snimci bi itekako kruzili svim drustvenim mrezama, kao i tom istom Radiosarajevo.ba.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Fatih je napisao/la: 13 feb 2021, 12:51
lejlamo je napisao/la: 02 feb 2021, 09:52 nije direktno tema, a možda i jeste, ali naiđoh na fotku pa moradoh prokomentarisati..

slika
Ovo je vjerovatno "dozvolio" vlasnik ili menadzer ovog objekta. I dok on, kao vlasnik/menadzer, moze da odredjenim licima zabrani ulaz, ovo je brutalno krsenje ljudskih prava. Ako ima novac, nije pravio probleme u objektu, ili na drugi nacin uzrokovao zabranu ulaska, svako bi trebao da moze da nesmetano udje i da kupi nesto. Ali, "poklopiti" odredjenu grupu ljudi ovakvom zabranom... uzas.

Ovo je sramota, da je mene stid, iako ne znam ni gdje je taj objekat, niti ko je vlasnik. Vise ne kupujem u Robotu. Za mene dosta.
Pa svakako to što prodaju je žnj-kvalitete tako da ni jedan od migranata neće biti uskraćen za nešto posebno.
A i što bi im nabacivali promet, svakako im radnici crkavaju za mizernu platu.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”