Religije se razlikuju sa pravilima, to sam pitala. Sto tvoja religija trazi od tebe kao vjernika?
Zaboravimo na moral i etiku, pitam o obavezama supruznika.

Religije se razlikuju sa pravilima, to sam pitala. Sto tvoja religija trazi od tebe kao vjernika?

Eh, a kako ces to znati, ako ne dodje do razvoda.Max je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:09Opet dolazimo do onoga da je to od osobe do osobe....Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:08
Mozda, jer je razvod kao pravni proces kompliciraniji, a narocito ako jedna strana ne zeli razvod.
Ja kakva sam odrekla bih se svega osim njega .
Pa valjda znamo za koga se udajemo/zenimo

Eh, tako bi trebalo biti, ali...zasto postoje brojni losi razvodi!

3
Postoje, svakako. Ali kroz bracnu zajednicu i gradnju iste valjda promicemo zajednicke vrijednosti temeljene na postovanju partnera. Pa ako dodje do razvoda i on ce biti laksi.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:15Eh, tako bi trebalo biti, ali...zasto postoje brojni losi razvodi!

Znam, bezbroj je primjera za to, nazalost, ali ja to ne bi mogla nikada. Bracna stecevina je zajednicki i ravnopravan trud, tako je treba i tretirati i.po Bozjem i gradjanskom zakonu.vjesticanametli je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:17 ma iskra to se preko noci mijenja ono sto si znala i klelanse u to hajmorec nije tako bjezi fuj
Prvo ja lično i nisam neki vjernik da bih mogao žitko tumačiti pravila, ja sam onaj koji nešto zna a nešto se trudi da sazna.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:10Religije se razlikuju sa pravilima, to sam pitala. Sto tvoja religija trazi od tebe kao vjernika?
Zaboravimo na moral i etiku, pitam o obavezama supruznika.
2

Koje zajednicke vrijednosti?Iskra je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:16Postoje, svakako. Ali kroz bracnu zajednicu i gradnju iste valjda promicemo zajednicke vrijednosti temeljene na postovanju partnera. Pa ako dodje do razvoda i on ce biti laksi.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:15
Eh, tako bi trebalo biti, ali...zasto postoje brojni losi razvodi!
ima kupac