Ariel je napisao/la: ↑23 feb 2021, 08:53
Ima li neki pregled doktorski da se potvrdi nevinost muskarca?
:face ... sto ce bona ikome nevin muskarac? Ni sebi ne trebaju ...
Pa ako postoji pregled kojim se potvrdjuje nevinost djevojke trebao bi onda biti i neki pregled kojim se potvrdjuje nevinost muskarca. Ono prije braka da vide jesu li oboje nevini odu na preglede da dobiju potvrdu doktora da "cisti" ulaze u brak jel...
Mislim ako se vec toliko pridaje u nekim kulturama vaznost nevinosti djevojke trebalo bi isto tako da bude i nevinost muskarca bitna...
Srednjovijekovna diskiminacija u srcu moderne Europe, samo što sada ženama ne mogu staviti pojas nevinosti, od kojeg je većina žena dobijala infekcije.
2
2
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Pa ako postoji pregled kojim se potvrdjuje nevinost djevojke trebao bi onda biti i neki pregled kojim se potvrdjuje nevinost muskarca. Ono prije braka da vide jesu li oboje nevini odu na preglede da dobiju potvrdu doktora da "cisti" ulaze u brak jel...
Mislim ako se vec toliko pridaje u nekim kulturama vaznost nevinosti djevojke trebalo bi isto tako da bude i nevinost muskarca bitna...
Da, ali koji metod primijeniti na muškarca? Jedino mi pada na pamet detektor laži?
Ja se slažem, ali kako ćeš kod mladozenje utvrditi tj potvrditi nevinost?
Ja se slažem, ali kako ćeš kod mladozenje utvrditi tj potvrditi nevinost?
Ne znam ali nekako bas nije fer sto se zenska nevinost moze fizicki potvrditi a muska ne
CocoMa je napisao/la: ↑22 feb 2021, 20:22
Citam neki dan u Francuskoj hoce da zabrane izavanja potvrde o nevinost..
I neka zabrane..
Slucajeva bezbroj kada buduca mlada prije zaruke je trebala otici na pregled i potvrditi nevinost tim ginekoloskim pregledom.. ( u nekim kulturama je nevina djevojka obaveza).
Inace ako nije nevina onda je vrlo lose videna u društvu..cak i kaznjavana od strane roditelja/fam.i poznanika.
Da li je nevinost bitna u danasnjem vremenu, i koliko se ona cijeni i postuje? Da li su ozenjene nevina djevojke zaista bolje .. u smislu postenja.. :face
Da li je ona mjerilo postenja djevojke/ buduce zene/ majke?
Ima li neki pregled doktorski da se potvrdi nevinost muskarca?
Eh to sigurno nema..
A gledala sam na tv u muškarce koji žele ostati nevini do braka.. postoje i takvi..
Stvarno nema smisla niti razumijem doktora koji bi takvu potvrdu izdao.
Isto tako smatram da ne bi nikome to trebalo biti bitno.
Lično mislim da se par prije braka i intimno treba upoznati i skontati da li odgovaraju jedno drugom, ipak je sexualnost bitan segment bračnog života.
4
4
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
mi smo hvala dragom bogu ušli čisti u brak...
ona je bila nevina, a ja sam se istuširo.