Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
Svidja mi se ime Vitez.
Za Maglaj sam neopredijeljen, ako je po magli.
Sta je sa Zavidovicima?
Otkud Banovici?
Blizu Zenice ima mjesto Nemila. Sta tu bi? I zasto ne Nedraga?
Za Maglaj sam neopredijeljen, ako je po magli.
Sta je sa Zavidovicima?
Otkud Banovici?
Blizu Zenice ima mjesto Nemila. Sta tu bi? I zasto ne Nedraga?
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ja sam jutros umalo zakasjnila mazeci se s Cickom , nismo se juce nikako druzili, sad cemo nadoknaditi.
2
2
Nekada davno kada bi ljudi bili grubi i nepristojni na forumu, kada bi se ponašali kao sirovine i kreteni, nije bila dovoljna kazna samo ih banovati, nego bi ih otjerali iz njihovih primarnih prebivališta... Odricale su ih se njihove porodice, rodbina, cijelo selo
Bila je to velika sramota, u ta davna vremena
Izgnanici su se udružili i osnovali naselje pod imenom "Banovići" kako bi zajedno podnosili tuđu osudu i prijekor, i kako bi lakše preživjeli u dosadnim i dugim zimskim noćima bez foruma
Tako barem kaže legenda
Današnji stanovnici se stide svojega porijekla i grijeha svojih predaka te odlučno negiraju ovu historijsku činjenicu
4
3
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Ali je Sunce prosjalo te "54-te u Banovićima i nikad nije prestalo da sijaDina je napisao/la: ↑11 mar 2021, 16:37Nekada davno kada bi ljudi bili grubi i nepristojni na forumu, kada bi se ponašali kao sirovine i kreteni, nije bila dovoljna kazna samo ih banovati, nego bi ih otjerali iz njihovih primarnih prebivališta... Odricale su ih se njihove porodice, rodbina, cijelo selo
Bila je to velika sramota, u ta davna vremena
Izgnanici su se udružili i osnovali naselje pod imenom "Banovići" kako bi zajedno podnosili tuđu osudu i prijekor, i kako bi lakše preživjeli u dosadnim i dugim zimskim noćima bez foruma
Tako barem kaže legenda
Današnji stanovnici se stide svojega porijekla i grijeha svojih predaka te odlučno negiraju ovu historijsku činjenicu![]()
:ha
2
2
I say what I think, I think what I say
@Max
U naučnim krugovima se vodi žestoka rasprava o kojoj se godini tačno radi...
Mi ćemo se za sada držati naučno utvrđenih činjenica i u nedostatku historijskih dokaza reći da trenutno ne možemo ni potvrditi, ni negirati datu pretpostavku, ali naši vrhunski stručnjaci rade na tome da utvrde tačnu godinu, ili barem desetljeće
Mi ćemo se za sada držati naučno utvrđenih činjenica i u nedostatku historijskih dokaza reći da trenutno ne možemo ni potvrditi, ni negirati datu pretpostavku, ali naši vrhunski stručnjaci rade na tome da utvrde tačnu godinu, ili barem desetljeće
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
ma nema se tu šta raspravljatiDina je napisao/la: ↑11 mar 2021, 16:47 @Max
Mi ćemo se za sada držati naučno utvrđenih činjenica i u nedostatku historijskih dokaza reći da trenutno ne možemo ni potvrditi, ni negirati datu pretpostavku, ali naši vrhunski stručnjaci rade na tome da utvrde tačnu godinu, ili barem desetljeće![]()
Tog dana Mevla je rodila Mirsada Kukića i nijednog više",
(ipak je "58-ma)
lapsus calmi
3
3
I say what I think, I think what I say
Pa kaže u 16 i 30
Što mrzim kada ljudi kasne :smaja
Što mrzim kada ljudi kasne :smaja
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13694
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13694
isto i meni sve al niko mi ne rece da pijem paracetamolradostan dan je napisao/la: ↑11 mar 2021, 16:02jeste...trebala je preporučenu i zakazanu kinesku, ali kineza nije bilo kad je došla na vakcinaciju.vjesticanametli je napisao/la: ↑10 mar 2021, 23:34
jel stvarno tu primila
ma bice ok al sta je vise ovo boli me sve![]()
nekih desetak sati po prijemu vakcine :temperatura, bolovi u zgolbovima i mišićima, glavobolja...poslije i bol u ruci u koju je primila bocu. sutra dan malo bolje, ali i dalje prisutni simptomi. treći dan - ok.
u srijedu ide na revakcinaciju.
supruga se napravila pametna, pa nije popila preporučeni paracetamol po prijemu vakcine...ovi koji su popili imali su simptome, ali blaže.
elem danas puuuno bolje ev i jedoh konacno pa cekam sutra al ruka boliii brecho
ti ono bi cg jelde
1
1
Ja sam imala tako drugaricu, stalno kasnila po pola sat pa i sat znala da zakasni. I ja skontam kazem joj dodji u pola 6 da bar ranije krene pa da se u 6 nadjemo, ali je ona i tad opet kasnila po 10 15 minuta, ali je bolje i to nego sat da kasni.
Uglavnom posvadjala sam se s njom i nismo se cule ima 7 godina
2
2
Ja zenama dopustam da kasne 15 minuta do pola sata.
Muskarci uopste ne bi trebali kasniti, i tu nemam nikakve tolerancije.
Muskarci uopste ne bi trebali kasniti, i tu nemam nikakve tolerancije.
2
2
Tražili smo se po prethodnim životima
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
Najstarije poznato naselje u okolini Banovića je nanprostoru sadašnjeg naselja Gradina, MZ Tulovići, i seže u prahistoriju.
Banovići su dobili ime po stećku Božićka Banovića koji se nalazi u MZ Banovići Selo.

Ovdje leži Božićko Banović, na svojoj plemenitoj zemlji i na Dramešini, a postaviše (stećak) Hlapac i ja Bogdan i ja Rajko s braćom.
3
1
2
2