Miss Y. je napisao/la: ↑15 mar 2021, 09:54
Nema vise ni carcinoma, srčanih udara, nema smrti od starosti, samo coronija...
Nznm, nisam pametna eto.
Sinoc pitam nekadasnju skolsku drugaricu koja je prosle sedmice fasovala Covid za zdravlje.
Rece mi da je morala u hitnu zbog aritmije srca, prouzrokovanoj od upale pluca.
Covid postoji. Postoji rak, tumor, AIDS, umire se i od starosti. Ali i ova pandemija uzima maha.
Ja sam samo imao blagu prehladu za sve ovo vrijeme otkako je ova pandemija. Nikada nisam bio odsutan od posla zbog prehlade (osim kad sam radio u prehrambenoj industriji a i tad sam, ukoliko je blagi oblik, radio u kancelariji administrativne poslove) a ovaj put sam tri dana bio odsutan s posla po preporuci sefa.
Ali toliko ljudi je u mojoj okolini zarazeno, da vec vise od dva mjeseca ja i kolega se vozimo svako svojim autom na posao a zivimo jako blizu.
Dakle pomirio sam se sa cinjenicom da je samo pitanje vremena kad ce mene zakaciti.
Pridrzavam se preporuka koliko god je to moguce da sam rukovanje totalno izbacio iz navike.
Imao sam obicaj skoknuti poslije posla do staraca na kafu - vec godinu dana to ne radim. Vidjamo se svaka dva-tri mjeseca.
No sve bez panike.
Jest yebeno bilo prije godinu dana kada je objavljeno da je ovo ozbiljno, ja sam dozivio flashback pocetka rata. Ali skontao sam - prezivjelo se mnogo gore stvari pa ce se prezivjeti i ovo.
Navikne se covjek i na gore.