A stoji i razabrati i iste .. Jer niko nije savršen..
A primijetila sam da razabirnost slabo kad dođe do isticaja, jer je bila utkana između utemeljeno "nedodirljivih"
Kasnije skontao, koliki lazovi su prozvodjaci lutaka.
Da, trenutna situacija je takva, pa je razumljiva tvoja odluka a i on je vec veliki.Dina je napisao/la: ↑17 mar 2021, 23:43 Sada sam povukla sve restrikcije u vezi mobitela i računara... Nema škole, treninga, kina, večeras sam mu ukinula kafe s društvom, minimizirali smo posjete rodbini...
Šta im drugo preostaje
Bude mi tužno kada čujem da pričaju preko servera i kolektivno igraju igrica... to je najbliže normalnom druženju što im je dostupno![]()
Ja mislim da dobna granica nije toliko problem, njima je to igračka, jedna od...
Gledao sam jednu emisiju, pričalo se baš o tom nošenju u krevet.Nice try je napisao/la: ↑18 mar 2021, 08:15 Ma kakva dob, još na ovakvu situaciju kakva jeste. Dijete nije imalo svoj mobitel do devete godine, ali smo joj morali kupiti da ima za online školu, a nedavno su i od jedne norveške organizacije dobili po tablet.
Dakle, na dob se ne može uticati toliko kao prije. Mobitel je jednostavno potreba.
A i kad nije potreba dijete vidi u majčinim rukama, očevim,...smatra da i ono treba da vidi, ima, igra se. Zatim, dosta mladih majki na taj način zabavi dijete ako mu je dosadno, djeca gledaju crtani, igraju neke igrice i onda je i mama slobodnija za svoje net aktivnosti![]()
Možda bar pokušati ograničiti vrijeme provedeno za mobitelom ili uticati na ono što će dijete pregledati, pokušati na drugi način pristupa netu, ne samo kroz mreže i igrice.
Zatim ne dati da mobitel nose sa sobom u krevet i u školu, osim ako im nije baš potreban.
A kontrolisati svakako njihove aktivnosti. Ja se ne ustručavam uzeti mobitele od curica i pregledati šta one rade, pišu, objavljuju. Naravno, ne pred njima.