Ne ideš u DE
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić
Moderator/ica: Moderator
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Sarajevo ima gradonačelnicu, napokon.
Dino je vaki, Dino je naki, meni u ovoj priči i nije toliko bitan... Misliš da je njemu Bogić bio drag?Sleepy Joe je napisao/la: ↑08 apr 2021, 11:30 Ne znam storme, nakon onoga fijaska "nećemo pa hoćemo, a ne znamo ni šta želimo" su me skroz razočarali. Opozicija se pokazala toliko slabom, da im je postala gotovo pa prozirna pozicija koju obnašaju.
Bože me oprosti, Dino mi, kako vrijeme prolazi, sve više liči na klauna za mase nego ozbiljnog političara, pratim mu profil pa mi je sve "na dohvat ruke" sve ono na što uglavnom bespotrebno torši snagu, a ne bi trebao.
Ljude zanimalju konkretna riješenja a ne prepucavanja sa stanačkim botovima SDA. Ja sam, infoa radi, glasao za njihovog kandidata za načelnika opštine Ilidža, a ne bi da sam imao bolji izbor.
Ajmo ovako... Bogić, kako god glorificiran je ponajviše zbog držanja prije 30 godina... Ako ćemo iskreno, sa Dinom, izdankom SDA ideološki, nidje veze, nego tek kadrovska krizaljka četvorke... Koliko ga cijene, vidjelo se.
Upitna bi možda bila i energija, motivi BB.
Ova garnitura su ipak mladi, moderni političari, sa odličnim referencama, predispozicije imaju, zaleđe u skupštini imaju, znači nema izgovora, opstrukcije... ostalo je do njih.
2
2
Daj Boze da nije neka mahalusa, mladje generacije. Tu bas titule i nisu neka okolnost. Sve to lijepo zvuci na papiru i medijima.
Na nama je da vidimo.
Na nama je da vidimo.
2
2
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Gradonačelnica Sarajeva odgovorila Ćosiću: Neće biti promjene ploča na Vijećnici i u Ferhadiji
N. C.

Foto: Klix.ba
Nakon što je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas uputio zahtjev za uklanjanje table na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija, oglasila se i novoizabrana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
Gradonačelnik Ćosić uputio je danas zahtjev Gradu Sarajevu i Općini Stari Grad za uklanjanje tabli na kojima se, kako kaže, srpski narod karakteriše kao zločinački i agresorski.
Vrlo brzo uslijedila je reakcija gradonačelnice koja je na svom Facebook profilu naglasila da neće doći do promjene ploča.
"Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ovske Bosne i Hercegovine, ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo", napisala je.

Karić je potom pozvala gradonačelnika Istočnog Sarajeva da rade na razvoju i zajedničkim projektima poput EYOF-a.
Također, gradonačelnica je podsjetila da je samo u jednoj noći, od granata, 25. na 26. august 1992. godine uništeno 80 posto od ukupnog bibliotečkog fonda Vijećnice, a ovaj lijepi i vrijedni spomenik kulture je razoren. Oko dva miliona knjiga, članaka i časopisa su nepovratno uništeni.
N. C.

Foto: Klix.ba
Nakon što je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas uputio zahtjev za uklanjanje table na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija, oglasila se i novoizabrana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
Gradonačelnik Ćosić uputio je danas zahtjev Gradu Sarajevu i Općini Stari Grad za uklanjanje tabli na kojima se, kako kaže, srpski narod karakteriše kao zločinački i agresorski.
Vrlo brzo uslijedila je reakcija gradonačelnice koja je na svom Facebook profilu naglasila da neće doći do promjene ploča.
"Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ovske Bosne i Hercegovine, ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo", napisala je.

Karić je potom pozvala gradonačelnika Istočnog Sarajeva da rade na razvoju i zajedničkim projektima poput EYOF-a.
Također, gradonačelnica je podsjetila da je samo u jednoj noći, od granata, 25. na 26. august 1992. godine uništeno 80 posto od ukupnog bibliotečkog fonda Vijećnice, a ovaj lijepi i vrijedni spomenik kulture je razoren. Oko dva miliona knjiga, članaka i časopisa su nepovratno uništeni.
2
1
1
1
Veceras je bila gost kod Senada H. Bas pametna djevojka, sigurna u sebe samo da takva I ostane.
Nadam se da će gradani Sa biti ponosni svojom gradonacelnicom.
Nadam se da će gradani Sa biti ponosni svojom gradonacelnicom.
3
3
Podrska mladima. Ima petlje, cestitam joj. Svidja mi se nova gradonacelnica.
1
1
Ako ćemo pravo, ni meni se ne sviđa ovo “Srpski” na tabli.
To će dodatno održavati jaz između naroda.
Samo uklonit treba kad u RS uklone murale ratnih zločinaca, table škola i ustanova koje nose imena ratnih zločinaca, vrate nazad imena mjesta (primjerice Kneževo u Skender Vakuf, naselje Srpske Toplice u Gornji Šeher u BL itd), kad se sve to fino sredi, onda tablu ukloniti i promijeniti tekst.
Samo uklonit treba kad u RS uklone murale ratnih zločinaca, table škola i ustanova koje nose imena ratnih zločinaca, vrate nazad imena mjesta (primjerice Kneževo u Skender Vakuf, naselje Srpske Toplice u Gornji Šeher u BL itd), kad se sve to fino sredi, onda tablu ukloniti i promijeniti tekst.
0
Ja bih jednostavno napisao "četnici"Ommadawn je napisao/la: ↑10 apr 2021, 07:49 Ako ćemo pravo, ni meni se ne sviđa ovo “Srpski” na tabli.
Nije svaki srbin cetnik, ali je svaki cetnik zločinac.
I nema se normalan srbin zašto osjećati loše.
2
2
Eh to!storm je napisao/la: ↑10 apr 2021, 08:21Ja bih jednostavno napisao "četnici"Ommadawn je napisao/la: ↑10 apr 2021, 07:49 Ako ćemo pravo, ni meni se ne sviđa ovo “Srpski” na tabli.
Ako već treba - onda “četnik”.
1
1
Dubrovnik mi se sviđa 
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Spominjanje nacije u ovakvim spomen-pločama i nije baš najbolje riješenje.
Kreteni koji su počinili zločin u ime jednog naroda nemaju veze sa normalnim ljudima koji potiču od tog istog naroda.
Kreteni koji su počinili zločin u ime jednog naroda nemaju veze sa normalnim ljudima koji potiču od tog istog naroda.
0
Ali je svaki cetnik velikosrpski nacionalist.storm je napisao/la: ↑10 apr 2021, 08:21Ja bih jednostavno napisao "četnici"Ommadawn je napisao/la: ↑10 apr 2021, 07:49 Ako ćemo pravo, ni meni se ne sviđa ovo “Srpski” na tabli.
0