Meni je tata dosta pomagao, pošto se on razumije u sve.
A onda ima tu još ljudi koji mi daju savjete.
e to je najgore
Pa i moj tata se razumije ali nije on ovde, niti moze to da nagleda i prati..a decko mi zna koliko znam i ja o tim stvarima :face
Pa mogu pitati od kolega tko se kuzi u te stvari, snaci cu se nekako..
Nisam ni znala da postoje svi ti zanatistorm je napisao/la: ↑26 apr 2021, 13:48 Majstore samo na preporuku...a i ovi na preporuku znaju uhelačiti
Za neki veći zahvat, preporučio bih nadzornog/koordinatora.
Mušterije imaju gadnih problema, kako onda iskoordinirati razne profile majstora, čak i da samo kupaonu sredjuješ...
iz prve su ti potrebni uglavnom:
zidar (ako treba neki zahvat rušenja, dozida, štemanje tlaka za instalacije)
vodoinstalater
nerijetko električar, ako se pomjeraju elementi, time mora i instalacija...
keramičar
moler
...i to svaki mora po par puta doći u točnom redosljedu, da posao ide kako treba...zato ima jako smisla što kaže @Socrates dogovoriti i "prolazno vrijeme"
Jer jedan u nizu da zašteka, svi ostali ne mogu nastaviti svoje, i onda vrijeme samo leti. I ruše se onda svima planovi. Svaki majstor ima okvirno plan po objektima i dogovore unaprijed.
Dodatno...taj koordinator poslova, odlično poznaje cijene, mnogi od izvođaća često rade sa njim, pa bi otprilike on sebe sam trebao isplatiti sa onim što donese mušteriji uštede...financijske, vremenske...i tonu živaca sačuva, ako je dobar u svom poslu.
Pa dobro, to sam teoretski naveo, kako uglavnom to ide za adaptaciju kupaone...Evelyn je napisao/la: ↑26 apr 2021, 14:09Nisam ni znala da postoje svi ti zanatistorm je napisao/la: ↑26 apr 2021, 13:48 Majstore samo na preporuku...a i ovi na preporuku znaju uhelačiti
Za neki veći zahvat, preporučio bih nadzornog/koordinatora.
Mušterije imaju gadnih problema, kako onda iskoordinirati razne profile majstora, čak i da samo kupaonu sredjuješ...
iz prve su ti potrebni uglavnom:
zidar (ako treba neki zahvat rušenja, dozida, štemanje tlaka za instalacije)
vodoinstalater
nerijetko električar, ako se pomjeraju elementi, time mora i instalacija...
keramičar
moler
...i to svaki mora po par puta doći u točnom redosljedu, da posao ide kako treba...zato ima jako smisla što kaže @Socrates dogovoriti i "prolazno vrijeme"
Jer jedan u nizu da zašteka, svi ostali ne mogu nastaviti svoje, i onda vrijeme samo leti. I ruše se onda svima planovi. Svaki majstor ima okvirno plan po objektima i dogovore unaprijed.
Dodatno...taj koordinator poslova, odlično poznaje cijene, mnogi od izvođaća često rade sa njim, pa bi otprilike on sebe sam trebao isplatiti sa onim što donese mušteriji uštede...financijske, vremenske...i tonu živaca sačuva, ako je dobar u svom poslu.![]()
komplicirano bas bolje da ja ostavim sve onako kako je p![]()