Šta uopće rade anesteziolozi i koliko ih KCUS ima?
Re: Šta uopće rade anesteziolozi i koliko ih KCUS ima?
Tesko je tu biti pametan. Istina je da se ukazivalo na probleme. Ali, napustiti u tolikom broju, u ovakvoj situaciji, ni to nije OK. My two cents.
3
3
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Čujem, nema ni mjesta za 12 anesteziologa u općoj?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Vijesti pršte od stavova stranaka: SDA, SBB, SDP i Naša Stranka :faceMiss Y. je napisao/la: ↑05 maj 2021, 21:01Slazem se.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 maj 2021, 14:56 Zašto tek sad reagiraju? Što se desilo sa Hipokratovom Zakletvom? Sad su zakukali jer se počelo pisati intenzivnije o internim problemima KCUS.![]()
Koliko god da te podrzim bit ce da sam za Esdea i Seku, a sami Bog zna da nisam i nemam zivaca da se pravdam kad se ospe paljba.
Ali dati otkaz takodje je rizik pogotovo takvim specijalistima koji su samo fokusirani na kliniku. Sad oni odjednom dali otkaz i odmah ih Opca primila i trazi se smjena Seke i sve u jednom danu.
Boga mi su i hrabri, dati otkaz u ovakvom vremenu jedino ako ti neko nije obecao odmah zaposlenje.
Sve je šuhveli. Al nejse.
Treba jesti ovaj sladoled, neće se sam pojesti![]()
SDA:
https://raport.ba/sda-protiv-toga-da-se ... etanovica/
Preluda situacija
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Joj kad bračni par Izetbegoscu počne o pozivanju na zakoneCrvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 07:49
![]()
Bave se posljedicama a ne uzrocima.
1
1
Jok, treba ih ostaviti nezaposlene, jer su se usudile dici glas.protiv sultanije.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 07:49
![]()
Tbj ima li granicu ljudska zloba.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Iskra je napisao/la: ↑06 maj 2021, 10:06Jok, treba ih ostaviti nezaposlene, jer su se usudile dici glas.protiv sultanije.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 07:49
![]()
Tbj ima li granicu ljudska zloba.
0
Bas citam, sad ce poceti splegke i politicarenje.
Nije mi jasno kako se niko ne zabrine, 1 ljekar kad ode mbogo je, a ne 13 u isto vrijeme. To nikako ne moze biti dobro, to je slabljenje klinickog centra kao najvece med ustanove u zemlji, a slabljenje automatski znaci i losiju zdravstvenu skrb za pacijente. A jedino je to vazno i jedino na to trebalo bi da svi budu fokusirani. Umjesto da ucini sve da zadrzi te ljude, preko SDA se vec pocelo prepucavati politicki. To samo govori koliko je nase zdravstvo pod kontrolom politickih mocnika, kao i ostale djelatnosti uglavnom.
Rivalitet izmedju Opce i KCUS je na stetu pacijenata. To ne vodi nicemu dobrom. A ne mozemo se praviti ludi pa reci da rivaliteta nema, Vranic je bio uposlenik Opce, Gavrankapetanovic isto, i to obojica nakon odlaska sa KCUS. Ne mislim da je u ovom slucaju bilo ista smusljeno u vezi prelaska u Opcu, misljenja sam da su iz Opce reagovali pravilno prema Vladi i time nastoje pojacati svoj tim. Dobar tim, dobri ljekari =bolja skrb za pacijenta.
A mislim da jos nisu zaboravili pokusaj od prije par godina da se zatvori Opca, a ciji inicijator je bila.upravo gdja Izetbegobic.
Tesko je ostati objektivan u ovakvoj situaciji.
Nije mi jasno kako se niko ne zabrine, 1 ljekar kad ode mbogo je, a ne 13 u isto vrijeme. To nikako ne moze biti dobro, to je slabljenje klinickog centra kao najvece med ustanove u zemlji, a slabljenje automatski znaci i losiju zdravstvenu skrb za pacijente. A jedino je to vazno i jedino na to trebalo bi da svi budu fokusirani. Umjesto da ucini sve da zadrzi te ljude, preko SDA se vec pocelo prepucavati politicki. To samo govori koliko je nase zdravstvo pod kontrolom politickih mocnika, kao i ostale djelatnosti uglavnom.
Rivalitet izmedju Opce i KCUS je na stetu pacijenata. To ne vodi nicemu dobrom. A ne mozemo se praviti ludi pa reci da rivaliteta nema, Vranic je bio uposlenik Opce, Gavrankapetanovic isto, i to obojica nakon odlaska sa KCUS. Ne mislim da je u ovom slucaju bilo ista smusljeno u vezi prelaska u Opcu, misljenja sam da su iz Opce reagovali pravilno prema Vladi i time nastoje pojacati svoj tim. Dobar tim, dobri ljekari =bolja skrb za pacijenta.
A mislim da jos nisu zaboravili pokusaj od prije par godina da se zatvori Opca, a ciji inicijator je bila.upravo gdja Izetbegobic.
Tesko je ostati objektivan u ovakvoj situaciji.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ni treća bolnica nije loša za grad, jer grad ima dvije bolnice sa predratnim brojem stanovništva.
0
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
fakat ona izreka, šta li je, samo zdravlja da je...kod nas ima mnogo veći smisao...ne dao bog bolnice i ovako haotičnog stanja u kojem se nalaze doktori...
bože sačuvaj i sakloni.
bože sačuvaj i sakloni.
2
2
Baš ih briga zdravlje ljudi.
Ali meni se čini da je do nas... Od vardara pa do Triglava.
Ali meni se čini da je do nas... Od vardara pa do Triglava.
2
2
Ih, valja se nadjebavati preko naših leđa, ko će misliti još o pacijentima.
Sociološki je fenomen koliko doktore na ovim prostorima fascinira i privlači politika. Koliko čeznu i žude da budu akteri iste. Ovaj sraz dvije bolnice kao metafora sraza dvije politike samo je konačni oblik te patologije.
Sociološki je fenomen koliko doktore na ovim prostorima fascinira i privlači politika. Koliko čeznu i žude da budu akteri iste. Ovaj sraz dvije bolnice kao metafora sraza dvije politike samo je konačni oblik te patologije.
3
1
2
2
Ja sam.imala bliskog poznanika kojeg sam morala da ubjedjujem da njegovo stanje i stupanj bolesti zahtheva hospitalizaciju na KCUS a ne u Opcoj. Ali nece pa nece. I potpisao da odbija biti smjesten na Kcus.
Pacijenti ne bi smjeli uopce brinuti o takvim stvarima, ni pod razno. Ali eto...situacija je haos..
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA
Vijest ti je stara ravno mjesec danaCrvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 14:11 SDP
https://www.sdp.ba/odlazak-anesteziolog ... etbegovic/
https://www.sdp.ba/zelim-odgovore-taksa ... -funkciji/
![]()
0
Samo mi se jedna predstavila stojeci pored glave
To je trebalo biti vjerovatno opustajuce,medjutim otisla sva hrabrost iz mene
To je trebalo biti vjerovatno opustajuce,medjutim otisla sva hrabrost iz mene
0