Sportsko Ribolovno Društvo Jednog Lica SRDJL

Ljepote prirode, simbioza čovjeka i prirode, očuvanje okoliša, životinjski svijet, bogastvo flore na planeti...
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Sportsko Ribolovno Društvo Jednog Lica SRDJL

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 28 jul 2020, 21:47 Aaaaaa maxo, ovo pravo zanimljivo :sok
Moram uslikati tatinu opremu, oko pola je tu ostavio, a još uvijek ima desetak palica, dvije kutije sa alatom i to sve :lupa
Maxo translate veli da je palica stap a alat pribor
:ooo
0
I say what I think, I think what I say
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Bosfor je napisao/la: 28 jul 2020, 21:34
mad_max_ba je napisao/la: 28 jul 2020, 16:58

bila je borba sa njom...
Na ovom mjestu ima baš povelikih komada komada klijena, vidio sam kako vade komad i veći od ovog mog sa prethodne strane.

Uzela je ona meni i automatski krenula sa sredine rijeke u žile, na moju stranu, baš kao i klijen. Obzirom da lovim na salamu i kako vozim očekujem na kraju silka ili klijena ko nogu ili mrenu solidnu. Nije se bacala, nije ništa od klasične pastrmke. Teško na štapu i samo osjetim jake udare, dum dum dum.... Malo popustim na mašinici da mi ne otkine sve, toliko je teško bilo (nisam ovo nikada do tada uradio)...

Kada sam je privuko dovoljno blizu da vidim šta je, tako mi je adrenalin u noge udario, kad sam skonto šta je na kuki. 1000 misli mi je prošlo kako će mi se otkinuti, obzirom na zube...
A mjesto je takvo, eno vidiš onaj kamen, toliko prostora imam da stojim. Oko kamena je voda meni do pasa, iza mene strma međa i silaz direktno na taj kamen. Silaz sam ja napravio da mogu stati na taj kamen.

Katastrofa u najavi je bila. Te sam nekako ja nju polahko na ovaj kamen navuko iz vode. Blago stanem nogom na nju. Srećom u džepu uvijek imam krpu, te je krpom ufatim, da ne isklizne....

Treso sam se nakon što sam je stavio u mrežu.. pa rto koliko treba da dvije cigare ispušim....

Potpuno te razumijem. Imao sam tako slicna iskustva (iako ne sa pastrmkom), gdje sam znao da mi pribor nije nivou onoga sto sam zakacio (jer, u prvom planu nisam to ni planirao). Tacno je kada konacno uspijes, da moras bar dvije cigare zdrmati, i biti "kralj svijeta", nakon sto se srce konacno vrati u stari ritam. :D
Jutrošnja slika (zato moja žalba na temu vode),onog mjesta gdje sam zakačio onog velikog klijena. 3 dana je ovakva...

slika
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Ma dobro...moja kuca je 200 metara od Sprece, koja se neprestano truje. Kada se sjetim poslijeratnih godina, ta rijeka je imala svaku vrstu ribe, i to u izobilju (osim salmonoida). Kroz nase udruzenje, isao sam i na pregovore sa najvecim zagajivacem ovdje. Prodavao nam prazna obecanja. Ja sam htio da idemo na tuzbi, medjutim, samo je jos jedan clan UO bio za to (danas mislimo da su oni preko nekih ljudi placeni da to sprijece).

I tako, zivim kraj divne rijeke, ali, rijeka najcesce nema ribe, jer se konstantno pusta pomalo otrova, te se riba ne vraca iz Bosne nazad. Zalosno je da se ekocid odvija pred nasim ocima, a ljudi se toliko u "sta ces im" razmisljanju.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Bosfor je napisao/la: 29 jul 2020, 08:51 Ma dobro...moja kuca je 200 metara od Sprece, koja se neprestano truje. Kada se sjetim poslijeratnih godina, ta rijeka je imala svaku vrstu ribe, i to u izobilju (osim salmonoida). Kroz nase udruzenje, isao sam i na pregovore sa najvecim zagajivacem ovdje. Prodavao nam prazna obecanja. Ja sam htio da idemo na tuzbi, medjutim, samo je jos jedan clan UO bio za to (danas mislimo da su oni preko nekih ljudi placeni da to sprijece).

I tako, zivim kraj divne rijeke, ali, rijeka najcesce nema ribe, jer se konstantno pusta pomalo otrova, te se riba ne vraca iz Bosne nazad. Zalosno je da se ekocid odvija pred nasim ocima, a ljudi se toliko u "sta ces im" razmisljanju.
Žalosno je to, međutim to je puno više do nas nego do bilo kojeg većeg zagađivača.

Imao sam priliku biti u Sloveniji, Novo Mesto-Krka...

Prijatelju, na obalama rijeke ne da nema smeća nego nema ni onoga što bi očekivao da je rijeka nanijela na obalu, kao alge npr...

A nije da se nisam zavukao da pregledam potencijalna mjesta za zabaciti...
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

mad_max_ba je napisao/la: 29 jul 2020, 08:56
Bosfor je napisao/la: 29 jul 2020, 08:51 Ma dobro...moja kuca je 200 metara od Sprece, koja se neprestano truje. Kada se sjetim poslijeratnih godina, ta rijeka je imala svaku vrstu ribe, i to u izobilju (osim salmonoida). Kroz nase udruzenje, isao sam i na pregovore sa najvecim zagajivacem ovdje. Prodavao nam prazna obecanja. Ja sam htio da idemo na tuzbi, medjutim, samo je jos jedan clan UO bio za to (danas mislimo da su oni preko nekih ljudi placeni da to sprijece).

Žalosno je to, međutim to je puno više do nas nego do bilo kojeg većeg zagađivača.

Imao sam priliku biti u Sloveniji, Novo Mesto-Krka...

Prijatelju, na obalama rijeke ne da nema smeća nego nema ni onoga što bi očekivao da je rijeka nanijela na obalu, kao alge npr...

A nije da se nisam zavukao da pregledam potencijalna mjesta za zabaciti...
Ma to je vec druga planeta. Ovdje, kada rijeka nadodje, nosi svinje, plastike koja bi da se reciklira, mogla "namijeriti" svijet za godinu. Ija sam zivio skoro pola svog zivota na zapadu. To je jedna od par stvari koje mi zaista nedostaju.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

U kratkim crticama
Ove godine katastrofa, vjerovatno negdje nešta rade, pa pored kiša, voda je konstantno mutna.
Sinoć je prvi puta voda bila za lov, jer sam vidio stopala kada zagazim. Po nesreći sam dva malo bolja klijena ufatio i odveže mi se mreža i otpluta sa ribom u mreži... Tako da ne uslikah...
Par fotki ulova i Bosne...
3
2 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37845

Post Postao/la dmr »

Kolega ljetuje na Uni, salje slike na viber, evo da ti malo izvadim mast, kad vidis ako hoces pometi. Valjal ovo sta, meni laiku djeluje moćno? S tim da je i on laik, ima nekoga u ekipi ko se razumije u te stvari,..
4
3 slika 1 slika
make your move :damir
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

ambijent je vrh :love
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

samo ne daj boze da moram plivati tu :hohoho
0
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Pastrmka

Kalifornijska ta sa crnim pjegama i potočna sa crvenim...

Ma gledao sam ja sada da odem gore
ali jednostavno mi se ne isplati samom ići bez još nekog

primjera radi 40-50 KM je dnevna dozvola plus smještaj, plus put....
a također je bezveze na obdan otić...
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

ovi su iznajmili vikendicu na 7 dana, dva, tri para, ne znam tacno. za dozvolu isto tako ne znam jesu li i kakvu platili. I smije li se pecati bez nje, koliko su stroge kontrole. Da ja maknem ove slike za svaki slucaj :hihi
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 12:04 ambijent je vrh :love
Nije valjda go ili u tangama, pa blur. :D
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Fatih je napisao/la: 22 aug 2020, 20:38
dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 12:04 ambijent je vrh :love
Nije nego je poslao sliku na viber a ja okacio na javni forum bez pitanja :D
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

dmr je napisao/la: 22 aug 2020, 20:47
Fatih je napisao/la: 22 aug 2020, 20:38

Nije nego je poslao sliku na viber a ja okacio na javni forum bez pitanja :D
aha,aha...zakon o privatnosti. :bih1
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Fatih je napisao/la: 25 aug 2020, 23:13 Nemam sad vremena...ali, znajte da cu sutra (nakon pecanja Maxo!) .....

Situacija na terenu jutros
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

mad_max_ba je napisao/la: 26 aug 2020, 08:04
Fatih je napisao/la: 25 aug 2020, 23:13 Nemam sad vremena...ali, znajte da cu sutra (nakon pecanja Maxo!) .....

Situacija na terenu jutros
Mnogo bolje ovdje, nize. Poslije sabaha otisao, dvije mrene za pola sata. Imam nesto zavrsiti kuci jos nekih sat vremena, pa idem opet, do ponoci mozda (imam osjecaj da neki "brko" samo mene ceka veceras. :oke
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Lovite u mutnom :ovaj :ooo
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Priroda i ekologija”