Djeca iz mijesanih brakova

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Re: Djeca iz mijesanih brakova

Post Postao/la Crvena Nit »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:25 Ono na sta nikada dosada nisam obratila paznju je nesto o cemu bas jako mnogo razmisljam, a to je da je danas lakse biti pravoslavac jevrej ili katolik , nego dijete iz mjesanog braka u Sarajevu. Kad je gradonacelnica Karic objasnjavala svoje porijeklo i korjene ja sam tocno osjetila da se ona na neki nacin pravda. Jeza me hvata od takvih stvari
Kome se pravdala?

Problem je osobne prirode, jer se osjeća da se mora netkome bespotrebno pravdati.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:50
Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 21:49

Ako nisam previše indiskretna, koliko sam shvatila tvoj partner/muž je praktični muslimanski vjernik. I mislite bebu odgajati u multikulturalnom duhu?
pRakticni bi znacilo daklanja?
Nije nužno. Ali da drži do Islama.
0
A sad adio :sara
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Miss Y. je napisao/la: 18 maj 2021, 21:20 Ja bih Dino.
Bas je divno ime i ima ga na obje strane, a moderno i ne liči na ime za cuku.
A Daris ili Dario?
1
1 slika
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Bebu svakako namjeravamo odgajati multikulturalno, stavise ja bih to cinila i kad nebi bio rodjenu mijesanom braku. smatram to svojevrsnim bogatstvom.
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:51
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:25 Ono na sta nikada dosada nisam obratila paznju je nesto o cemu bas jako mnogo razmisljam, a to je da je danas lakse biti pravoslavac jevrej ili katolik , nego dijete iz mjesanog braka u Sarajevu. Kad je gradonacelnica Karic objasnjavala svoje porijeklo i korjene ja sam tocno osjetila da se ona na neki nacin pravda. Jeza me hvata od takvih stvari
Kome se pravdala?

Problem je osobne prirode, jer se osjeća da se mora netkome bespotrebno pravdati.
Nije osobne prirode, ako je okruženje takvo da osjeća da se mora pravdati, ili bilo šta govoriti o svom porijeklu.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:53 Bebu svakako namjeravamo odgajati multikulturalno, stavise ja bih to cinila i kad nebi bio rodjenu mijesanom braku. smatram to svojevrsnim bogatstvom.
Pa upravo zato sam pitala, jer si rekla da je vjernik. I meni je to divno. Jer ponekad je teško izvedivo. I spojivo. Svaka čast!
0
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 21:52
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:50

pRakticni bi znacilo daklanja?
Rekla bih da je svjestan svoje pripadnosti Islamu i da ne dvoji po tom pitanju ali je prvo covjek pa onda vjernik
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 21:55

Kome se pravdala?

Nije osobne prirode, ako je okruženje takvo da osjeća da se mora pravdati, ili bilo šta govoriti o svom porijeklu.
Koje okruženje?
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:56
Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 21:55

Koje okruženje?
Pa rekao bih društveno, ali je prvenstveno političko, i onda sve to malo pomiješano.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 21:56
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:53 Bebu svakako namjeravamo odgajati multikulturalno, stavise ja bih to cinila i kad nebi bio rodjenu mijesanom braku. smatram to svojevrsnim bogatstvom.
Pa upravo zato sam pitala, jer si rekla da je vjernik. I meni je to divno. Jer ponekad je teško izvedivo. I spojivo. Svaka čast!
Pa neke nespojivosti uzrokovane vanjskim utticajima na nasu vezu u zacetku uspjesno smo rijesili, nadam se da cemo uspjeti svojedijete odgajati u duhu covjekoljublja prije vjerske pripadnosti.
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 18 maj 2021, 21:58
Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:56

Koje okruženje?
Pa rekao bih društveno, ali je prvenstveno političko, i onda sve to malo pomiješano.
To je njena greška jer se ne zna postaviti.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21606

Post Postao/la Miss Y. »

Crvena Nit je napisao/la: 18 maj 2021, 21:53
Miss Y. je napisao/la: 18 maj 2021, 21:20 Ja bih Dino.
Bas je divno ime i ima ga na obje strane, a moderno i ne liči na ime za cuku.
A Daris ili Dario?
Prvo idemo s Dinom :kriv
Muzevno je, fino i za dječaka i za čiku, volim Dvornika i sve. :haya
Kampanja je krenula.
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:56
Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 21:52

Rekla bih da je svjestan svoje pripadnosti Islamu i da ne dvoji po tom pitanju ali je prvo covjek pa onda vjernik
Ma jasno. Svi smo ljudi prvenstveno. Ja sam frtalj šokica recimo, ali ponekad veća bošnjačka nacionalistica od onih oridjidji Bošnjaka!

Šalim se malo!
2
2 slika
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Kome se pravdala?

pravdala se u nekoj tv emisiji,objasnjavajuci da imai jevrejske i pravoslavne i muslimanske korjene. Osjetila se nelagoda.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31151

Post Postao/la hani_jong_un »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:12 Ja se krecem u mahnitom krugu prijatelja po datom pitanju
dvije su mi cure posvecene muslimanke ali bez predrasuda ikakvih , jedna na ateistica, a jedna ima izrazito muslimansko ime i brata Marka jbg, i dosta ljudi bude zacudjeno kad kazu da su brat i sestra. Odrastajuci u Sarajevu ja stvarno ne mogu reci da sam imala ikad ikakv problem sto sam katolkinja, zato i ne znam kako se postaviti danas sutra kad budem imala dijete

sestra mi je isto u mjesanom braku a sinu je dala kao strano ime,madaIskra kaze da je izrazito arapsko

luda kuca :ehe
da nisi sa stupa
0
1811
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:59
Sarajka je napisao/la: 18 maj 2021, 21:56

Pa neke nespojivosti uzrokovane vanjskim utticajima na nasu vezu u zacetku uspjesno smo rijesili, nadam se da cemo uspjeti svojedijete odgajati u duhu covjekoljublja prije vjerske pripadnosti.
Vrlo lijepo! Oduševljena sam. 😊
0
Endzi
Reactions:

Post Postao/la Endzi »

Hannibal je napisao/la: 18 maj 2021, 22:00
Endzi je napisao/la: 18 maj 2021, 21:12 Ja se krecem u mahnitom krugu prijatelja po datom pitanju
dvije su mi cure posvecene muslimanke ali bez predrasuda ikakvih , jedna na ateistica, a jedna ima izrazito muslimansko ime i brata Marka jbg, i dosta ljudi bude zacudjeno kad kazu da su brat i sestra. Odrastajuci u Sarajevu ja stvarno ne mogu reci da sam imala ikad ikakv problem sto sam katolkinja, zato i ne znam kako se postaviti danas sutra kad budem imala dijete

sestra mi je isto u mjesanom braku a sinu je dala kao strano ime,madaIskra kaze da je izrazito arapsko

luda kuca :ehe
da nisi sa stupa
zdobrinje

tata mi je sa stupa
Odgovori

Natrag na “Društvo”