Košarka

Sve što ostane, nakon najvažnije sporedne stvari na svijetu
storm
Administrator
Reactions: 38060

Re: Košarka

Post Postao/la storm »

pink floydd je napisao/la: 25 jun 2021, 07:21 Ameri šalju jaku reprezentaciju na Olimpijske igre, neće da im se ponovi Svjetsko prvenstvo i sedmo mjesto :oo

Screenshot_2021-06-25_071813.jpg
auuuu Durant i Booker :klanja
ako im samo ne bude mrsko, ne znam ko će im prići na +20 :D
0
storm
Administrator

Re: Košarkašice BiH izborile četvrtfinale Eurobasketa i ispisale nove stranice historije

Post Postao/la storm »

Bh. kraljice ispisale historiju: Zmajice na krilima Jones pobijedile Švedsku

Radiosarajevo.ba
Screenshot_20210626_141035.jpg
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upravo je ispisala historiju!

Naše cure pobijedile su u Valenciji Švedsku sa 82:63 i na taj način osigurale plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Od samog starta meča naše djevojke su zaigrale sjajno. Predvođene sjajnom Janquel Jones, koja je od uvodnih 16 poena ubacila čak 14, stekli smo brzo dvocifrenu prednost (18:8). Prvu dionicu završili smo sa plus 15 (25:10).

Jones je odigrala jedan od najboljih mečeva u dresu našeg tima - undefined
Foto: FIBA: Jones je odigrala jedan od najboljih mečeva u dresu našeg tima

U drugom periodu Jones je malo odmorila, a tamo gdje je ona stala nastavile su Džebo i Džombeta. Pogađale su sve što su bacile prema košu i brzo dolazimo do čak plus 20. Na kraju prvog dijela meča bilo je 55:31 za naše djevojke što je i maksimalna prednost na susretu.

! / Ko je Jones doveo među Zmajice? Dvije osobe su zaslužne

Jones je odigrala sjajno prvo poluvrijeme u kojem je ubacla čak 25 poena i dodala 11 skokova.

Na početku drugog dijela Šveđanke su uspjele da pogode nekoliko otvorenih šuteva, prije svega preko Elin Eldebrink. Vratile su se na minus 17. Tada uspijevamo da vratimo vodstvo na preko 20 razlike, ali Šveđanke novom serijom pred kraj treće četvrtine to spuštaju na minus 16.

Naše djevojke plasirale su se u kvalifikacije za Mundobasket - undefined
Foto: FIBA: Naše djevojke plasirale su se u kvalifikacije za Mundobasket

Na početku posljednje dionice Jones ponovo uzima stvari u svoje ruke. Pogađala je, skakala, asistirala i brzo se vraćamo na plus 25. Tada je bilo jasno da ćemo u pisati trijumf. Na kraju je bilo 82:63.

Jones je susret završila sa nevjerovatnim učinkom od 34 poena i 19 skokova. Sjajna u našim redovima bila je i Nikolina Babić sa 17 koševa i sedam asistencija. Kod Šveđanki je najbolja bila Kalis Loyd sa 13 ubačaja.
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Košarkašice BiH izborile četvrtfinale Eurobasketa i ispisale nove stranice historije

Post Postao/la Iskra »

:sret
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

jones indeks korisnosti 51 😂
ne da dominira nego jebe mame haha
0
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

:jupi :jupi :jupi
:sret :sara :yes
:bih1 :zeljo :jupi
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

I opet svaka čast :cool

Pročitajte pismo bh. košarkašica: Ima onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepe riječi
K. H.

Košarkašice ženske reprezentacije BiH u zajedničkom pismu bh. javnosti zahvalile su se svim navijačima na velikoj podršci tokom Eurobasketa, ali uz poruku da im ne trebaju čestitke političara nakon što im ranije nisu pružili podršku.

One su se prije svega zahvalile na ogromnom broju poruka podrške koje su dobile tokom Eurobasketa uz poruku da javnost ne može ni zamisliti koliko im je značila ta emocija i podrška u najtežim trenucima.

Dalje su istakle da su ostale zapanjene količinom čestitki bh. političara sa svih nivoa vlasti, a koji ranije nisu izdvojili sredstva za njihove pripreme. Također su se dotekle i dočeka u Sarajevu uz poruku da ne žele ništa spektakularno, već da se taj novac proslijedi košarkaškim klubovima i školama košarke u BiH.

Njihovo saopćenje i obraćanje bh. javnosti prenosimo od početka do kraja.

"Dragi naši navijači, prijatelji i sugrađani,

Prije svega vam se moramo zahvaliti na ogromnom broju poruka podrške koje ste nam slali dok smo se na Evropskom prvenstvu borile da ostvarimo što bolji rezultat za našu domovinu.

Ne možete ni zamisliti koliko su nam značile te emocije kojima ste nas hranili, bili ste naša snaga u najtežim trenucima. Ovo što smo ostvarile poklanjamo svima vama u Bosni i Hercegovini, to je uspjeh svih nas.

Zajednički, bez ikakvih podjela, kako i treba biti. Nažalost, ima i onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepim riječima.

Bile smo zapanjene količinom čestitki političara s najviših nivoa vlasti, a koji predhodno nisu izdvojili ni pfeninga za naše pripreme. Da ne govorimo kako takođe od njih nismo dobile bilo kakvu nagradu za plasman na Eurobasket, kao ni za ulazak među najboljih osam ekipa Evrope. Raznih obećanja i inicijativa je bilo, ali očito je tek riječ o jeftinom populizmu, jer nikad nisu realizovana. Bez obzira koje bilo opravdanje za takav maćehinski tretman reprezentacije, nije u redu da političke poene na našem uspjehu grabe oni koji do jučer nisu htjeli ni da nas pogledaju.

U tom smislu, želimo nešto reći i o spektakularnom dočeku koji se, kako čujemo, priprema za nas u Sarajevu. Nema potrebe za blještavilom i rasipanjem. Mi smo to shvatile po dolasku na pripreme u Fojnicu, gdje su nas stotine mališana dočekale s pjesmom i zastavama naše zemlje, kada je malo ko bio uz nas. Takav doček, prije samog Eurobasketa, pamtit ćemo dok smo žive. Takav doček želimo i u Sarajevu, ispred Vijećnice, jednostavan, ali emotivno bogat. Pjevat ćemo i radovati se. Ništa nam više ne treba. Imamo jedni druge, to je više nego dovoljno.
Novac koji ste namijenili našem spektakularnom dočeku željele bismo da poklonite košarkaškim klubovima i školama košarke u Bosni i Hercegovini, kako bismo sutra svi skupa mogli neke nove klince i klinceze gledati u dresu reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima.

To će biti najveća nagrada koju možemo dobiti, i mi i zemlja koju toliko volimo!", piše u zajedničkom pismu.

Podsjećamo, ženska reprezetnacija BiH izborila je plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nakon što su u meču protiv Švedske ostvarile ubjedljivu pobjedu, a Eurobasket će završiti na petom ili šestom mjestu, u zavisnosti od ishoda meča između Rusije i Španije.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

pete su 🤗
2
2 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Hannibal je napisao/la: 26 jun 2021, 18:49pete su 🤗
Nevjerojatan uspjeh...
Plus ušle u kvalifikacije za svjetsko :cool
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović napisala je emotivnu objavu na društvenim mrežama posvećenu selektoru Goranu Loji za kojeg je imala samo riječi hvale uz poruku njegovim kritičarima da su imali šta naučiti tokom Eurobasketa.

Mujanović je napisala da je, nakon dolaska u Košarkaški savez BiH, dobijala svakodnevno pozive "samoprozvanih stručnjaka" koji su blatili selektora Loju, odnosno nametali se kao budući selektori.

Kaže kako je već tada mnoge od njih otpisala, da je Lojo pokazao da je izvanredan stručnjak i da ga tek očekuje velika trenerska karijera.

Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih 'stručnjaka' koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala.

Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu.

Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.

Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi.

Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske bh. košarke, za nekoliko godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed!

I za kraj, još jedan pozdrav za 'stručnjake', nadam se da ste pomno pratili EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks.

Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu", napisala je Razija.

Podsjećamo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastup na Eurobasketu završila je na petom mjestu.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

a lojo nije bgm neki trener, znam ja njega odavno. sa jones bi i ja napravijo ovakav rezultat ocm. on je ispo samo dobar menadzer jer je doveo jones
a pomocnik mu onaj secko je tek prava baraba
0
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Koja je ovo mašina
20210626_222106.jpg
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

MVP :oo
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Čestitke komsinicama :cvijece :sret

Košarkašice Srbije na krovu Europe nakon pobjede nad Francuskom
Radiosarajevo.ba

srbija_francuska_fiba.jpg
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Eurobasket nakon što je u finalu savladala Francusku rezultatom 63:54 i tako došla do druge titule prvaka Evrope.

Francuska je imala prednost samo kratko na početku utakmice, a u nastavku Srbija je kontrolisala utakmicu. Francuskinje su samo u drugoj dionici uspjele u jednom trenutku izjednačiti, a Srbijanke su na odmor otišle sa pet poena prednosti (31:26).

Izabranice Marine Maljković su u trećem periodu došle do 18 poena prednosti, no ipak su u posljednjih deset minuta ušle sa osam poena prednosti (48:40). U četvrtoj četvrtini Srbija je igrala odbranu, ali nije to koristila da dođe do sigurnije prednosti.

Ipak, ni Francuskinje nisu bile pretjerano raspoložene u napadu, tako da nisu ozbiljnije prijetile Srbiiji, kojoj je u cilju bilo što više potrošiti vrijeme. Izabranice Marine Maljković do kraja su uspjele sačuvati prednosti, imale su sve u svojim rukama, te su na kraju slavile sa 63:54.

Srbiju je do pobjede u finalu vodila Anderson sa 18 poena, četiri asistencije i jednim skokom, a Brooks je dodala 15 poena i pet skokova. U redovima Francuske Vukosavljević je ubacila 15 poena uz pet skokova i asistenciju. Johannes je dodala 13 poena, piše SCsport.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Čestitke i za Jonku :sret

Veliki uspjeh za Zmajicu: Jones izabrana u idealnu petorku na Eurobasketu
Radiosarajevo.ba

jonquel_jones_FIBA8.jpg
Jonquel Jones je briljirala na Eurobasketu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za to je stiglo i priznanje. Zmajica je izabrana u idealnu petorku Evropskog prvenstva.

Poslije finala Eurobasketa, u kojem je Srbija savladala Francusku, izabrana je idealna petorka, a tom prilikom u dvorani u Valensiji puštena je izjava Jones, koja je snimljena dan ranije.

Pored Jones u idealnoj petorci su još Sonja Vasić, Emma Meesseman, Endene Miyem i Julie Allemand.

Sonja Vasić je proglašena za MVP-a Eurobasketa, a iako je Jones imala daleko najveći broj glasova publike, nažalost na kraju nije izabrana za najkorisniju košarkašicu prvenstva Evrope, piše SCsport.

Vrijedi istaći da je Jones završila Eurobasket kao najbolji strijelac i skakač prvenstva, a u utakmici protiv Francuske postavila je rekord prvenstava Evrope sa najviše skokova u jednoj utakmici (24)
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

https://www.klix.ba/sport/kosarka/na-ba ... /210630122

Realno ne znam šta bih rekao na ovo.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

MarlboroGold je napisao/la: 30 jun 2021, 18:38 https://www.klix.ba/sport/kosarka/na-ba ... /210630122

Realno ne znam šta bih rekao na ovo.
Nadrealno...

Hoće li biti zastava, zna'l se šta?
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ja bih ovo kaznjavala. Bilo sta sto negira integritet drzave Bosne i Hercegovine.
0
Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”