Sarajevo Pride 2021

Prenosimo sa portala...
Odgovori
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Sarajevo Pride 2021

Post Postao/la Max »

Ja ne pridrzavam
:keke
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Max je napisao/la: 14 aug 2021, 08:05 Ja ne pridrzavam
A ko to muške sise dir'oooo?

:valja
0
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 14 aug 2021, 08:06
Max je napisao/la: 14 aug 2021, 08:05 Ja ne pridrzavam

U oskudici sve ide
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Max je napisao/la: 14 aug 2021, 08:11
storm je napisao/la: 14 aug 2021, 08:06

U oskudici sve ide
Eeeee... Što je onaj vik'o... Samo para nema :valja
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Post Postao/la Ommadawn »

Neka i idioti budu idioti u svoja četiri zida - ali ne javno.
Takvi su nam veća opasnost za život.
3
1 slika 1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Da se vratimo na ovaj "razgovor sa djecom", slažem se u popunosti, prvo razgovarati ali imaju neke stvari koje nakon razgovora, ponovljene, jednostavno traže batinu.
Djeca neke stvari bez batine ne mogu razumjeti, da takvo loše ponašanje može izazvati daleko veće posljedice od onoga o čemu dijete misli da je ispravno i da je to kao igrica gdje izgubiš život pa napraviš simple respawn...

Ne ide to tako...

Primjera milion imam, ali evo najsvježiji.
Najmanjem je neki fetiš (ne znam kako drugačije da nazovem) kamen u ruci, i nekoliko puta sam kroz razgovor sa njim podcrtao da neću da ga vidim u parku sa istim jer je to gađanje između njih (djece) automatski, ako nije između njih, jeste bacanje istog na objekte u blizini, garaže, zgrade, prozori..vrata.. automobili... Razgovarao, puco zabrane izlazka napolje... samo što mu je zabrana istekla, upratim ga ja kako baca hripu u zrak između njih četvorice, na zid od zgrade, pa se ono odbija kamen... ne moram odraslim osobama objašnjavati moguće posljedice...
Evo tri mjeseca zaobilazi kamen i pored vode kada smo, gdje može bacati u rijeku....

A da ne govorim kako ima dijete koje ih je gađalo noževima sa balkona iz stana..
Kombinacija razgovora i batine je mjera odgoja, ma kako to bilo kome zvučalo....
a vezano za pitanje @Ariel ne znam šta nosi dan i šta nosi noć, mogu samo reći da bi mi to jako teško palo a moj postupak u ovim cipelama ne bih mogao artikulisati.
3
3 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Pa ja bih teže podnio činjenicu da moram odležati nekog kome je moja kćerka dala svu ljubav a on spustio ruku na nju.

A sad ako je privlači muško, žensko - ja se tu najmanje pitam.
Teže bi mi bilo da je zajedno s nekim ko je radije s one strane zakona.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Max je napisao/la: 14 aug 2021, 08:44 Da se vratimo na ovaj "razgovor sa djecom", slažem se u popunosti, prvo razgovarati ali imaju neke stvari koje nakon razgovora, ponovljene, jednostavno traže batinu.
Djeca neke stvari bez batine ne mogu razumjeti, da takvo loše ponašanje može izazvati daleko veće posljedice od onoga o čemu dijete misli da je ispravno i da je to kao igrica gdje izgubiš život pa napraviš simple respawn...

Ne ide to tako...

Najmanjem je neki fetiš (ne znam kako drugačije da nazovem) kamen u ruci, i nekoliko puta sam kroz razgovor sa njim podcrtao da neću da ga vidim u parku sa istim jer je to gađanje između njih (djece) automatski, ako nije između njih, jeste bacanje istog na objekte u blizini, garaže, zgrade, prozori..vrata.. automobili... Razgovarao, puco zabrane izlazka napolje... samo što mu je zabrana istekla, upratim ga ja kako baca hripu u zrak između njih četvorice, na zid od zgrade, pa se ono odbija kamen... ne moram odraslim osobama objašnjavati moguće posljedice...
Evo tri mjeseca zaobilazi kamen i pored vode kada smo, gdje može bacati u rijeku....

A da ne govorim kako ima dijete koje ih je gađalo noževima sa balkona iz stana..
Kombinacija razgovora i batine je mjera odgoja, ma kako to bilo kome zvučalo....
a vezano za pitanje @Ariel ne znam šta nosi dan i šta nosi noć, mogu samo reći da bi mi to jako teško palo a moj postupak u ovim cipelama ne bih mogao artikulisati.
Ti ono imaš trojicu, je li tako?
Kao prvo, nek su ti živi i zdravi.
A kao drugo - da jedan od njih dođe i kaže “Babo ja sam homoseksualac. Imam momka” podnio bi teško tu činjenicu. Ne bi cijelu noć spavao. Ne bi ni noć kasnije. Ujutro bi otišao u ribu sam i cijeli dan bi proveo kraj rijeke a da ne bi ni zabacio.
I onda bi došao kući i vidio njega kako sjedi i gleda te.
I tad bi skontao da bez obzira - on je tvoje dijete. A nesretnog člana porodice je jako teško trpiti.
I zagrlio bi ga i rekao “Hoćemo sutra u ribu?”.

A okolina će uvijek imat’ šta da sere. I kad ti najbolje ide u životu.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 09:46
Max je napisao/la: 14 aug 2021, 08:44 Da se vratimo na ovaj "razgovor sa djecom", slažem se u popunosti, prvo razgovarati ali imaju neke stvari koje nakon razgovora, ponovljene, jednostavno traže batinu.

Ne ide to tako...

Ti ono imaš trojicu, je li tako?
Kao prvo, nek su ti živi i zdravi.
A kao drugo - da jedan od njih dođe i kaže “Babo ja sam homoseksualac. Imam momka” podnio bi teško tu činjenicu. Ne bi cijelu noć spavao. Ne bi ni noć kasnije. Ujutro bi otišao u ribu sam i cijeli dan bi proveo kraj rijeke a da ne bi ni zabacio.
I onda bi došao kući i vidio njega kako sjedi i gleda te.
I tad bi skontao da bez obzira - on je tvoje dijete. A nesretnog člana porodice je jako teško trpiti.
I zagrlio bi ga i rekao “Hoćemo sutra u ribu?”.

A okolina će uvijek imat’ šta da sere. I kad ti najbolje ide u životu.
Ma nemoj mislit da je i ovako okolina drugačija, pogotov u malom mjestu odakle sam ja... oguglao sam ja na te stvari i to mi je najmanje bitna stavka u životu... Inner sanctum mene yebe....
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

@Max, ne brini se ni za inner sanctum.

Jer kako god okreneš, tvoje dijete je tvoje dijete.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Nekada su povorke ponosa u Sarajevu odrzavane onako potiho, a ucesnici su poput komunistickih ilegalaca, u dvojkama i trojkama, setali gradom po nekadasnjem korzu, promicuci dalje prema tami Velikog parka praceni muskim glasovima i bosanskim psovkama:Ziku pedera mater im yebem, idu na pusenje kuraca!

Druzenja su se nastavljala po stanovima, ili u sarajevskim parkovima, gdje su elegantno obuceni muskarci naslonjeni na biste bosanskohercegovackih pisaca upraznjavali svoje homo ili hetero sklonosti. Valja kazati da su mnogi u carsiji i teferecili s takvima, jer su bili pristojni i kulturni ljudi u svakodnevnom zivotu.

Bilo je i tada osobenjaka u mantilima koji su iskakali iz zbunja i haustora, samo sto nisu javno masturbirali pred djecom poput majmuna iz zooloskog vrta, kao sto danas rade. Bilo je to vrijeme kad se slavio rudar i udarnik socijalistickog rada Alije Sirotanovic, a ne jebanje dvojice muskaraca ispred usvojenog sina Roka nasred kuhinje.

Malo ko zna da su i starije gospodje u bivsoj Jugoslaviji imale bliske susrete sa napaljenim i gologuzim egzibicionistima ovakve, ili onakve seksualne orijentacije koji su bili pretece danasnjih ucesnika Mimohoda ponosa.

Citam clanak objavljen u sarajevskom AS-u, 6. maja 1982. godine.

Prema nesluzbenim informacijama danas je u sarajevskom naselju Svrakino Selo primjecena poremecena osoba odranije poznata organima gonjenja. U izvjestaju se navodi da su dvije starije gospodje sjedile na klupi u parku kad je ispred njih protrcao goli manijak. Jedna od dama se slagirala, druga nije bila dovoljno brza.
1
1 slika
Kako se pise "Ti si idiot"?
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17040

Post Postao/la Polaris »

Nadam se da ce moderatori ukloniti ovu sliku iznad. Vrlo neukusno. Uredu je biti protiv a ovo je vec pozivanje na nasilje..
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 14 aug 2021, 12:49 Nadam se da ce moderatori ukloniti ovu sliku iznad. Vrlo neukusno. Uredu je biti protiv a ovo je vec pozivanje na nasilje..
ne vidim to uopšte tako....

ne da mi se obrazlagati....
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍⚧️🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
2
2 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

safe space.png
2
2 slika
smajlic