Sarajevo Pride 2021

Prenosimo sa portala...
Odgovori
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17317

Re: Sarajevo Pride 2021

Post Postao/la Ommadawn »

Ama da bilo ko paradira protiv muslimana bilo gdje i veli “Klanjajte među svoja 4 zida, nosite burku među svoja 4 zida” - ja mu yebem mater!
Da bilo ko paradira protiv Židova - ja mu yebem mater!
Da bilo ko paradira protiv kršćana - ja mu yebem mater!

Pustite ljude na miru yebote…
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17040

Post Postao/la Polaris »

Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 18:44 Ama da bilo ko paradira protiv muslimana bilo gdje i veli “Klanjajte među svoja 4 zida, nosite burku među svoja 4 zida” - ja mu yebem mater!

Isto razmisljam i slazem se sa tobom.
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Kad neki ostave krkanluk i idiotluk izmedju svoja 4 zida, onda će i lgbt ostati izmedju 4 zida.
4
4 slika
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Užasno je, šta sam danas letimično pročitao u komentarima...
Otkud toliko mržnje, poziva na nasilje, uvreda, ponizavanja, samo jer je netko drugačiji?
Ebemu pa barem ovaj narod zna, kako je, kad te netko smatra drukčijim, kad te smatra legitimnom metom...
Ne znam :lupa
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

storm je napisao/la: 14 aug 2021, 19:09 Užasno je, šta sam danas letimično pročitao u komentarima...
Otkud toliko mržnje, poziva na nasilje, uvreda, ponizavanja, samo jer je netko drugačiji?
Ebemu pa barem ovaj narod zna, kako je, kad te netko smatra drukčijim, kad te smatra legitimnom metom...
Zna vraga. Balkanski je to mentalitet.
2
1 slika 1 slika
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Xeno je napisao/la: 14 aug 2021, 16:24 Nisam
Bio ponosan
Naci curu/momka i setati se, biti zaljubljen nije nista specijalno niti neko dostignuce, to moze svako. :zbunj
Vraga može svako.
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

storm je napisao/la: 14 aug 2021, 19:09 Užasno je, šta sam danas letimično pročitao u komentarima...
Zna.
Zato tako i razmišljaju.
Za bolje ne znaju ali su ubijeđeni da znaju.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Ljudi budu premlaceni danas iz raznih razloga,najmanje zasto je neko homo.Udrite kontru slobodno,ali oni imaju prava danas jednako kao i ostali.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Atomic je napisao/la: 14 aug 2021, 20:31 Ljudi budu premlaceni danas iz raznih razloga,najmanje zasto je neko homo.Udrite kontru slobodno,ali oni imaju prava danas jednako kao i ostali.
Bi li ti smio prošetati kroz Gračanicu s nekim samo da se za ruke držite?
Bi qurac.
Pa jaro ako te ne bi prebili, bi te zajebavali do te mjere da bi ostao i bez posla.

Kontaš sad?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 20:35
Atomic je napisao/la: 14 aug 2021, 20:31 Ljudi budu premlaceni danas iz raznih razloga,najmanje zasto je neko homo.Udrite kontru slobodno,ali oni imaju prava danas jednako kao i ostali.
Bi li ti smio prošetati kroz Gračanicu s nekim samo da se za ruke držite?
Bi qurac.
Pa jaro ako te ne bi prebili, bi te zajebavali do te mjere da bi ostao i bez posla.

Kontaš sad?
Zajebancija stoji,ali ljude zajebaju i zbog debljine,velikih usiju i sl.
Ako nemas samopouzdanja,dzaba ti sve.
Sto ne bih smio prosetati.
0
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Aham cuj to, nisam znala da hetero ne mogu stupit u bracnu zajednicu kao i gej osobe...

Sve dok ima najmanja razlika u pravima izmedju lgbt i hetero osoba, tj..ima manjka prava jedne skupine naspram druge, bit ce razloga za povorku..

Koliko znamo nemaju jednaka prava kao mi
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

@Atomic Dobro.
Dođem ja u Gračanicu, izađemo ja i ti u čaršiju i prošetamo držeći se za ruke i smješkajući se.

I onda istu stvar uradimo u Srebreniku i Tuzli.

A ne volim ljude koji zajebavaju druge jer su debeli, mršavi, frljavi, ćopavi, krezavi i šta sve ne.
2
2 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Iskra je napisao/la: 14 aug 2021, 18:05 Meni licno.parada ne smeta, ali ne vidim joj svrhu. Ako ce im Parada biti platforma preko koje ce ostvariti pravo na recimo, sugurnost , onda ne vidim sta to kome smeta. Mada licno ne vjerujem da na ovaj nacin ista mogu postici, jer zakonske izmjene i ostvarivanje prava osigurava se institucionalno a ne na ulici.
To sto su pojedine ulice blokirane jedan dan u godini, aman aman...isto ko da svi ne vozimo kuci u popodnevnoj spici pa kao nismo navikli
Da li na ovaj nacin mogu uticati na adolescente i popularizirati homoseksualnost ? Isto, tesko. Djeca a i svi mi smo svakodnevno izlozeni moru informacija o svemu i svacemu, dovokjno je samo upaliti telefon.

Isto tako ne vjerujem da su toliko diskriminirani koliko to zele prikazati. Nase drustvo je u potpunosti ionako diskriminirajuce prema milion stvari, tako da...ako.i jesu ugrozeni nisu nista vise od svih nas drugih, samo u razlicitom segmentu.
Homoseksualnost je kompleksno stanje, necu reci pojava , po misljenju vecine medicinskih strucnjaka, uzrokovana jednim faktorom vec je to.produkt djelovanja genetskih, hormonalnih, kognitivnih i okolisnih faktora. Stoga smatram.da te osobe prvenstveno treba pokusati razumjeti, a ne osudjivati ih.
Istospolni brakovi? Ako ih veseli....bujrum.

Usvajanje djece? Ne.

Istina, ja da se pitam, veliki broj ljudi danas ne bi ni smio imati djecu. Nagledala sam se svega, zato...detaljna psiholoska provjera, skola roditeljstva pa tek.onda, bujrum radjaj.
.
Glavna svrha parade nisu prava, već da se razbiju jednoumni obrasci da ljudi konačno shvate da među narodom ima i drugih i drugačijih koji se ne uklapaju u njihove svjetonazore i žive normalne živote, a ne da ti isti ljudi i dalje žive u strahu od diskriminacija i nasilja nad njima. O pravima tek kad se razbije ovo naprijed navedeno.
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 20:44 @Atomic Dobro.
Dođem ja u Gračanicu, izađemo ja i ti u čaršiju i prošetamo držeći se za ruke i smješkajući se.

A ne volim ljude koji zajebavaju druge jer su debeli, mršavi, frljavi, ćopavi, krezavi i šta sve ne.
Ja se ne sjecam zadnji put kad je ko premlacen u Gr. ili Tuzli,to je nekada bilo.Ljudima je sada svejedno.
@Ariel jesi bila danas u povorci?
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 18:44 Ama da bilo ko paradira protiv muslimana bilo gdje i veli “Klanjajte među svoja 4 zida, nosite burku među svoja 4 zida” - ja mu yebem mater!

"Ali to je bolest"
"Sodoma i Gomora"
"Lutov narod"

vrlo je teško ići protiv toga. Da je to samo na nivou običnog gađenja to bi i bilo prihvatljivo, ali ono gore je što multiplicira taj problem. Slično je i u drugim dominantnim monoteističkim religijama. Zato ove povorke i jesu potrebne sve dok se ne formira zdravija klima.
1
1 slika
Zadnja izmjena: Desperado, dana/u 14 aug 2021, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Atomic je napisao/la: 14 aug 2021, 20:47
Ommadawn je napisao/la: 14 aug 2021, 20:44 @Atomic Dobro.

Ja se ne sjecam zadnji put kad je ko premlacen u Gr. ili Tuzli,to je nekada bilo.Ljudima je sada svejedno.
@Ariel jesi bila danas u povorci?
Nisam a iskreno da ti kazem voljela bi da jesam. Dosli su mi rodjaci iz Holandije i sa njima provodim vrijeme pa nisam mogla.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

MarlboroGold je napisao/la: 14 aug 2021, 20:48

"Ali to je bolest"
"Sodoma i Gomora"
"Lutov narod"

vrlo je teško ići protiv toga. Da je to samo na nivou običnog gađenja to bi i bilo prihvatljivo, ali ono gore je što multiplicira taj problem. Slično je i u drugim dominantnim monoteističkim religijama. Zato ove povorke i jesu potrebne sve dok se ne formira zdravija klima.
Našao se narod koji će se pozivati na Lutov narod, Sodomu i Gomoru, i bolesti.
Yebalo majku, tačno da se čovjek začudi što smo šupak Evrope.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odgovori

Natrag na “Vijesti”