Feminizam
Re: Feminizam
kaže
došo mujo i veli fati
fatooo, kupio sam ti cafettina
veli fata, što će mi, ne boli me glava
eeeee tu te čekam
:ha
2
2
I say what I think, I think what I say
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
Da vidim sta zene na ovom forumu misle u vezi sljedeceg:
Hodate navecer same ulicom koja je mracna i ide neki muskarac prema vama ili iza vas. Da li biste voljele da taj muskarac (i svaki drugi u takvoj situaciji) po defaultu predje na drugu stranu ulice jer vas je strah i slicno? Da li to ocekujete?
Hodate navecer same ulicom koja je mracna i ide neki muskarac prema vama ili iza vas. Da li biste voljele da taj muskarac (i svaki drugi u takvoj situaciji) po defaultu predje na drugu stranu ulice jer vas je strah i slicno? Da li to ocekujete?
0
ne očekujem da predje, ali je pristojno, sve je ok, samo nek se ne šunja.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ja ne hodam.po mraku sama.MarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 09:57 Da vidim sta zene na ovom forumu misle u vezi sljedeceg:
Ali u datoj situaciji, ako ne radi nista sto bi narusavalo distancu i pristojnost, nek.ide kako god i gdje god, svejedno.
1
1
pa jaraneMarlboroGold je napisao/la: ↑14 sep 2021, 09:57 Da vidim sta zene na ovom forumu misle u vezi sljedeceg:
ne bi meni bilo svejedno
2
2
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
Da
Da
Tamam i da je žensko u pitanju ili bilo ko drugi..
A pogotovo.. ne sunjaj mi se iza leđa.
Da
Tamam i da je žensko u pitanju ili bilo ko drugi..
A pogotovo.. ne sunjaj mi se iza leđa.
0
Neka ljubav caruje..
Hajmo dalje - smatrate li nepravdom da neka zena svaki put ocekuje da muskarac po defaultu predje ulicu?
Zar to nije stigmatizacija muskaraca samo zato sto u seksualnom napastvovanju mi ucestvujemo u preko 95% slucajeva u odnosu na zene? Ok je strah, ali je problem ocekivati tako nesto po defaultu.
Recimo da se ja nadjem u mraku u nekoj americkoj ulici i da ide afroamerikanac prema meni ok je da me uhvati strah iz nekog razloga (ali i ne mora), ali da ocekujem da predje po defaultu bilo bi nista drugo nego rasizam samo zato sto su afroamerikanci statisticki vise skloni kriminalu. I to bi bila stigmatizacija crne rase kao i stigmatizacija muskaraca u prvom primjeru.
Zar to nije stigmatizacija muskaraca samo zato sto u seksualnom napastvovanju mi ucestvujemo u preko 95% slucajeva u odnosu na zene? Ok je strah, ali je problem ocekivati tako nesto po defaultu.
Recimo da se ja nadjem u mraku u nekoj americkoj ulici i da ide afroamerikanac prema meni ok je da me uhvati strah iz nekog razloga (ali i ne mora), ali da ocekujem da predje po defaultu bilo bi nista drugo nego rasizam samo zato sto su afroamerikanci statisticki vise skloni kriminalu. I to bi bila stigmatizacija crne rase kao i stigmatizacija muskaraca u prvom primjeru.
0
U mraku.. gdje je više prisutna sama fizičitost može komotno proraditi umna reakcija zdravog muskarca da se druga strana osjeti što sigurnija..
0
Neka ljubav caruje..
u seksualnom napastvovanju mi ucestvujemo u preko 95% slucajeva u odnosu na zene?
I sad bi da pričaš o nekoj stigmatizaciji muškarca..
Upored gore navedene činjenice..
0
Neka ljubav caruje..
mogu li kasnije
nmgu sada tražiti, pravo da ti kažem mrsko mi, a ja ne znam bez da ne prošnjuham okolo....
0