Vojin Mijatović poslao otvoreno pismo Milanoviću
Vojin Mijatović poslao otvoreno pismo Milanoviću
Izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako je on i predsjednik hrvata u Bosni i Hercegovini su izazvale mnogo bure kako u domaćoj javnosti, tako i u regiji.
Brojne su reakcije domaćih i regionalnih političara na ovu izjavu predsjednika Hrvatske, a tim povodom se oglasio i potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović.
Mijatović je poslao otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske u kojem mu je vrlo direktno poručio da “Od*ebe od Bosne i Hercegovine.”
Otvoreno pismo Vojina Mijatovića predsjedniku Hrvatske prenosimo u cjelosti, bez izmjena.
Uvaženi Predsedniče Republike Hrvatske,
Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo posle prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno.
Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobedi čak smo pomogli putem posmatrače u Banja Luci gde ste na istim biračkim mestima pobedili.
Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vreme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona.
Poslednje vreme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trebutak slabosti i politikanstva.
Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne Skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.
Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čoveka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.
U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnig dela evropske ideje.
Uvaženi gospodine Milanović,
Da zaključim, vaše srednjovekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumete reći ODJEBI OD BOSNE I HERCEGOVINE!!!
Brojne su reakcije domaćih i regionalnih političara na ovu izjavu predsjednika Hrvatske, a tim povodom se oglasio i potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović.
Mijatović je poslao otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske u kojem mu je vrlo direktno poručio da “Od*ebe od Bosne i Hercegovine.”
Otvoreno pismo Vojina Mijatovića predsjedniku Hrvatske prenosimo u cjelosti, bez izmjena.
Uvaženi Predsedniče Republike Hrvatske,
Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo posle prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno.
Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobedi čak smo pomogli putem posmatrače u Banja Luci gde ste na istim biračkim mestima pobedili.
Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vreme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona.
Poslednje vreme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trebutak slabosti i politikanstva.
Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne Skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.
Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čoveka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.
U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnig dela evropske ideje.
Uvaženi gospodine Milanović,
Da zaključim, vaše srednjovekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumete reći ODJEBI OD BOSNE I HERCEGOVINE!!!
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Re: Vojin Mijatović poslao otvoreno pismo Milanoviću
Opa!
Ovaj ima da namikari glasova na slijedećim izborima. Yebe ga možda to što je Vojin ali oprostit će dobri Bošnjo koji se do sada uzdao u Baketa a u zadnje vrijeme počeo da sumnja po mantri “ma nema veze ko je, samo nek nam donese malo rahatluka” a kasnije pod alkoholom za svaki slučaj kaže “ne vjeruj Vlasima ni kad darove nose” i krenuti onu poznatu sa “Vlahom za stolom s kojim se pije i Vlahom ispod stola, svezanog u vreći” te kako obojica misle.
Sve u svemu, riječnik Dodika je uvijek plodno tlo na brdovitom Balkanu.
Ovaj ima da namikari glasova na slijedećim izborima. Yebe ga možda to što je Vojin ali oprostit će dobri Bošnjo koji se do sada uzdao u Baketa a u zadnje vrijeme počeo da sumnja po mantri “ma nema veze ko je, samo nek nam donese malo rahatluka” a kasnije pod alkoholom za svaki slučaj kaže “ne vjeruj Vlasima ni kad darove nose” i krenuti onu poznatu sa “Vlahom za stolom s kojim se pije i Vlahom ispod stola, svezanog u vreći” te kako obojica misle.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Vojin mi ne djeluje baš populistička, samo se nakon svega puše i na hladno.Ommadawn je napisao/la: ↑23 sep 2021, 06:41 Opa!
Mislim da je sdp jedina opcija za bosance...
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31197
sdp je gori od sda haha ljudi prosle godine prodase srebrenicu jbt
0
1811
Pa ko je po tvom najbolja opcija?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
- hani_jong_un
- Pjur seks

jucer sam bas prico u matrixu da nismo nikad bili gori sto se tice politickih opcija. trenutno ne mozes izabrat dobru opciju, mozes samo manje losu a to je po meni sda-sbb
3
1
2
2
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

ovaj vojin mijatovic se samo dobro prodo bosnjacima ko drasko onomad kad su ga nase dobre nane ljubile po sarajevu
a ne sjecate se da je vojin prije neki mjesec govorijo da je zastava sa ljiljanima ratna zastava pod kojom su ljudi ginuli 
0
1811
Pa nije ništa pogrešno rekao.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

reko je ubijali, moja greska
0
1811
Jednom ćete shvatiti, da je svaki glas za sda, i glas za hdz, i snsd.
U sva tri smjera. Dok budu snažni jedni, biti će i drugi, i treći.
Možda i nema suvisle opcije, nema je ni u hr, ni u slo trenutno, ali glasa se onda protiv najvećeg zla. A to ipak sdp nije.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

glasalo se jednom za sdp pa su ga usrali momacki
0
1811
I tu nije ništa pogrešno rekao.
Možda manje nego pod srpskom ili hrvatskom ali da je ubijano - jeste.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

Ma svugdje u svijetu je nedostatak političkih opcija. Pandemija je uglavnom ubila povjerenje u političare. Trudeau je, recimo, dobio izbore, ali na duge staze je gubitnik jer nije uspio do većinske vlade.
Kad je povjerenje u političare ovoliko smanjeno, nasilje je opcija na koju se mora računati. I ne nasilje protiv političara, nego nasilje jednih protiv drugih. Sad će se vidjeti koje države imaju jake institucije.
Pandemija je navodno bliže nekoj središnjoj tački nego kraju. Inflacija je svugdje. Puca polako narod po živcima.
Kad je povjerenje u političare ovoliko smanjeno, nasilje je opcija na koju se mora računati. I ne nasilje protiv političara, nego nasilje jednih protiv drugih. Sad će se vidjeti koje države imaju jake institucije.
Pandemija je navodno bliže nekoj središnjoj tački nego kraju. Inflacija je svugdje. Puca polako narod po živcima.
1
1
Pod tom zastavom se i ubijali nevini civili.
1
1
Nema te zastave pod kojom nisu ubijani nevini civili.
Međutim, razlika je u mnogim stvarima.
Međutim, razlika je u mnogim stvarima.
1
1
Svakako.
I svi to kažu za svoje zastave.
Ali mahati ratnim zastavama, vodi kuda?
Uglavnom u Njemačku.
Sve to uredno djeluje principom spojeni posuda, više ljiljana, više ocila, više šahovnica. Odlična suradnja za konačno razbijanje Bosne.
E tu dolazimo do Bakira, Dođe, i Cirilicara... Konačno bi bili svak na svom.
SDP je možda i zabrljao nešto u tom jednom mandatu, ova trojka brlja preostalih 20+ godina...
2
1
1
1