U BiH, svim pacijentima koji oboje od covid 19, zagarantirana je i besplatna liječnička pomoć i liječenje.
Nije besplatna, plaćaju zdrastveno ako su zaposleni. Nezaposleni ne plaćaju.
storm i Atomic predlažu da necijepljeni plate liječenje, ako obole od covida.
Diljem svijeta ipak se isto liječenje plaća, cijepljen/necijepljen, nema razlike.
Osoba koja licno nije osigurana ne uplaćuje novac za zdr osiguranje. Njihovo liječenje u tom slučaju placa država. Ali samo ako je kovid u pitanju ili hitan slučaj. Doktor pregleda pacijenta, bez obzira na status osiguranja ali takav pacijent ne moze podići lijekove u slučaju da su propisani.
Ako nema drugog načina privoljeti nekog na vakcinaciju, u situaciji pandemije....pa.neka plate.
Ja imam privatno zdr osiguranje kod ustanove koja mi priznaje samo liječenje u njihovoj ustanovi. Cijepljena sam, lijecim se u državnoj ustanovi, i sve ću da platim do.posljednjeg centa
Atomic je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:13
Pricamo o zaraznim bolestima,gdje ugrozavamo druge.
Da li ce se neko lijeciti od karcinoma ili ne,to je na njemu.
Komentar iznad je samo primjer o placanju,ne odnosi se na trenutnu situaciju.
Ljudi koji se nece cijepiti,oderati po dzepu,jos ako neko iz porodice umre jer je neko bio zarazen(djeca prvenstveno) a on bio prenosilac i pricao o 5g i Gejtsu,na robiju.
Imaš niz zaraznih bolesti i zarazom drugih jer osobe nisu bile odgovorne.
Nije besplatna, plaćaju zdrastveno ako su zaposleni. Nezaposleni ne plaćaju.
storm i Atomic predlažu da necijepljeni plate liječenje, ako obole od covida.
Diljem svijeta ipak se isto liječenje plaća, cijepljen/necijepljen, nema razlike.
Osoba koja licno nije osigurana ne uplaćuje novac za zdr osiguranje. Njihovo liječenje u tom slučaju placa država. Ali samo ako je kovid u pitanju ili hitan slučaj. Doktor pregleda pacijenta, bez obzira na status osiguranja ali takav pacijent ne moze podići lijekove u slučaju da su propisani.
Ako nema drugog načina privoljeti nekog na vakcinaciju, u situaciji pandemije....pa.neka plate.
Ja imam privatno zdr osiguranje kod ustanove koja mi priznaje samo liječenje u njihovoj ustanovi. Cijepljena sam, lijecim se u državnoj ustanovi, i sve ću da platim do.posljednjeg centa
Neosigurana osoba može podići lijekove, ali ih mora platiti.
Zašto moraš platiti liječenje u državnoj ustanovi, ako je besplatno?
Kako će platiti necijepljena osoba ako nema? Vratiti je kući da umre?
Pandemija nikad nije tiha. No pojam tiha se obično veze uz epidemiju, a odnosi se na veliki broj zaraženih ljudi koji nemaju izražene simptome, i koji se radi toga ne registriraju kao oboljeli, a prenosioci su.
Atomik je mislio da se u trenutnoj situaciji, kad je pandemija poharala svijet, nista ne moze posmatrati ili raditi kao da je stanje uobičajeno i ja dijelim njegovo mišljenje.
Pandemija nikad nije tiha. No pojam tiha se obično veze uz epidemiju, a odnosi se na veliki broj zaraženih ljudi koji nemaju izražene simptome, i koji se radi toga ne registriraju kao oboljeli, a prenosioci su.
Atomik je mislio da se u trenutnoj situaciji, kad je pandemija poharala svijet, nista ne moze posmatrati ili raditi kao da je stanje uobičajeno i ja dijelim njegovo mišljenje.
Pa kad kazem ne moze podići lijekove , a pričamo o novcu, valjda se podrazumijeva da ne moze podići bez plaćanja.
Trenutno je kazem ti zakon takav svi , cijepljenih ili ne, ako se razbole , imaju besplatno.
Zaposlena osoba u Bih,ima pravo na lijecenje,jer uplacujes svaki mjesec,odnosno odbija se od plate.
Ako ne radis,odnosno na birou imas opet besplatno.
Ako ne radis i nisi na birou,imas pravo na manji dio(hitna pomoc i s).Ali ova treca kategorija su vecinom nehljebovci koji nece da rade i koji su teret za drustvo i drzavu.
Zaposlena osoba u Bih,ima pravo na lijecenje,jer uplacujes svaki mjesec,odnosno odbija se od plate.
Ako ne radis,odnosno na birou imas opet besplatno.
Ako ne radis i nisi na birou,imas pravo na manji dio(hitna pomoc i s).Ali ova treca kategorija su vecinom nehljebovci koji nece da rade i koji su teret za drustvo i drzavu.
Želiš reći da je nezaposlenost u BiH rezultat lijenih, a ne stanja u državi?
Mene realno iritira vaš prijedlog kojim bi odbili lijećenje necijepljenim jer nemaju novac, nek' umru kod kuće, problem riješen.
Znas li kako funkcionira sistem uopste u BiH?
Svi su na birou i imaju besplatno lijecenje,osim onih koji dadnu otkaz jer im je mrsko ustati ujutro.
U mom gradu,svaka firma trazi radnike.
"necijepljenim jer nemaju novac"
Kad sam rekao zbog novca?
Situacija je alarmantna i trebaju neke sankcije jer ugrozavaju zdravlje ostalih.
Atomic je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:56
Znas li kako funkcionira sistem uopste u BiH?
Svi su na birou i imaju besplatno lijecenje,osim onih koji dadnu otkaz jer im je mrsko ustati ujutro.
"necijepljenim jer nemaju novac"
Kad sam rekao zbog novca?
Situacija je alarmantna i trebaju neke sankcije jer ugrozavaju zdravlje ostalih.
Bravo, vaše riješenje je odbiti lijećenje i vratiti osobu kući da umre, jer nema novac.
Otkud ti znaš da li imaju novac? Daju otkaz jer ne mogu dovoljno zaraditi ni sa imanjem posla.
Vakicinise se i rijesen problem.
Plate su solidne,moze se i ovdje lijepo zaraditi.
Ja ne idem prvenstveno zbog novca.
Licno,imam dovoljno zemlje,da mogu biti svoj gazda.
Atomic je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:07
Vakicinise se i rijesen problem.
Plate su solidne,moze se i ovdje lijepo zaraditi.
Ja ne idem prvenstveno zbog novca.
Licno,imam dovoljno zemlje,da mogu biti svoj gazda.
Ne može svatko lijepo zaraditi.
Aha, pa da, predlažete da necijepljene osobe umru kod kuće. Izbjegavate obrazloženje takvog bizarnog prijedloga.
Atomic je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:12
Ti samo kontru
Vakcine imaju i djeluju,ko nece,nemam problem s tim.
Ili plati ili kuci kad si pametniji od strucnih ljudi.
Pa nije to moja ideja, već vaša.
Predlažete odbiti lijećenje necijepljenim, doslovno, predlažete im smrt.