Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Korona virus danas
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 18:56
storm je napisao/la: 10 nov 2021, 18:51

Pa zar nisu tako odabrali?
Tko će potpisati smrtovnicu ljudima, koji ne mogu na operaciju srca, pluća, tumora?
Jer zdravstveni sustav je pao ovdje... Tisuće su ovih dana primile obavijest o otkazu operacije.
Dosta mi je više tih budalastina, neka se nose onda sa posljedicama...
Plus toga, jako su agresivni, nadmeni u konverzaciji, pa i posprdni...
Da ne spominjem, da se iz ovoga ni ekonomski nećemo dugo izvući... Koliko je propalo ljudi u lockdown 1, 2, 3... Vrlo je izgledan i broj 4...

Jest, imaju opet rast zaraze i visoko procijepljene zemlje... Ali sustavi ne padaju, jer su u velikoj većini blage kliničke slike...

Možda sam i ja glup.
Kriviš pogrešno, kompletan sistem je zakazao, odgovorni u državi su zabrljali, njih treba kriviti. Zašto u Danskoj nema ovog sranja? Od svih znatno odgovornijih u državi si izabrao anticjepaše, a iste je i država proizvela.

Nije prihvatljivo predlagati odbijanje liječenja bilo kojoj osobi.
De suti bona kod vas u Amerikama, prvo.pitaju ima li pacijent osiguranje, ako nema, cao razguli!
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:24
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 16:45

Nemaš dvojno državljanstvo, kužim.

A što ćemo sa tvojom, stormovom i Atomicovom idejom da necijepljeni plaćaju ako obole od covid?

Nemaju posao, nemaju novac, ili ga imaju vrlo malo. Što tad predlažete? Odbiti im liječenje?
Ne kontas ti mene. Ne postoji ljekar koji će odbiti pružiti pomoć bolesnoj osobi, ali ako će neka mjera ili prijetnja istom, uroditi plodom i spasiti zivote...zaszo ne razmotriti i tu opciju.
Kako je prijetnja ako osoba traži pomoć , iako se nije cijepila? Vi ovdje prihvatite ideju da je ok ako doktor odbije liječenje.

Imamo još jedan primjer:

Primjer umrle trudnice u Poljskoj je dokaz da doktori nisu slijedili svoju struku!
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:25
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 18:56

Kriviš pogrešno, kompletan sistem je zakazao, odgovorni u državi su zabrljali, njih treba kriviti. Zašto u Danskoj nema ovog sranja? Od svih znatno odgovornijih u državi si izabrao anticjepaše, a iste je i država proizvela.

Nije prihvatljivo predlagati odbijanje liječenja bilo kojoj osobi.
De suti bona kod vas u Amerikama, prvo.pitaju ima li pacijent osiguranje, ako nema, cao razguli!
Oni pošalju pacijenta u drugu bolnicu, zato odbiju liječenje u svojoj bolnici.

Amerikanci nisu pozitivan primjer za mnogo stvari. Zašto pišeš kod vas, ja se uopće ne identificiram sa američkom nacijom.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:28
Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:24

Ne kontas ti mene. Ne postoji ljekar koji će odbiti pružiti pomoć bolesnoj osobi, ali ako će neka mjera ili prijetnja istom, uroditi plodom i spasiti zivote...zaszo ne razmotriti i tu opciju.
Kako je prijetnja ako osoba traži pomoć , iako se nije cijepila? Vi ovdje prihvatite ideju da je ok ako doktor odbije liječenje.

Imamo još jedan primjer:

Primjer umrle trudnice u Poljskoj je dokaz da doktori nisu slijedili svoju struku!

Opet ne čitaš! Niko nije rekao da liječnik odbije pomoć, vec da se liječenje plati. A sta ce platiti ako mu je pomoć odbijena.

Poljska...pa evo, koje misljenje je da su trebali postupiti protivno zakonu (tbj) , jer moje licno misljenje je da je spasiti nečiji život smisao ljekarskog posla, poštivanja medicinske etike itd itd.
S druge strane, po onom što je pisalo na.portalima : pacijentica je gubila plodnu vodu. Tu je stvar vise nego jasna, plod ne moze preživjeti, pa čak.i da su postojale.neke sanse , pravilo je uvijek : spasi majku! E sad...njima zakon zabranjuje abortus, ruke su im vezane , zar ti zaista mislis da je njima bilo lako? Jasta je. Ne daj Boze nikom te agonije, da ti zakon zabranjuje da obavljas svoju dužnost i pokusas spasiti nečiji zivot?
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:31
Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:25

Amerikanci nisu pozitivan primjer za mnogo stvari. Zašto pišeš kod vas, ja se uopće ne identificiram sa američkom nacijom.
Pa koja korist kad ni u drugoj bolnici nema osiguranje, jedino one
free hospital for the homeless. Dolazis iz Amerike, poznato ti je to pravilo, zato sam ga navela.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:39
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:28

Imamo još jedan primjer:

Opet ne čitaš! Niko nije rekao da liječnik odbije pomoć, vec da se liječenje plati. A sta ce platiti ako mu je pomoć odbijena.

Poljska...pa evo, koje misljenje je da su trebali postupiti protivno zakonu (tbj) , jer moje licno misljenje je da je spasiti nečiji život smisao ljekarskog posla, poštivanja medicinske etike itd itd.
S druge strane, po onom što je pisalo na.portalima : pacijentica je gubila plodnu vodu. Tu je stvar vise nego jasna, plod ne moze preživjeti, pa čak.i da su postojale.neke sanse , pravilo je uvijek : spasi majku! E sad...njima zakon zabranjuje abortus, ruke su im vezane , zar ti zaista mislis da je njima bilo lako? Jasta je. Ne daj Boze nikom te agonije, da ti zakon zabranjuje da obavljas svoju dužnost i pokusas spasiti nečiji zivot?
Čitam čitam , vaša ideja je ;
uslov je platiti a potom pomoći necjepašu. Ali nema svatko necjepaš novac, a traži pomoć. Vi ste hladno odgovorili da je ok da mu se ne pomogne, sam je kriv.

Nereagiranje poljskih doktora je obični kukavičluk. Zaista vjeruješ da je to bilo nemoguce.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:42
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:31

Pa koja korist kad ni u drugoj bolnici nema osiguranje, jedino one
free hospital for the homeless. Dolazis iz Amerike, poznato ti je to pravilo, zato sam ga navela.
Ima bolnica u svakom gradu , naročito univerzitetske bolnice prihvataju takve pacijente.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:44
Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:39

uslov je platiti a potom pomoći necjepašu. Ali nema svatko necjepaš novac, a traži pomoć. Vi ste hladno odgovorili da je ok da mu se ne pomogne, sam je kriv.

Nereagiranje poljskih doktora je obični kukavičluk. Zaista vjeruješ da je to bilo nemoguce.

Nije tacno...vidis to je taj američki uticaj kod tebe. Ovdje se prvo pomaže pa.onda plaća.

Za poljake sam već iznijela svoj stav. Sta su čekali...portali pišu da plod sam umre, da su učinili abortus- zatvor. Nažalost desilo se najgore, izgubljena su dva života a nije moralo tako. Ali eto, sad neka Crkva nosi na duši dva života

Osim toga, postoji nešto što se zove protokol, to ti je interni propis o načinu rada u svakodnevnim i izvanrednim okolnostima. To ljekare nemali broj puta sputava u ispoljavanju svih mogućnosti koje bi možda pokušali da iscrpe pri rješavanju nekog slucaja, ali i nemali broj puta taj isti protokol spasi ljekara i od profesionalne greške i od zatvora.

Sta je kod njih sve bilo u "igri" to zaista ne možemo znati .
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:50
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:44

Nije tacno...vidis to je taj američki uticaj kod tebe. Ovdje se prvo pomaže pa.onda plaća.

Za poljake sam već iznijela svoj stav. Sta su čekali...portali pišu da plod sam umre, da su učinili abortus- zatvor. Nažalost desilo se najgore, izgubljena su dva života a nije moralo tako. Ali eto, sad neka Crkva nosi na duši dva života

Osim toga, postoji nešto što se zove protokol, to ti je interni propis o načinu rada u svakodnevnim i izvanrednim okolnostima. To ljekare nemali broj puta sputava u ispoljavanju svih mogućnosti koje bi možda pokušali da iscrpe pri rješavanju nekog slucaja, ali i nemali broj puta taj isti protokol spasi ljekara i od profesionalne greške i od zatvora.

Kakav američki utjecaj ? Ti storm i Atomic ste rekli da treba uvesti plaćanje liječenja kovidom od strane necijepljenih? Pitala sam vas , sto ako isti nema novaca. Hladno ste odgovorili to je problem necjepljene osobe i ne treba joj pomoći.
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Nemam respekta za osobe koji se nece vakcinisati,a nemaju prepreka nikakvih zdravstvenih.
Bio bogat ili siromasan
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Max je napisao/la: 10 nov 2021, 18:29 Samo da kazem da u diskusijama ne bi trebali dizati tenzije
Razgovaramo i razmjenjujemo misljenja nema potrebe za nekom eskalacijom.

Samo kazem kao repercussion, nekako imam filing za osjecaj da bi moglo otici u pogresnom pravcu i na licnim osnovama.
Spominju mi familiju,teraju me dođavola :oo
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:53
Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 19:50

Kakav američki utjecaj ? Ti storm i Atomic ste rekli da treba uvesti plaćanje liječenja kovidom od strane necijepljenih? Pitala sam vas , sto ako isti nema novaca. Hladno ste odgovorili to je problem necjepljene osobe i ne treba joj pomoći.
De Boga ti citiraj me, kad sam ja tako nesgo rekla.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 21:02
Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 19:53

Aha, kužim, nisi pročitala njihove stavove, a bila si se složila sa mišljenjem Atomic, ali nisi pročitala daljnju konverzaciju. Zato je i Max reagirao na tvoju raniju izjavu. Nisi bila dovoljno jasna.

Nadam se da sad razumiješ moju reakciju na njihove stavove.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 10 nov 2021, 21:18
Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 21:02

Aha, kužim, nisi pročitala njihove stavove, a bila si se složila sa mišljenjem Atomic, ali nisi pročitala daljnju konverzaciju. Zato je i Max reagirao na tvoju raniju izjavu. Nisi bila dovoljno jasna.

Da ti pojasnim....

Moj stav ,a nagledala sam se korone uživo i izbliza, jako puno, antivakserima je dato mnogo medijskoga prostora, sirili su svoj uticaj ko.pozar. A za zo vrijeme ljudi su umirali djelomično i radi antivax uticaja. Svima onima koji su odbili vakcinaciju a da su pri tome propagirali i sirili i poticali ljude da se ne cijeoe, u slučaju da se zaraze i budu lijeceni i izliječeni, Da, ispostavila bih račun.
Treba imati na umu da nisu svi koji se ne žele cijepiti, ujedno i antiwakseri, i ja poštujem i njihov izbor sve dok oni poštuju HE mjere .

Takodje , ako sam dobro upratila ni jedan od njih , Atkmic a ni storm.ne zagovaraju odbijanje liječničke pomoći oboljelom.
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

To ona nesto zamisli kako njoj odgovara pa tjeraj kontru.
Opet kazem,ako se neces vakcinisati jer te Gejts prati,plati.
Nemas para,trazi,pozajmi od svojih drugova antivaksera,ili idi kuci.
Nemam milosti za takve,koji idu okolo i sire za njih izmisljeni virus,a kad dodje do grla hilfe hilfe.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 21:31

Da ti pojasnim....

Moj stav ,a nagledala sam se korone uživo i izbliza, jako puno, antivakserima je dato mnogo medijskoga prostora, sirili su svoj uticaj ko.pozar. A za zo vrijeme ljudi su umirali djelomično i radi antivax uticaja. Svima onima koji su odbili vakcinaciju a da su pri tome propagirali i sirili i poticali ljude da se ne cijeoe, u slučaju da se zaraze i budu lijeceni i izliječeni, Da, ispostavila bih račun.
Treba imati na umu da nisu svi koji se ne žele cijepiti, ujedno i antiwakseri, i ja poštujem i njihov izbor sve dok oni poštuju HE mjere .
Pisala sam ranije , trebalo ih je kažnjavati od početka pandemije. Medije, osobe , organizacije , naročito stručnjake iz medicine, sve!

Jedino banke još poštuju pravila , ovdje nitko vise ne reagira na kršenje propisa. Ne nose se maske , nema distance, nitko ih ne upozorava od radnog osoblja u trgovinama i drugim javnim objektima.

Postoji niz propusta i to me sve iritira.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 10 nov 2021, 21:31

Takodje , ako sam dobro upratila ni jedan od njih , Atkmic a ni storm.ne zagovaraju odbijanje liječničke pomoći oboljelom.
Meni je odgovoreno da bi odbili.
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”