Fotografišimo, ne žalimo.....
Re: Fotografišimo, ne žalimo.....
Ime je dobio (zvanično) od poete Lord Byron..
Bila je naređena izgradnja mosta koji bi povezao zatvor sa sobama raznih sudija. Da se (vjerovatno) zlatoguzi ne bi zamarali previše. Zadatak izgradnje bješe povjeren arhitektu Antoniju Continu (unuk jos poznatijeg arhitekta) koji je koristio istarski kamen..
Kroz prozore mosta osuđeni bi posljednji put vidjeli nebo prije pritvora iz kojeg nikada ne bi izašli. Ukratko, uzdasi pri prolaznom pogledu na panoramu bili su njihova posljednja čežnja za izgubljenom slobodom..
A znaš li/ te li.. ko je jedini uspio da pobjegne iz toga zatvora?
2
2
Neka ljubav caruje..
De bona, @ina ispričaj sve odjednom.
Ne drži nas u neizdržu neizdrživom bez veće potrebe.
Ne drži nas u neizdržu neizdrživom bez veće potrebe.
3
3
Tražili smo se po prethodnim životima
a ne znam, pricaj. ... i sto je netipicno za mene, necu sad ni da guglamina je napisao/la: ↑11 nov 2021, 18:25Ma (mislim da) nije..
Ime je dobio (zvanično) od poete Lord Byron..
Bila je naređena izgradnja mosta koji bi povezao zatvor sa sobama raznih sudija. Da se (vjerovatno) zlatoguzi ne bi zamarali previše. Zadatak izgradnje bješe povjeren arhitektu Antoniju Continu (unuk jos poznatijeg arhitekta) koji je koristio istarski kamen..
Kroz prozore mosta osuđeni bi posljednji put vidjeli nebo prije pritvora iz kojeg nikada ne bi izašli. Ukratko, uzdasi pri prolaznom pogledu na panoramu bili su njihova posljednja čežnja za izgubljenom slobodom..
A znaš li/ te li.. ko je jedini uspio da pobjegne iz toga zatvora?
1
1
da ima kakvih znamenitosti po njemackim, mogla si nam ispricati, al sta da se radi, nema

0
Dabome da ima
Pamtimo dane ponosa i slave

Pamtimo dane ponosa i slave
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Diplomata, vojnik, sveštenik, tajni agent Serenissime.. itd
Završio pravni fakultet u 17toj godini..
Poznatiji kao ženskaroš, kockaros i pijanica.
Dobar broj ljudi više voli pamtiti i razvlačiti tuđe nevaljalosti, a vlastite kriti kao zmija noge.
A pogotovo u dato doba velikani su znali vješto zamutiti i pritajiti nemoralne im podloge.
Vjeruje se da je sin od Michele Grimani, što je i sam Giacomo tvrdio..
Najveća i prva ljubav od Casanove umrla je u njegovim rukama.. Ulica u kojoj je proveo najranije dane života danas se zove Calle Malipiero.
Motivi pritvora su bili različiti.. A najviše jer je smetao i prekipio uglednom krugu..
Neću dalje u off.. Možda, ako već ne postoji, otvorim nekad temu o Veneciji i čudesima iste..
Završio pravni fakultet u 17toj godini..
Poznatiji kao ženskaroš, kockaros i pijanica.
Dobar broj ljudi više voli pamtiti i razvlačiti tuđe nevaljalosti, a vlastite kriti kao zmija noge.
A pogotovo u dato doba velikani su znali vješto zamutiti i pritajiti nemoralne im podloge.
Vjeruje se da je sin od Michele Grimani, što je i sam Giacomo tvrdio..
Najveća i prva ljubav od Casanove umrla je u njegovim rukama.. Ulica u kojoj je proveo najranije dane života danas se zove Calle Malipiero.
Motivi pritvora su bili različiti.. A najviše jer je smetao i prekipio uglednom krugu..
Neću dalje u off.. Možda, ako već ne postoji, otvorim nekad temu o Veneciji i čudesima iste..
2
1
1
1
Neka ljubav caruje..
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Hvala Ina.
Rek'o mi jedan Shaman da mi je zastitnik sova tj. njen duh, pa mozda zato.
1
1

1