Tu se slažem...Crvena Nit je napisao/la: ↑21 nov 2021, 20:07Sve je prekasno i neadekvatno odrađeno, politika se priviše umiješala u medicinsku struku. Rezultati u državama su različiti jer su mjere opreza drugačije primjenjene.storm je napisao/la: ↑21 nov 2021, 19:33
Da se vratim na ovo.
Zaboravio, bio odsutan, itd...
Nije u redu da tvrdis da sam rekao, da im treba odbiti liječenje.
Imamo mnogo vrsta društvenih "dogovora", tako smo razvili civilizaciju...
Vezanje pojasa u autu, ne garantira da ćeš preživjeti sudar, ali će uvelike popraviti šanse da preživiš kod istog, jel tako?
Ne vezes se, izvoli platiti kaznu.
Pa onda oko statistike što neki lupaju... Jao tako procijepljena zemlja, a opet imaju zaraženih... Nećeš vjerovati (opet primjer iz prometa)
95% prometnih nesreća zimi, ostvare vozači sa zimskim gumama.
Pisao sam već, meni je ok, kao meni, da svatko bira sebi.
Ali zašto se onda bune protiv mjera?
Mjere su na snazi zahvaljujući necijepljenju...
Privreda tone više od svega, ali ne... Nećemo se cijepiti.
Ja neke ljudske rezone neću nikad shvatiti.
Eto zato bih naplatio liječenje onima koji isprva ne vjeruju medicini, a potom zakrce odjele intenzivne njege.
Masovno se otkazuju, davno zakazane operacije, jer je osoblje prerasporedjeno na covid odjele.
Doći ovih dana, tjedana, do specijaliste je misija nemoguće...
I zato bih naplatio, glupost se plaća..
Mnoge operacije u BiH su bile na dugoj listi čekanja i prije pandemija. Pandemija je dodatni uzročnik, ali ne isklhučiv uzročnik.
Kod privatnika nema reda za čekanje.
Virus neće isključvo biti umanjen sa razine pandemije cijepljenjem, jer je isto odrađeno u prevelikim vremenskim periodima, a nije svaka država imala u početku cijepiva za kompletnu populaciju.
Osobno se ne bunim sa mjerama, ali mi jednako smeta neprimjenjivanje maske i distance cijepljenih u zatvorenim prostorima.
Zašto nitko nije novčano kaznio medijske ličnosti koje su pričale gluposti?
Nepovjerenje populacije je poraslo jer nitko ne želi priznati da se ozbiljno zabrljalo u komunikaciji.
Sad imamo posljedice, i ne razumijem agresivnosot ni cijepljenih, ni necijepljenih.
Iskomunicirano je katastrofalno.
Puno je budala dobilo prostor javnog nastupa.
Ali...
Susreli smo se sa nečim novim.
I prije godinu dana, razumio sam skepsu, jer gotovo nitko na svijetu nije znao razvoj.
Ali majku mu, danas imamo već dokaze, da cjepivo pomaže. Nema veze moje uvjerenje, statistika zorno pokazuje učinkovitost.
Ljudi su se uhvatili politike umjesto zdravlja.
Meni je neki dan jedan zalijepio da sam janšista...
Ja zinuo
Kaže pa da... Vaxer, Janša hoće da se svi cijepimo...
Rekoh ništa, haj cao