Kako bogati planiraš da to do tebe dođe?
Dok se ti odlučiš vakcinirati pandemije više neće ni biti.

Doslovno bih otišla u FRAncusku i zavrnula rukav.

Misliš da neće stici do HR?
Preko Prhinja do BangladesaCrvena Nit je napisao/la: ↑24 dec 2021, 16:51Misliš da neće stici do HR?
Kako tad da odem do UK jer oni imaju nekakav dogovor? Jooj
Hvala za info, moram razviti strategiju.![]()

Pratim sad svaki dan vijesti o Valneva, imaju ugovor sa UK, oni su nonEU, ili jednostavno nekako otići do najbliže države Hrvatskoj koja će primiti cijepiva Valneva.Max je napisao/la: ↑24 dec 2021, 17:07Preko Prhinja do BangladesaCrvena Nit je napisao/la: ↑24 dec 2021, 16:51
Misliš da neće stici do HR?
Kako tad da odem do UK jer oni imaju nekakav dogovor? Jooj
Hvala za info, moram razviti strategiju.![]()
Za 5 minuta

Hvala, to sve jednako interpretiram, a klasićne kineske su trenutno boostane sa mRNA, no možda se to pravilo promjeni, kao i period za boostere. Svaki dan ili mjesec dobijemo iznenađenje, a trenutno je ludilo jer je Omicron još intenzivan.Socrates je napisao/la: ↑24 dec 2021, 17:15 Pa ne znam, pravo da ti kažem. Neko moje razmišljanje je da će većina Valneva vakcina biti za Francusku, uglavnom, i zemlje u okruženju Francuske.
Velika Britanija je pokazala veliki interes i kupili su 100 miliona doza, pa su morali pocijepati taj ugovor, jer toliko Valnevi nije dozvoljeno. Moguće je, recimo, da Valneva pravi ugovore sa zemljama van EU za proizvodnju vakcine, ali to prvo zahtijeva odobrenje te zemlje da se vakcina koristi, a onda i odobrenje da se vakcina proizvodi kod njih, vjerovatno samo za upotrebu u toj zemlji. Velika Britanija, vjerujem, ne bi mogla ni to jer ima ugovore za prelazni period otkad su izašli iz EU.
Australija je isto pokazala veliki interes za Valnevu.
Za BiH to ništa ne znači, a za Hrvatsku, rekoh, sumnjam.
I ne znam kako to sve funkcionira u booster dobu, jer je u Kanadi pravilo da booster mora biti mRNA vakcina. Ako je isti slučaj sa Francuskom koja agresivno promovira booster, onda Valneva praktično ne može postati relevantna do sljedećeg kruga vakciniranja.
A vjerujem da će većina zemalja gledati prvo da se Valneva dokaže u praktičnoj upotrebi. Teško je preletati od vakcine do vakcine.

Jel opet u užice, grad koji sam zamalo spasio pre 30 godina...smajlic je napisao/la: ↑25 dec 2021, 17:48 Mi smo danas isli po trecu dozu fajzera u Srbiju. Sad za sad samo blagi bol u ruci. Vidjet cemo kako ce biti.
Za dva dana ce nam tacno biti 6 mjeseci od druge tako da smo na vrijeme tj. kao sto je bilo preporuceno ali smo vise jer planiramo putovanje a za ulazak u AT trebaju tri doze ili dvije doze i test a test nam se ne radi vise.
Ko ono rece da ne moze treca doza u otadzbini?smajlic je napisao/la: ↑25 dec 2021, 17:48 Mi smo danas isli po trecu dozu fajzera u Srbiju. Sad za sad samo blagi bol u ruci. Vidjet cemo kako ce biti.
Za dva dana ce nam tacno biti 6 mjeseci od druge tako da smo na vrijeme tj. kao sto je bilo preporuceno ali smo vise jer planiramo putovanje a za ulazak u AT trebaju tri doze ili dvije doze i test a test nam se ne radi vise.

može treća u bih komotno...dmr je napisao/la: ↑25 dec 2021, 18:35Ko ono rece da ne moze treca doza u otadzbini?smajlic je napisao/la: ↑25 dec 2021, 17:48 Mi smo danas isli po trecu dozu fajzera u Srbiju. Sad za sad samo blagi bol u ruci. Vidjet cemo kako ce biti.
Za dva dana ce nam tacno biti 6 mjeseci od druge tako da smo na vrijeme tj. kao sto je bilo preporuceno ali smo vise jer planiramo putovanje a za ulazak u AT trebaju tri doze ili dvije doze i test a test nam se ne radi vise.![]()
standadno...prijaviš se rođaku koji radi u ukc ili kbc, i završi ti rođak...Kako ide sad, prijava i to?