Online nastava
Re: Online nastava
Pa vala nemoj "djubre"...
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
Ma tipično ono, socijalna distanca 1,5 metar, na svako malo postavljene one flašice sa dezinfikatorima pa pumpaj i trljaj ruke...
A sutra dolaze drugi i treći razredi, plus ovi što godinama uče švedski jezik. I hajde ti se drži tih preporuka (nisu ni odrednice nego preporuke) i ko biva će sve biti okej?
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ommadawn je napisao/la: ↑18 aug 2020, 19:34Ma tipično ono, socijalna distanca 1,5 metar, na svako malo postavljene one flašice sa dezinfikatorima pa pumpaj i trljaj ruke...
A sutra dolaze drugi i treći razredi, plus ovi što godinama uče švedski jezik. I hajde ti se drži tih preporuka (nisu ni odrednice nego preporuke) i ko biva će sve biti okej?
Da Bog sačuva, ja sve mislim kod vas to nešto bolje. Eko slušam u Hr, 07.09. Svi polaze u školu. Bez izuzetka.
Šta će kod nas biti to još niko ne zna.
0
Samo mogu reći, nek je Bog na pomoći svima
2
2
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10386
Druge okolnosi zahtjevaju drugačiji pristup.lejlamo je napisao/la: ↑18 aug 2020, 17:28A eto šta je s nama bilo u ratu, snalaziš se kasnije...Trafalgar Law je napisao/la: ↑15 aug 2020, 23:42
Vjerujem da je frustrirajuće i njima i roditeljima.
Šta bi moglo biti sa posto-korona generacijom učenika ukoliko bi seoa jtrend nastavi. Šta ćemo sa završim razredima srednjih škola, kojima nedostaje praktične nastave?
Evo gledam Google lagano taba puteve novoj generaciji učenika, nudeći 100.000 stipendija i tri oblasti (Data Analytics, Project Management, User Experience (UX) Design)
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632

1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
Online ili učionica, pitanje je na koje smo najzad, dvije sedmice prije početka školske godine dobili odgovor: i jedno i drugo.
Odgovor Ministarstva, na četiri strane, očekivano je površna i neznalačka improvizacija, što nikoga nije iznenadilo. Onaj ko ga je sročio ni sam ne bi umio odgovoriti na niz potpitanja; npr. zašto je broj učenika u učionici ograničen na 15, ili zašto je dužina časa skraćena na 30 minuta, ili kako je to zamišljeno da učiteljica u okviru svoje 40-časovne radne sedmice priprema i jedan i drugi oblik nastave (drugi za đake čiji roditelji izjave da ne žele djecu slati u školu).
ja se ne mogu dovoljno naibretiti svim nebulozama koje moramo prihvatiti.
ko normalan očekuje da nastavnik radi duplo radno vrijeme, vodi duplu dokumentaciju, evidenciju, istovremeno provodi dva različita načina rada i metodologije i priprema nastavu?
i, što je najgore, to, kako vidim, prolazi...
ništa, svako malo na bolovanje, ha kahnem......
2
1
1
1
I ja sam rekao - grlo malo zaboli, nos procuri, zna se, ostajem kod kuće.
Smanji platu ako hoćeš, preživio je Mujo i gore.
Smanji platu ako hoćeš, preživio je Mujo i gore.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

evo naredbe, jej....prvi papir koji smo dobili na temu o početku školske godine..... famozne upute.
ovo je jedina uputa ( u kojoj, baj d vej ništa ne piše
) kako i šta, uključujući i metodičke, tehničke, i svake druge....
ovo je jedina uputa ( u kojoj, baj d vej ništa ne piše
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Kako slučaju klinci učiteljice?
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ovdje jučer krenuli svi, bez izuzetaka, ništa online... Pa dokle ide, vidjeti ćemo...Iskra je napisao/la: ↑18 aug 2020, 19:35Ommadawn je napisao/la: ↑18 aug 2020, 19:34
Ma tipično ono, socijalna distanca 1,5 metar, na svako malo postavljene one flašice sa dezinfikatorima pa pumpaj i trljaj ruke...
Da Bog sačuva, ja sve mislim kod vas to nešto bolje. Eko slušam u Hr, 07.09. Svi polaze u školu. Bez izuzetka.
Šta će kod nas biti to još niko ne zna.
0
Mi imamo one dezinfikatore u školi, pa svako malo neko pumpa i trlja ruke.
Velim jučer jednom kolegu u prolazu “imam osjećaj kao da radim u kafani, kako se osjeti”. Prvi put sam vidio da se nasmijao grohotom (inače je ozbiljan) a to su rekli i drugi koji rade duže od mene.
Velim jučer jednom kolegu u prolazu “imam osjećaj kao da radim u kafani, kako se osjeti”. Prvi put sam vidio da se nasmijao grohotom (inače je ozbiljan) a to su rekli i drugi koji rade duže od mene.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Imao utisak da su svi krenuli istovremeno, mislim na ovaj uzrast do 5.razreda.
0
To jeste za vas nastavnike(ucitelje)
Ali kako za djecu?Sto propustaju nastave?Sada djeca vise ne idu nego sto idu u skolu.Malo malo boli me ovo,boli me ono,ostaj kod kuce.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.