Preminuo Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog Valjka
Preminuo Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog Valjka
Popularni hrvatski muzičar Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini, potvrdio je za hrvatske medije njegov menadžer Damir Osredečki.
"Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti", rekao je za 24 sata Osredečki.
Rahimovski je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se s porodicom vrlo brzo preselio u Skoplje. Njegov otac je bio profesor muzičkog, pa je Rahimovski već sa sedam godina krenuo u muzičku školu na odsjeku klavir i pjevanje.
Kao tinejdžer je bio član nekoliko muzičkih sastava poput Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr. Već početkom 1975. upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića - Husa te Juricu Pađena i s njima osniva Parni Valjak.
Bend slovi za jedan od najvećih sastava bivše Jugoslavije, a u više od četiri decenije postojanja objavili su 15 albuma i održali hiljade koncerata širom svijeta.
Aki će ostati upamćen po jedinstvenom glasu i neponovljivim izvedbama najvećih hitova legendarnog Valjka, poput "Dođi", "Zagreb ima isti pozivni", "Ugasi me", "Zastave", "Uhvati ritam", "Pusti nek traje", "Moja je pjesma lagana", "Kada me dotakne", "Ljubavna", "Anja", "Neda", "Jesen u meni"...
Parni valjak je početkom 2020. u Sarajevu trebao proslaviti 44 godine postojanja benda, no koncert je zbog pandemije nekoliko puta odgođen, a onda u potpunosti otkazan.
Više informacija o uzroku smrti bit će dostupno uskoro.
"Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti", rekao je za 24 sata Osredečki.
Rahimovski je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se s porodicom vrlo brzo preselio u Skoplje. Njegov otac je bio profesor muzičkog, pa je Rahimovski već sa sedam godina krenuo u muzičku školu na odsjeku klavir i pjevanje.
Kao tinejdžer je bio član nekoliko muzičkih sastava poput Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr. Već početkom 1975. upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića - Husa te Juricu Pađena i s njima osniva Parni Valjak.
Bend slovi za jedan od najvećih sastava bivše Jugoslavije, a u više od četiri decenije postojanja objavili su 15 albuma i održali hiljade koncerata širom svijeta.
Aki će ostati upamćen po jedinstvenom glasu i neponovljivim izvedbama najvećih hitova legendarnog Valjka, poput "Dođi", "Zagreb ima isti pozivni", "Ugasi me", "Zastave", "Uhvati ritam", "Pusti nek traje", "Moja je pjesma lagana", "Kada me dotakne", "Ljubavna", "Anja", "Neda", "Jesen u meni"...
Parni valjak je početkom 2020. u Sarajevu trebao proslaviti 44 godine postojanja benda, no koncert je zbog pandemije nekoliko puta odgođen, a onda u potpunosti otkazan.
Više informacija o uzroku smrti bit će dostupno uskoro.
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Re: Preminuo Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog Valjka
"Jesen u meni"... Bas tuzna vijest. Legenda...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6971
Sto mu naslutih, danima mi se mota po glavi - sve jos mirise na nju...
Nisam znao da mu je pravo ime Aleksandar, niti da je rođen u Nišu, niti da mu je otac bio profesor muzike, ni da je ponovo postao otac pre 3 godine...
A mislio sam da ga znam kao sebe...
Nek mu je laka crna zemlja...
Nisam znao da mu je pravo ime Aleksandar, niti da je rođen u Nišu, niti da mu je otac bio profesor muzike, ni da je ponovo postao otac pre 3 godine...
A mislio sam da ga znam kao sebe...
Nek mu je laka crna zemlja...
0
Nek.mu se Svevisnji smiluje
Bas me zanima uzrok smrti
Bas me zanima uzrok smrti
0
Ehhh, sjećam se kada mi je moj prvi ozbiljniji momak rekao da pričam šuškavo, i izgovaram ššš kao Aki...
Bio mi je to ogromaan kompliment

Bio mi je to ogromaan kompliment
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Pjevač i frontmen grupe "Parni valjak", Aki Rahimovski, preminuo je danas, 22. janura, u 67. godini, objavljeno je na zvaničnim stranicama benda.
Aki je prije dve godine u 64. godini života postao otac i to teći put. Sa svojom 27 mlađom djevojkom Barbarom dobio je djevojčicu, ali su oni svoju vezu držali daleko od očiju javnosti, prenosi Nova.rs.
„Ako može Mick Jagger u 74. godini, zašto ne bi mogao Aki“, rekao je tada njegov prijatelj i član „Parnog valjka“ Husein Hasanefendić Hus.
Rahimovski se oduvijek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti. Ženio se dva puta, a iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se kao slavni otac bavi muzikom.
U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju kćerku Dinu. I pored toga što je ovaj brak trajao skoro četiri decenije, Aki se sa Ingrid nikada nije pojavio u javnosti.
Aki je prije dve godine u 64. godini života postao otac i to teći put. Sa svojom 27 mlađom djevojkom Barbarom dobio je djevojčicu, ali su oni svoju vezu držali daleko od očiju javnosti, prenosi Nova.rs.
„Ako može Mick Jagger u 74. godini, zašto ne bi mogao Aki“, rekao je tada njegov prijatelj i član „Parnog valjka“ Husein Hasanefendić Hus.
Rahimovski se oduvijek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti. Ženio se dva puta, a iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se kao slavni otac bavi muzikom.
U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju kćerku Dinu. I pored toga što je ovaj brak trajao skoro četiri decenije, Aki se sa Ingrid nikada nije pojavio u javnosti.
0
Gledao sam ih mnogo puta, slušao poprilično, onako tih bend, bez nekih estradnih vratolomija, ali neizostavni na svakom tulumu...i himne neke generacije...
0
Naoružan samo smješkom, hodam ja kroz grad...
0
Akiju je jutros naglo pozlilo, odmah su ga odvezli u bolnicu u Novom Mestu, gdje je živio sa suprugom i dvogodišnjom kćerkicom. Nažalost, ubrzo je preminuo. Ne znamo još točno što se dogodilo, nisu nam rekli, ali pretpostavljamo da je srce u pitanju. Posljednjih se dana dosta loše osjećao. Imao je i problema s kralježnicom, zbog čega je Parni valjak odgađao koncerte. Osim toga, prebolio je i koronu, a ugrađeno mu je bilo i šest stentova na srce. Sve je to učinilo svoje, nažalost - govori Damir.
0
Imao je on moždani udar prije par godina...
Tu je onda sve počelo.
Ne znam i koliko je bilo pametno, moralno, odlučiti se za dijete u 65 oj godini.
Sve i da si odličnog zdravlja...
Tu je onda sve počelo.
Ne znam i koliko je bilo pametno, moralno, odlučiti se za dijete u 65 oj godini.
Sve i da si odličnog zdravlja...
0
Ne znam da sam.ikad cula da se radi toliko stentiranja
1
1