Hoću da pitam..

Truć, trač, bla, bla...
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Re: Hoću da pitam..

Post Postao/la toxic »

Xeno je napisao/la: 25 mar 2023, 00:01 Jesil' to vec probala? :ooo
Nisam, to na osnovu dosadasnjih iskustava.
Prosto se iznenadim kad neko razume i shvati onako kako zaista jeste.

no, to je neka druga tema, bolje da se drzimo lubenica :ooo
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

toxic je napisao/la: 25 mar 2023, 00:06
Xeno je napisao/la: 25 mar 2023, 00:01 Jesil' to vec probala? :ooo
Nisam, to na osnovu dosadasnjih iskustava.
Prosto se iznenadim kad neko razume i shvati onako kako zaista jeste.

no, to je neka druga tema, bolje da se drzimo lubenica :ooo
Mozemo i dinja, sto se mene tice :ooo
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10152

Post Postao/la WhiskeyPete »

toxic je napisao/la: 24 mar 2023, 23:41
SmokingMan je napisao/la: 23 mar 2023, 22:42 E vala duša mi se obradovala, nadam se da je Canada na svom mjestu i da nije pobjegla negdje drugo. :keke
Ej, ganjaš li još ptice po okrugu gdje živiš?

Pokušavam, mada moram zaista jedan dan otiči dalje van Sarajeva, evo ovih dana prwetražujem lokacije, prva mi je Trrebević, jer se gotoo rastopio snijeg, pa onda za mejsec malo dalje, prema Crepoljskom, gore je baš fin mrak, i vjerovatno će polaninarski dom biti redovnije otvoren da gore zanoćim.

Ej, postoji vjerovatnoća da će mi drugi aparat biti Olympus, prijatelj kupio noviji, manji model da ima za grada, a meni će dati svoj stari-

https://www.canosa.com.hr/olympus-e-m10 ... 6/product/

Pa tražimo jedan povoljan objektiv, i čini mi se da smo ga pronašli. :bih1
Sve je na mestu, osim mene :toxi

nema pticica, jos je rano za migraciju, mozda za 2-3 sedmice. Tek ove lokalne pocele da izviruju.
A ne znam ni hocu li da ih jurim, malo mi dosadili isti rituali. (to sad kazem, a verovatno hocu :oo )

Olympus nisam nikad koristila, nemam pojma kakva je kamera, ja nekako mislim da to sve slicno funkcionise, samo stvar licne preferencije sto se tice modela. Nikad profesionalac od mene :D

Ti si okruzen divnim planiniskim predelima, steta je da ne obilazis ako mozes.
Super lokacija ima i osim Trebevica, cak sam i ja napravila listu za obici... pa, jednog dana kad bude prilika.
Ma ko je dobar na prelazu iz zime u proljeće. Kada već imaš pravi objektiv, nemoj da ti kupi prašinu. A dobro, dođe fakat period kada se čovjeku ništa ne fotografiše, nema motivacije, pogotovo kada si više prisutan na istom mjestu. Promjena godi, makar ona lokalna, a uskoro će i ljepo vrijeme, a ja sam planirao da obiđem bliža sela, ona do kojih možeš doći minibus linijama. Uskoro ubacim nešto od toga, ako bude lijep osada u Utorak kada sam slobodan, mogao bi do Dejčića, sada je svakako duži dan, minibus će se vjerovatno vraćati iza 18:00, tako da mi odgovara da duži dio dana provedem na nogama. Ima tu i dio sa stečicma, i mali vodopad, sve u krugu od 2 kilometra od sela. Inače u tim selima žive ljudi koji su sa majčine strane nama familija, a koju nikada nismo upoznali. Nije ni čudo što ne planine više privlače od mora. :keke

Odličan je Olympus, imao sam prilike da isprobam do prošle godine najjači njihov model, i mogu reći da je iznenađujuće dobar, iako mu je senzor manji od aparata sa crop senzorima, 4/3, ali je imaging dramatično dobar. Oni inače prave opremu za klinike, i nema dvojbe da su oni jedni od podcijenjenijih aparata u fotografiji. Iako je istrošeš, ovaj što planiram preuzeti ima odličan live view, fokus, etc. Ovaj je glomazan D80, težak, i neki za grada, ono da je handy, bi mi pravo došao. Našli smo neki panasonic.ov objektiv, jako očuvan, nije skup. pa ću ga vjerovatno kupiti kada bude plata.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Xeno je napisao/la: 25 mar 2023, 00:07 Mozemo i dinja, sto se mene tice :ooo
Samo nek' je jestivo :heidi2
1
1 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

SmokingMan je napisao/la: 25 mar 2023, 20:49 Ma ko je dobar na prelazu iz zime u proljeće. Kada već imaš pravi objektiv, nemoj da ti kupi prašinu. A dobro, dođe fakat period kada se čovjeku ništa ne fotografiše, nema motivacije, pogotovo kada si više prisutan na istom mjestu. Promjena godi, makar ona lokalna, a uskoro će i ljepo vrijeme, a ja sam planirao da obiđem bliža sela, ona do kojih možeš doći minibus linijama. Uskoro ubacim nešto od toga, ako bude lijep osada u Utorak kada sam slobodan, mogao bi do Dejčića, sada je svakako duži dan, minibus će se vjerovatno vraćati iza 18:00, tako da mi odgovara da duži dio dana provedem na nogama. Ima tu i dio sa stečicma, i mali vodopad, sve u krugu od 2 kilometra od sela. Inače u tim selima žive ljudi koji su sa majčine strane nama familija, a koju nikada nismo upoznali. Nije ni čudo što ne planine više privlače od mora. :keke

Odličan je Olympus, imao sam prilike da isprobam do prošle godine najjači njihov model, i mogu reći da je iznenađujuće dobar, iako mu je senzor manji od aparata sa crop senzorima, 4/3, ali je imaging dramatično dobar. Oni inače prave opremu za klinike, i nema dvojbe da su oni jedni od podcijenjenijih aparata u fotografiji. Iako je istrošeš, ovaj što planiram preuzeti ima odličan live view, fokus, etc. Ovaj je glomazan D80, težak, i neki za grada, ono da je handy, bi mi pravo došao. Našli smo neki panasonic.ov objektiv, jako očuvan, nije skup. pa ću ga vjerovatno kupiti kada bude plata.
Izgleda da se nisam dobro izrazila. Srecom, ne nedostaje mi motivacije :opa
kameru i dalje ne ispustam iz ruku, al' su mi osim jurenja zivotinjki privlacniji malo drugaciji kadrovi.

Ako se dobro secam, postavljala sam ovde ranije IG profil jednog decka iz BiH koji isto tako ide naokolo, obilazi razna mesta po regionu. Fascinantno je kakve lokacije, nikada ne bi pomislio da su na 'dohvat ruke' (tebi, ne meni :oo ) Neretko organizuje izlete, pa ljudi koji ga prate imaju priliku da se pridruze tim avanturama. Naci cu profil opet pa cu ti proslediti, mozda ti bude interesantno.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

@toxic podijelimo nemar na 1/2, pola meni, pola tebi. :keke
Dajem ti primjer da malo ljude iz daljine fotografišešm onako discrete. Ako ti nije, kao meni, malo neugodno, ne bi li bacili po instiktu pogled na mene. :D

Sada je vrijeme buđenja livade, ali mi nekako nedostaje mak, eh da traje makar 2 mjeseca, ne zadržava se prokletinja dovoljno dugo da ga nasamarim. Neko bi sa strane rekao da volim opijate kroz boju maka. :D Nine, nego to ti je revolucionarni cvijet, samo što kod nas nedostaje tog revolucionarističkog duha.

Proslijedi, možda, ali možda ga znam, cibni link, možda mi bude i od koristi po pitanju izleta. Sutra sam trebao ići u Dejćiće, ali djaba, kiša sve do subote. Snijeg na Crepoljskom se otopio skoro sav, tako da astro izlet je vjerovatno moguć u narednih 10.tak dana. Prvo Trebević, pa onda prema ovom drugom odredištu.

I da, zbog nedostataka fotografija nekih bitnih lokacija za tuirizam u narednih nekoliko mjeseci (nadam se ) ću ažurirati neke kote na google maps.

I da, evo ga dobio na poklon (POLOVAN) danas + objektiv Olympus Digital 35.mm f/2.8. + grip :sret

slika
3
3 slika
Zadnja izmjena: WhiskeyPete, dana/u 27 mar 2023, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25327

Post Postao/la Russki »

brt oš mene fotografisati ja ću se i go skint ako treba sve za lajk brudi moj dobri
2
2 slika
abysmal depths are flooded
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6694

Post Postao/la radostan dan »

đe je onaj što je stalno kuko kako nema trebu...da se nije zajebo i našo neku?
3
3 slika
medvjed23
Administrator
Reactions: 9703
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Više je takvih, al u zadnje vrijeme nijedan nije aktivan. Šteta, imaju dobar smisao za humor.
2
1 slika 1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

kako ubiti dosadno prohladno subotnje poslepodne, koju vinčesterku predlažete?

slika
3
1 slika 1 slika 1 slika
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3933

Post Postao/la neodoljivi »

Jel to udarila Iskra u glavu? Ili u noge? Isto ko dzemre sto udara :kme
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Samo nemoj pucati u nas, nismo patke. A pas je pravi dinGospo.
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

SmokingMan je napisao/la: 06 apr 2023, 13:46 Samo nemoj pucati u nas, nismo patke. A pas je pravi dinGospo.
ne pucam ja, grozim se oružja, pištolja i to...samo raketa meso-meso.
više onako zbog druženja i hodanja, ubere se koja gljiva i tratinčica.
a pas je dugodlaki oksfordski folksdojčer.
3
2 slika 1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

radostan dan je napisao/la: 01 apr 2023, 14:28 kako ubiti dosadno prohladno subotnje poslepodne, koju vinčesterku predlažete?

slika
slika

Henry Long Ranger
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

ne palite se, koji vam je kc, sliku sam našao na internetu...
a ako šta mrzim, mrzim lovce. nikako mi nisu jasni. razumem ja i strast i druženje i sve to...al ja ne bih mogao, pa me j.bi.

čuj pas - dugodlaki oksfordski folksdojčer.
pa stvarno što i ja znam srat...
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

radostan dan je napisao/la: 07 apr 2023, 01:13 ne palite se, koji vam je kc, sliku sam našao na internetu...
a ako šta mrzim, mrzim lovce. nikako mi nisu jasni. razumem ja i strast i druženje i sve to...al ja ne bih mogao, pa me j.bi.

čuj pas - dugodlaki oksfordski folksdojčer.
pa stvarno što i ja znam srat...
Pa, nije ova puska iskljucivo za divljac. Ni sam ne bih mogao loviti. Ali, da ima DIVLJACI i pored divljaci. A, jesi zasrao sa imenom, nema govora. :valja
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

SmokingMan je napisao/la: 27 mar 2023, 18:49 @toxic podijelimo nemar na 1/2, pola meni, pola tebi. :keke
Dajem ti primjer da malo ljude iz daljine fotografišešm onako discrete. Ako ti nije, kao meni, malo neugodno, ne bi li bacili po instiktu pogled na mene. :D

Sada je vrijeme buđenja livade, ali mi nekako nedostaje mak, eh da traje makar 2 mjeseca, ne zadržava se prokletinja dovoljno dugo da ga nasamarim. Neko bi sa strane rekao da volim opijate kroz boju maka. :D Nine, nego to ti je revolucionarni cvijet, samo što kod nas nedostaje tog revolucionarističkog duha.

Proslijedi, možda, ali možda ga znam, cibni link, možda mi bude i od koristi po pitanju izleta. Sutra sam trebao ići u Dejćiće, ali djaba, kiša sve do subote. Snijeg na Crepoljskom se otopio skoro sav, tako da astro izlet je vjerovatno moguć u narednih 10.tak dana. Prvo Trebević, pa onda prema ovom drugom odredištu.

I da, zbog nedostataka fotografija nekih bitnih lokacija za tuirizam u narednih nekoliko mjeseci (nadam se ) ću ažurirati neke kote na google maps.

I da, evo ga dobio na poklon (POLOVAN) danas + objektiv Olympus Digital 35.mm f/2.8. + grip :sret
Svaka cast, da uzivas u novoj igracki i sto vise kvalitetnih klikova da napravis :toxi
Jesi uspeo otici na izlet? Racunam, vec je proslo desetak dana : )

Ne znam kako je za linkove, pod ovim je userom @wildandfreebih, zove se Mersed.
Javi jesi pronasao.

E, sad... sto se tice fotografisanja, ja inace ne volim ljude u kadru, al' neke fotografije prosto izgledaju bolje kad je covek subjekt na istoj. Imam slican problem kao i ti, bez obzira sto je javno mesto i nema zabrane fotografisanja, postoji neka doza neprijatnosti kad okrenem objektiv prema osobi, a doticni/a to primeti :hehe pre bih brze bolje okrenula objektiv, skrenula pogled, sad sam se malo ispraksala, pa i ako osoba primeti ja ostanem u istom polozaju i pravim se da fotkam nesto drugo u tom smeru. @storm i ja smo onomad bas o tome pricali, ne znam da nema on neku novu taktiku da nam predlozi? :oo

To s makom je super fora ako ga je puna livada, isto kao i polja lavande, suncokreta, tulipana. Lepo je, al' precesto kao subjekt na fotkama, pa meni licno i ne izaziva neku zelju za fotografisanjem. Al' to je vec stvar licne preferencije.

Javi gde se mogu videti fotke, ako postavljas :opa

p.s. sorry sto mi dugo treba da odgovorim :sram
3
3 slika
Odgovori

Natrag na “Parlaonica”