Nisam, to na osnovu dosadasnjih iskustava.
Prosto se iznenadim kad neko razume i shvati onako kako zaista jeste.
no, to je neka druga tema, bolje da se drzimo lubenica

Nisam, to na osnovu dosadasnjih iskustava.

Ma ko je dobar na prelazu iz zime u proljeće. Kada već imaš pravi objektiv, nemoj da ti kupi prašinu. A dobro, dođe fakat period kada se čovjeku ništa ne fotografiše, nema motivacije, pogotovo kada si više prisutan na istom mjestu. Promjena godi, makar ona lokalna, a uskoro će i ljepo vrijeme, a ja sam planirao da obiđem bliža sela, ona do kojih možeš doći minibus linijama. Uskoro ubacim nešto od toga, ako bude lijep osada u Utorak kada sam slobodan, mogao bi do Dejčića, sada je svakako duži dan, minibus će se vjerovatno vraćati iza 18:00, tako da mi odgovara da duži dio dana provedem na nogama. Ima tu i dio sa stečicma, i mali vodopad, sve u krugu od 2 kilometra od sela. Inače u tim selima žive ljudi koji su sa majčine strane nama familija, a koju nikada nismo upoznali. Nije ni čudo što ne planine više privlače od mora.toxic je napisao/la: ↑24 mar 2023, 23:41Sve je na mestu, osim meneSmokingMan je napisao/la: ↑23 mar 2023, 22:42 E vala duša mi se obradovala, nadam se da je Canada na svom mjestu i da nije pobjegla negdje drugo.![]()
Ej, ganjaš li još ptice po okrugu gdje živiš?
Pokušavam, mada moram zaista jedan dan otiči dalje van Sarajeva, evo ovih dana prwetražujem lokacije, prva mi je Trrebević, jer se gotoo rastopio snijeg, pa onda za mejsec malo dalje, prema Crepoljskom, gore je baš fin mrak, i vjerovatno će polaninarski dom biti redovnije otvoren da gore zanoćim.
Ej, postoji vjerovatnoća da će mi drugi aparat biti Olympus, prijatelj kupio noviji, manji model da ima za grada, a meni će dati svoj stari-
https://www.canosa.com.hr/olympus-e-m10 ... 6/product/
Pa tražimo jedan povoljan objektiv, i čini mi se da smo ga pronašli.![]()
nema pticica, jos je rano za migraciju, mozda za 2-3 sedmice. Tek ove lokalne pocele da izviruju.
A ne znam ni hocu li da ih jurim, malo mi dosadili isti rituali. (to sad kazem, a verovatno hocu)
Olympus nisam nikad koristila, nemam pojma kakva je kamera, ja nekako mislim da to sve slicno funkcionise, samo stvar licne preferencije sto se tice modela. Nikad profesionalac od mene
Ti si okruzen divnim planiniskim predelima, steta je da ne obilazis ako mozes.
Super lokacija ima i osim Trebevica, cak sam i ja napravila listu za obici... pa, jednog dana kad bude prilika.

Izgleda da se nisam dobro izrazila. Srecom, ne nedostaje mi motivacijeSmokingMan je napisao/la: ↑25 mar 2023, 20:49 Ma ko je dobar na prelazu iz zime u proljeće. Kada već imaš pravi objektiv, nemoj da ti kupi prašinu. A dobro, dođe fakat period kada se čovjeku ništa ne fotografiše, nema motivacije, pogotovo kada si više prisutan na istom mjestu. Promjena godi, makar ona lokalna, a uskoro će i ljepo vrijeme, a ja sam planirao da obiđem bliža sela, ona do kojih možeš doći minibus linijama. Uskoro ubacim nešto od toga, ako bude lijep osada u Utorak kada sam slobodan, mogao bi do Dejčića, sada je svakako duži dan, minibus će se vjerovatno vraćati iza 18:00, tako da mi odgovara da duži dio dana provedem na nogama. Ima tu i dio sa stečicma, i mali vodopad, sve u krugu od 2 kilometra od sela. Inače u tim selima žive ljudi koji su sa majčine strane nama familija, a koju nikada nismo upoznali. Nije ni čudo što ne planine više privlače od mora.![]()
Odličan je Olympus, imao sam prilike da isprobam do prošle godine najjači njihov model, i mogu reći da je iznenađujuće dobar, iako mu je senzor manji od aparata sa crop senzorima, 4/3, ali je imaging dramatično dobar. Oni inače prave opremu za klinike, i nema dvojbe da su oni jedni od podcijenjenijih aparata u fotografiji. Iako je istrošeš, ovaj što planiram preuzeti ima odličan live view, fokus, etc. Ovaj je glomazan D80, težak, i neki za grada, ono da je handy, bi mi pravo došao. Našli smo neki panasonic.ov objektiv, jako očuvan, nije skup. pa ću ga vjerovatno kupiti kada bude plata.

1

1
1

ne pucam ja, grozim se oružja, pištolja i to...samo raketa meso-meso.SmokingMan je napisao/la: ↑06 apr 2023, 13:46 Samo nemoj pucati u nas, nismo patke. A pas je pravi dinGospo.
1
radostan dan je napisao/la: ↑01 apr 2023, 14:28 kako ubiti dosadno prohladno subotnje poslepodne, koju vinčesterku predlažete?
![]()

Pa, nije ova puska iskljucivo za divljac. Ni sam ne bih mogao loviti. Ali, da ima DIVLJACI i pored divljaci. A, jesi zasrao sa imenom, nema govora.radostan dan je napisao/la: ↑07 apr 2023, 01:13 ne palite se, koji vam je kc, sliku sam našao na internetu...
a ako šta mrzim, mrzim lovce. nikako mi nisu jasni. razumem ja i strast i druženje i sve to...al ja ne bih mogao, pa me j.bi.
čuj pas - dugodlaki oksfordski folksdojčer.
pa stvarno što i ja znam srat...

Svaka cast, da uzivas u novoj igracki i sto vise kvalitetnih klikova da napravisSmokingMan je napisao/la: ↑27 mar 2023, 18:49 @toxic podijelimo nemar na 1/2, pola meni, pola tebi.![]()
Dajem ti primjer da malo ljude iz daljine fotografišešm onako discrete. Ako ti nije, kao meni, malo neugodno, ne bi li bacili po instiktu pogled na mene.![]()
Sada je vrijeme buđenja livade, ali mi nekako nedostaje mak, eh da traje makar 2 mjeseca, ne zadržava se prokletinja dovoljno dugo da ga nasamarim. Neko bi sa strane rekao da volim opijate kroz boju maka.Nine, nego to ti je revolucionarni cvijet, samo što kod nas nedostaje tog revolucionarističkog duha.
Proslijedi, možda, ali možda ga znam, cibni link, možda mi bude i od koristi po pitanju izleta. Sutra sam trebao ići u Dejćiće, ali djaba, kiša sve do subote. Snijeg na Crepoljskom se otopio skoro sav, tako da astro izlet je vjerovatno moguć u narednih 10.tak dana. Prvo Trebević, pa onda prema ovom drugom odredištu.
I da, zbog nedostataka fotografija nekih bitnih lokacija za tuirizam u narednih nekoliko mjeseci (nadam se ) ću ažurirati neke kote na google maps.
I da, evo ga dobio na poklon (POLOVAN) danas + objektiv Olympus Digital 35.mm f/2.8. + grip![]()