Marko Perković - THOMPSON

Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Re: Marko Perković - THOMPSON

Post Postao/la Duh »

Spock je napisao/la: 11 aug 2025, 13:35
grunf je napisao/la: 11 aug 2025, 12:55 Za desetak godina vecina posjetilaca Thompsonovih koncerata ce se samarati kad shvate da su bili izmanipulisani, isto kao oni sto mjesecima blokiraju ulice i guraju kontejnere po Beogradu.

Svi oni zavaljeni koji se danas raduju, sutra ce gorko plakati.

U zapadnoj Evropi je druga tepsija pite, ali iz iste kuhinje. Starosjedioci i dosljaci koji ne zele da se asimiliraju.

Krava puna mlijeka(EU) i jata pirana pustena iz akvarijuma.
Zasto mislis da ce se samarati, sta ocekujes da se desi?
Nesto nisam siguran da ce ekstremna desnica u EU biti toliko porazena, a cak i ako bude tada mozda sam Thompson moze osjetiti posljedice ako vise nigdje ne bude dobrodosao i svugdje bude zabranjen, ali tesko da mogu imati posljedice pojedinci koji su bili na njegovom koncertu.
posljedice zabranjivanja se vide.
Oni koji su bili na koncertu-rostiljaju, idu na more i nastavljaju sa svakodnevnicom. Cak i ne slusaju Thompsona. Koncert je bio samo jedna blic reakcija. Malo promjene na sceni ne skodi. Dosta je i mudrolija Severine i Jelene Karleuse.
Burno ljeto za fasiste, vjernike, antifasiste...
Ona klanja, onaj je tjera, a Musa organizira antifasisticko klanjanje...krenu njih 6..dodju nigdje...itd.

po mom misljenju- bos, muslimani pobjedise, a nista ne ucinise...
0
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 682

Post Postao/la Spock »

Duh je napisao/la: 17 aug 2025, 09:02
Spock je napisao/la: 11 aug 2025, 13:35

Zasto mislis da ce se samarati, sta ocekujes da se desi?
Nesto nisam siguran da ce ekstremna desnica u EU biti toliko porazena, a cak i ako bude tada mozda sam Thompson moze osjetiti posljedice ako vise nigdje ne bude dobrodosao i svugdje bude zabranjen, ali tesko da mogu imati posljedice pojedinci koji su bili na njegovom koncertu.
posljedice zabranjivanja se vide.
Oni koji su bili na koncertu-rostiljaju, idu na more i nastavljaju sa svakodnevnicom. Cak i ne slusaju Thompsona. Koncert je bio samo jedna blic reakcija. Malo promjene na sceni ne skodi. Dosta je i mudrolija Severine i Jelene Karleuse.
Burno ljeto za fasiste, vjernike, antifasiste...
Ona klanja, onaj je tjera, a Musa organizira antifasisticko klanjanje...krenu njih 6..dodju nigdje...itd.

po mom misljenju- bos, muslimani pobjedise, a nista ne ucinise...
Ma trenutno tih zabrana nema, cuo sam da je bilo nekih gradova u EU koji ga jesu zabranili, ali daleko je od toga da ima neke globalne zabrane, tesko je tako nesto ocekivati.

Bilo je burno ovih dana oko tog klanjanja, inace me uvijek nerviralo kad vidim te zabrane molitve, toga ima u hercegovini i po RS-u.
Iako sam kjafir i nikakva molitva me licno ne zanima, to niko nema pravo da nekome zabrani.
Musina najava 1000 ljudi je vec bila bespotrebna i sa razlogom je zabranjen taj skup.

Ja nesto ne znam da je iko pobijedio, ali nema veze.
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Taman sto rekoh nema zabrana, citam juce clanak kako Austrija zestoko kaznjava svoje gradjane koji su bili na koncertu Thompsona.
To je za svaku pohvalu, drzava koja je u WW2 bila na strani fasizma se sada sa trenutnom politikom jasno ogradjuje od istog, zabranili su fasisticka obiljezja i zabranjuju svojim gradjanima da i van svoje drzave prisustvuju dogadjajima na kojima se pojavljuju fasisticki simboli.

Bilo bi dobro kada bi vise drzava uvelo ovakvu praksu.
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17286

Post Postao/la Ommadawn »

Šabović Adis je napisao/la: 20 aug 2025, 12:43 A zakoni Austrije inače vrijede i van Austrije?
Nece drzava jednostavno da joj se sutra sporoci kako su njeni stanovnici velicali fasizam bilo u Austriji ili van nje.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Šabović Adis je napisao/la: 20 aug 2025, 13:52
Ommadawn je napisao/la: 20 aug 2025, 13:50

Nece drzava jednostavno da joj se sutra sporoci kako su njeni stanovnici velicali fasizam bilo u Austriji ili van nje.
Nisam to pitao.

Da preformulišem: kako prekršiš zakon Austrije tamo gdje ga i nema - u Hrvatskoj?
Nisam pravnik pa ne znam kako to inace funkcionise, ali pretpostavljam da drzava ima pravo da neke stvari zabrani svojim gradjanima i van svojih granica, ako time steti ugledu, sigurnosti drzave i slicno.
Pokusavam se sjetiti slicnih primjera, ali znam da neko moze biti optuzen ako se prikljucio nekoj teroristickoj organizaciji makar to bilo u drugoj drzavi, ako ide da ratuje za tako neku organizaciju i slicno. Znam da je u BiH bilo tih slucajeva da neko ratuje za Isil ili tako neku ekstremisticku islamsku organizaciju i da bude osudjen za to kad se vrati u BiH.
Ima jos slicnih primjera i vjerovatno postoji pravna osnova za to.
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Šabović Adis je napisao/la: 20 aug 2025, 15:36
Spock je napisao/la: 20 aug 2025, 15:09

Nisam pravnik pa ne znam kako to inace funkcionise, ali pretpostavljam da drzava ima pravo da neke stvari zabrani svojim gradjanima i van svojih granica, ako time steti ugledu, sigurnosti drzave i slicno.
Pokusavam se sjetiti slicnih primjera, ali znam da neko moze biti optuzen ako se prikljucio nekoj teroristickoj organizaciji makar to bilo u drugoj drzavi, ako ide da ratuje za tako neku organizaciju i slicno. Znam da je u BiH bilo tih slucajeva da neko ratuje za Isil ili tako neku ekstremisticku islamsku organizaciju i da bude osudjen za to kad se vrati u BiH.
Ima jos slicnih primjera i vjerovatno postoji pravna osnova za to.
Jel isto tako ima pravo i da dopusti ako to doprinosi ugledu, sigurnosti i slično? Naprimjer dopusti naoružanim građanima (vojsci) da radi određene radnje koje je veličaju, za njenu slavu, proširivanje granica isl.? :oo

Kakve nadležnosti ima država van svojih granica i zašto nema nikakve?
Naravno, ima pravo i to da dopusti, koliko je to u redu to je vec druga prica. :oo

Ocigledno je da ima nadleznosti, ne moze te kazniti mozda dok si van drzave, ali moze kad se vratis.
Vjerovatno da tu ne postoji univerzalno pravilo, vec zavisi od zakona svake drzave zasebno i kakve propise donese. Teoretski, ako donese takav zakon moze te za bilo sta kazniti sto uradis van drzave, tvoja jedina zastita kao pojedinca u takvoj situaciji je da se ne vracas nikako i trazis azil u drugoj drzavi.
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35031

Post Postao/la dmr »

Je li neko vidio konkretan i pouzdan dokaz za te kazne u Austriji? I ja sam vidio pisanja na portalima i komentare kako je to netacno i cak i nemoguce.
Od lika koji posluje u Hercegovini (Grude ili Siroki, ne sjecam se) sam cuo da su dole neki likovi dobili kazne iz Hrvatske za lijepo ponasanje na koncertu. I to mi granici s nemogucim, cak i on kaze da im je to rekao a oni ga ubjedjivali da jesu. Posto kupio po to prodao, ali me bas zanima sta je u svemu tome istina.
0
:damir
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

dmr je napisao/la: 20 aug 2025, 17:22 Je li neko vidio konkretan i pouzdan dokaz za te kazne u Austriji? I ja sam vidio pisanja na portalima i komentare kako je to netacno i cak i nemoguce.
Od lika koji posluje u Hercegovini (Grude ili Siroki, ne sjecam se) sam cuo da su dole neki likovi dobili kazne iz Hrvatske za lijepo ponasanje na koncertu. I to mi granici s nemogucim, cak i on kaze da im je to rekao a oni ga ubjedjivali da jesu. Posto kupio po to prodao, ali me bas zanima sta je u svemu tome istina.
Nije potvrdjeno, samo price da se to desava, svakako da moze biti i lazna vijest.
Kako god, nije nemoguce, a po slicnim primjerima tipa kaznjavanja onih koji ratuju za neke teroristicke organizacije u drugim drzavama, ne bi me iznenadilo da neko kaznjava i za ovakve stvari.
Ako je Austrija jasno zabranila fasisticke simbole, ukljucujuci i ustaske koje je jasno proglasila fasistickim, onda imaju pravo i da kazne ljude, ali svakako ostaje pitanje da li se to stvarno desilo i kako se to moze dokazati.
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Šabović Adis je napisao/la: 20 aug 2025, 22:49
Spock je napisao/la: 20 aug 2025, 16:16

Naravno, ima pravo i to da dopusti, koliko je to u redu to je vec druga prica. :oo

Ocigledno je da ima nadleznosti, ne moze te kazniti mozda dok si van drzave, ali moze kad se vratis.
Vjerovatno da tu ne postoji univerzalno pravilo, vec zavisi od zakona svake drzave zasebno i kakve propise donese. Teoretski, ako donese takav zakon moze te za bilo sta kazniti sto uradis van drzave, tvoja jedina zastita kao pojedinca u takvoj situaciji je da se ne vracas nikako i trazis azil u drugoj drzavi.
Priznaješ prava na intervencionizam, preventivni udare, svrgavanje vlada, obojene revolucije? :sok
Pa ti si neki...žešći kvisling. :valja
Samo konstatujem da drzave to rade, ne znaci da podrzavam to sto rade. :oo

Sto bi rekli nadrealisti - gospodjo ja samo citam vijesti. :oo
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Šabović Adis je napisao/la: 21 aug 2025, 14:20
Spock je napisao/la: 21 aug 2025, 09:36

Samo konstatujem da drzave to rade, ne znaci da podrzavam to sto rade. :oo

Sto bi rekli nadrealisti - gospodjo ja samo citam vijesti. :oo
E jebiga, drug...reći ima pravo i reći države to rade ni ublizu nije jedno te isto, niti znači jedno te isto. :oo
To kao prvo, a kao drugo, da ti neko poturi vijest da je Zemlja ravna ploča - bi li to pročitao naglas za javnost? Sunce se oko Zemlje vrti, a? :ooo Je li to vijest uopšte? Znaš, kako komarca malaričara nećemo smatrati odgovornim za malariju ali hoćemo smatrati odgovornom za širenje iste (zato odmah pljas! :valja) tako ni spikera ne smatramo odgovornim za vijesti ali ga smatramo odgovornim za čitanje. Ni tamoneki mitraljezac nije odgovoran za rat al jes za mitraljiranje, za svoja djela si uvijek odgovoran kolikogod ti mislio da je neko preuzeo odgovornosta za tebe na sebe. To što ti informaciju možda nisi provjerio ne abolira te od odgovornosti za širenje neprovjerenih informacija jer nezanje nije validan argument. A u neznanju je svo zlo.
Elem, ako ja priznam da sam te navlačio bi li ti mogao da priznaš da si nesmotreno istrčao pred rudu? Trebalo bi da možeš, dešava se to. I najboljima. :ooo

Back on topic:
Da sam austrijski Sud proglasio bih se nenadležnim za ono što se dešava van mojih granica zato što skupa s mojim granicama prestaje i svaka moja nadležnost - pa samim tim i odgovornost. Time dokazujem da sam neutralan, da poštujem granice, da se ne miješam u unutrašnje stvari suverenih država, da nemam pretenzija na bilo šta osim na ono što već imam, da ne izigravam, pretenciozno, moralnu vertikalu, da se ne svrstavam ni u amerike ni u rusije itd. itd. No po Austrijancima nesvrstanost, izgleda, nije vrlina. :valja
OK, nije mi problem priznati da me jesi navukao, a da sam ja malo preletio i pogresno se odrazio. Slazem se da "ima pravo" nije bas adekvatan izraz, vise mozemo reci da je to ustaljena praksa i nesto na sta smo navikli, ali nije nesto na sta drzave imaju pravo i na sta bi trebale imati pravo. Pogrijesio sam tu, priznajem. :ok

To za nadleznost van granica, tesko da ce i jedan sud tako nesto proglasiti. Puno je mogucih primjera kako neko van granice drzave moze naskoditi toj istoj drzavi, recimo da odaje neke vojne ili bilo koje druge tajne, a to sto neko odaje tajne van granica tesko da moze biti olaksavajuca okolnost, gdje god da se to desi steta je nanesena. Da ne govorimo o tome sta se sve danas u vrijeme interneta moze uraditi, da sa drugog kraja planete radis hakerske napade na recimo institucije drzave, vojne baze ili tako nesto. Bilo sta od toga da uradis, sigurno ce te svaka drzava koju ostetis proganjati i cak traziti izrucenje od drugih drzava, bez obzira na to sto to sto si uradio nisi radio na teritoriji te drzave. Samo je pitanje hoces li se ikad vratiti da te mogu uhapsiti i sa kim imaju dogovor o izrucenju. :oo

Ovo sa fasistickim obiljezjima je sigurno manje ozbiljan prekrsaj, nije nesto zbog cega ce te neko ganjati u drugoj drzavi i traziti izrucenje, ali je nesto sto steti ugledu drzave ako njeni gradjani idu na fasisticke skupove, tako da je ocekivano da po povratku mogu dobiti novcanu kaznu.
Svakako ostavljam sa rezervom da li se to stvarno dogodilo, ali sam porpilicno siguran da imaju zakonsku osnovu za to, kao sto imaju i zakonsku osnovu da posalju u zatvor hakera koji je iz druge drzave nanio drugu vrstu stete toj drzavi.
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

veliki je to korak za antifasisticku austriju.
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Thompson i proustasko drustvo mogu, Miljenko sa Mejtasa “jedne kolovoske noci nece dobro proci.”

Samarace se u Hrvatskoj i Srbiji za koju godinu, jedni sa jednom, drugi sa nijednom, treci sa obje ruke. Jedno je sit i drogiran urlati na koncertu i gurati kontejnere, drugo je biti usran od straha u rovu, sto je neupitna buducnost onih koji zive u samoobmani i mrze svoje susjede.

Sta znaju djeca sta je rat, njihovi zivoti vrve od izobilja, obijesti i izokrenute realnosti.

Da su slusali Arsena, citali Alan Ford i gledali MPFC i Seinfelda, mozda bi se uspjeli otresti mrznje i iluzija.

Ponekad se cudim svojoj iskrenosti.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Okriviti djecicu za klanja starijih.
Poznat je istancan ukus psihopata.
Da ne bi skodilo skladu dojma.

Ako stalno nosis goluba u rukama, golub se ukaki.
Ivo Andric
0
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2300

Post Postao/la John Cleese »

鞭打我吧,斯托揚!

Mao Ce

:ooo
0