Đorđe Balašević
Re: Đorđe Balašević
Mogu li do ujutro odslušati po jednu najznačajniju pjesmu sa svakog albuma, uključujući ponavljanje nekih?
1
1
Auuu, ova bubne u glavu svakim jebenim stihom.
Srce
Stade
Kao dete
Da se otima
Tražili smo se po prethodnim životima...
1
1
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 16 dec 2025, 05:40, ukupno mijenjano 1 put.
Šta bi mi ostali trebali reći, dobri moj Đole, kad ti nisi znao da li ćeš umjeti? Ja poeziju ne znam ni izguglati a kamoli napisati. 
Garantujem ti, moj jedini druže večeras, da bi GPT napisao bolju pjesmu od mene. Ti i kad ne znaš da li ćeš umjeti pišeš ovakvu poeziju. Zato, da nazdravimo. Ti iz nekog gore raja, ja sa proslave rođendana.
Ne moraju se ljudi tražiti samo po prethodnim životima. Mogu i po budućim. Možda u barem jednom od njih budem bolji pjesnik od GPT-a. Od tebe sigurno neću biti.
Ti si izbjegao iz besmisla, prijatelju. Olja će te naći kad za to dođe vrijeme.
Samo od te spoznaje možeš provesti sljedećih trista života spokojan. Jer šta je, na kraju krajeva, trista života. Ništa.
Garantujem ti, moj jedini druže večeras, da bi GPT napisao bolju pjesmu od mene. Ti i kad ne znaš da li ćeš umjeti pišeš ovakvu poeziju. Zato, da nazdravimo. Ti iz nekog gore raja, ja sa proslave rođendana.
Ne moraju se ljudi tražiti samo po prethodnim životima. Mogu i po budućim. Možda u barem jednom od njih budem bolji pjesnik od GPT-a. Od tebe sigurno neću biti.
Ti si izbjegao iz besmisla, prijatelju. Olja će te naći kad za to dođe vrijeme.
Napiši mi pesmu", mazila se, nisam znao da li ću umeti
Reči jesu moje igračke, cakle mi se u glavi kao oni šareni staklići kaleidoskopa
I svaki put mi je druga slika u oćima kad zažmurim
Ali postoje u nama neke neprevodive dubine
Postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam
"Napiši mi pesmu", molila je i nisam znao da li ću umeti
Voleo sam je tako lako, a tako sam teško to znao da pokažem
A onda, odjednom, raspored mladeža na njenim leđima
Kao tajna mapa pokazao mi je u koje zvezde treba da se zagledam
I tako, eto ti pesma, ludo jedna
1
1
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 16 dec 2025, 07:58, ukupno mijenjano 10 puta.