Slični smo ili različiti?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1871

Re: Slični smo ili različiti?

Post Postao/la Pekmeza »

Kad napisu nacionalnost nije bitna, kako nije ba?

Zamisli budiš se s nekim u krevetu i ujutru kažes “good morning” :nope

Meni je ipak draze kad mu mogu reci “jes se naspavo majmune “ :haha
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17239

Post Postao/la Ommadawn »

Pekmeza je napisao/la: 19 dec 2025, 14:39
Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 10:28 Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:

-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.

-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.

-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.

-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.

-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.

-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.

-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.

-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.

-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.

-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom. :oo

To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno. :oo
Definitovno si eliminisao zenske osobe skorz, jer svaka zena hoce nekakvu svadbu mislim barem da obuce bijelu vjencanicu
Nece svaka.
Moja nije htjela.
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17239

Post Postao/la Ommadawn »

Pekmeza je napisao/la: 19 dec 2025, 14:44 Kad napisu nacionalnost nije bitna, kako nije ba?

Ako ce mi to biti jedini problem u vezi, mogu prezivjeti.
Majmun svakako nisam, iako licim na istog.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Cuj jedini problem ? Kad ne govorimo isti jezik, za mene je veliki problem.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10412

Post Postao/la MunDzi »

Definitovno si eliminisao zenske osobe skorz, jer svaka zena hoce nekakvu svadbu mislim barem da obuce bijelu vjencanicu
Bijelu vjencanicu oblace one koje hoce da glume djevice. :oo
3
1 slika 1 slika 1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Mensecini da ste mnoge trpjeli...
0
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 673

Post Postao/la Spock »

Xeno je napisao/la: 19 dec 2025, 14:43
Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 11:46

Bude jos po neki duzi, ne znam da li bas ovoliko, ali ima ih.

Sta je tih 10%? :oo
Tih 10% nema smisla :ooo
Znam, ali me zanima kojih 10%. :oo
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 10:28 Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:

-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.

-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.

-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.

-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.

-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.

-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.

-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.

-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.

-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.

-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom. :oo

To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno. :oo
Nisam, nasao sam vec onu kojoj to nije bitno i zadovoljava i ostale kriterije. :oo
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Pekmeza je napisao/la: 19 dec 2025, 14:44 Kad napisu nacionalnost nije bitna, kako nije ba?

Jezik se nauci, ili jedno ili drugo, ili oboje. :oo
Jeste jednostavnije kada oboje govori istim maternjim jezikom, ali ne mora biti prepreka, bar ja to ne vidim kao prepreku, ima puno drugih stvari koje su mi bitnije, sto sam i naveo.
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Pekmeza je napisao/la: 19 dec 2025, 15:12 Cuj jedini problem ? Kad ne govorimo isti jezik, za mene je veliki problem.
Ljubav ne treba jezik.
Uglavnom , govor istim jezikom je cesto uzrok svih nedaca.
Lakse je kod onih koji jezik koriste u sexu. Ugodan tako otrovni malcice zasjeni.

Sto se tice muzike...trebalo bi da se slazu kad plesu.
Pa taman šotu.

Pamet i inteligencija je sporedna stvar, jer vas cesto izda.
Kad si u njedra ili u oblake sapnete-koja sam budala...
Mozda vam njedra i oblak govore- bit ce toga jos...
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

Male su mogućnosti da će muškarac i žena koji ne pričaju barem jedan zajednički jezik ući u dublju vezu.

Ne znam ni zašto o tome raspravljati.
3
3 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Socrates je napisao/la: 19 dec 2025, 16:13 Male su mogućnosti da će muškarac i žena koji ne pričaju barem jedan zajednički jezik ući u dublju vezu.

Naravno, podtazumijeva se da znaju neki zajednicki jezik, vjerovatno se misli na to jeli isti maternji.
Ima dijaspore koja je dugo vani da bolje prica taj jezik nego maternji, odviknu se, sto je ocekivano i normalno. :oo
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Molim muskarce da se ne provaljuju na temi.
Moze ovo, moze ono., a to ne moze....sex moze uvijek.
Sad svi znaju ko moze svasta ebat.
2
2 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Šta ne može?

Seks nije jedini aspekt ozbiljne veze, a ovdje se raspravlja o ozbiljnim vezama. Naravno da se podrazumijeva da ako par nije kompatibilan u seksu da ima malo nade za uspješnu vezu. Ali samo seks ne održava vezu.
4
4 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

IMG_5873.jpeg

Može biti i diskriminacija :ovaj
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Socrates je napisao/la: 19 dec 2025, 16:13 Male su mogućnosti da će muškarac i žena koji ne pričaju barem jedan zajednički jezik ući u dublju vezu.

Najzajedničkiji jezik je kad ga ja pogledam i kazem ”sta ti je ba”
i on zna koliko je sati

Hajd ti to objasni nakom amarikancu :oo
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Neznanje, u ovom slučaju jezika, ne treba koristiti nikad kao argument. S tim što ja ne kažem da ti ne znaš govoriti engleski u nekoj mjeri. Kažem da ne znaš engleski jezik.

I naravno onda da bi tvoja veza sa Amerikancem imala malo šanse za uspjeh.

Ni ja ne znam bosanski jezik. :zbunj

Ne možemo svi sve ni znati.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 20 dec 2025, 03:05, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”