"Sarajevo safari"

Rat u BiH, te ratovi izazvani raspadom SFRJ. Zločini, presude, kronologija jedne agresije.
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: "Sarajevo safari"

Post Postao/la Socrates »

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 00:45 I kao zakljucak dolazi ova recenica koja pogadja u centar

I bez ovog izvještaja jasno je svima da je invazija na Irak bila još jedna brutalna predstava Zapada za oči javnosti i da je bila bazirana na laži. Nažalost, ta laž je nepovratno odnijela živote i uništila jednu državu, a niko za to nije odgovarao i vjerovatno neće nikada.

Tako je bilo bazirano i na Kosovu, tako je bilo bazirano i u Siriji,Libiji,Jemenu i gde sve vec...

I da postoji pravda, taj zlocinacki pakt bi bio ugasen a odgovorni robijali dozivotno..a i to je malo
Sadam je bio Miloševićev prijatelj, i trebalo ga je skinuti. Sad, možda nisu trebali ostati toliko dugo, al' jbg.

To o režiranju 9/11 neću komentarisati.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2025, 00:47
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 00:40

I neka se bije. Dobro se i biju, s obzirom na okolnosti.

Milošević osim dreke nije se nikako bio.
Veliš, podržavaš potencijalni genocid u Donbasu?
Apsolutna glupost. Kakav jebeni genocid u Donbasu.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Anyway, ono što sam tvrdio na početku ove rasprave, da ste zlonamjerni, potvrdilo se kao tačno.

Počeli bi vi braniti i Mladića i Karadžića, ako se nastavi. Bolje da ne nastavljamo.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 00:46
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 00:41

Znas li ti koliko je trajao rat u Iraku? I kada su americki i ciji sve vec vojnici napustili Irak? Kakva misija,kakav trening...kada su jurili Sadama i obesili ga. Kada su kasnije rezirali napad na one kule bliznakinje u Njujorku da bi imali razloga da ih bombarduju..a onda na kraju kao hteli da pomognu u borbi protiv terorizma...
Ako ćemo baš iskreno, rat u Iraku nije duže trajalo od par sedmica. Za razliku od Rusije, Amerika bar zna ratovati. Poslije je bila okupacija. Pogledaj broj žrtava Amerikanaca u Iraku za skoro 20 godina, pogledaj broj ruskih žrtava za četiri godine u Ukrajini.
Rusija nije zlocinac kao NATO...I to se ne moze porediti...Rusija birano napada i gleda da bude stio manje civilnih zrtava...Rusija nije protivnik evrope kako je propaganda predstavlja nego bi nato da bude glavni a ne moze...NATO ubija redom...Iraku niko nije pomagao kada su ga napale sve te zemlje...a Rusija sama napada Ukrajinu kojoj pomaze cela evropa sa naoruzanjem,novcem i cime sve vec...Nato preko Ukrajine ratuje sa Rusijom jer oni sami ne smeju da je napadnu. Zrtvuju druge...A kao sto ti rekoh,Rusija gleda i pazi na civile...To su reci bezbroj ukrajinaca koji rade gde i ja...

Imas kralju da vidis na nemackoj televiziji kako izgleda propaganda...nemci se smeju i ne veruju im nista... Na ZDF televiziji pustili snimak kako gore tri zgrade i ide prica kako su rusi bombardovali dronovima te zgrade i pobiuli 200+ civila...

Na internetu kasnije ljudi se smejali toj televiziji jer su izbacivali taj njihov snimak i snimak sa youtube-a, tri zgrade izgorele u pozaru u Kini 2020-te godine. To ti je primer kako na televiziji zele da predstave Rusiju I tako naivni misle da su rusi nekakvi protivnici sveta, da ce sve da nas poubijaju bla bla bla...

NATO zlocincima su ruke krvave do laktova i njih nista ne moze da opradva...a ti ih branis kako im malo vojnika pogine...
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 00:52 Anyway, ono što sam tvrdio na početku ove rasprave, da ste zlonamjerni, potvrdilo se kao tačno.

Počeli bi vi braniti i Mladića i Karadžića, ako se nastavi. Bolje da ne nastavljamo.
Necu da branim zlocine Mladica i Karadzica. Nadam se samo da nisu osudjivani po istim principu kao rusi...I da uzmemo u obzir da nisu, proklinjem svakog srbina koji je ubijao neduzne ljude po Bosni i bilo gde na svetu...I da Bog da im se isto u kuci desavalo.Svako ko je pomislio na zlocin a kamoli pocinio,zelim mu sve najgore sto moze da mu se desi...

Nisam ti ja kralju na strani zlocinaca vec na strani istine kakva god da je ona...a tu je razlika izmedju mene i tebe

Tu ne mozes prihvatati istinu samo onu sto tebi odgovara...U Donbasu je genocid nad rusima bio...rusi su bili muceni, zene ubijane, deca ubijana...ali ne,to se ne racuna...nato ce da ih spasi...
0
Zadnja izmjena: BeogradjanIN, dana/u 22 dec 2025, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
Socrates
PRO behar
PRO behar

Bla bla bla truć truć

Završio sam sa srpskom propagandom. To je vaš problem. Obrazujte se na Informeru, za bolje niste.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 00:56
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 00:52 Anyway, ono što sam tvrdio na početku ove rasprave, da ste zlonamjerni, potvrdilo se kao tačno.

Necu da branim zlocine Mladica i Karadzica. Nadam se samo da nisu osudjivani po istim principu kao rusi...I da uzmemo u obzir da nisu, proklinjem svakog srbina koji je ubijao neduzne ljude po Bosni i bilo gde na svetu...

Ali ti kralju ne mozes prihvatati istinu samo onu sto tebi odgovara...U Donbasu je genocid nad rusima bio...rusi su bili muceni, zene ubijane, deca ubijana...ali ne,to se ne racuna...nato ce da ih spasi...
Gluposti. Da je bio genocid, i Putin i međunarodna javnost bi brže reagovali. Genocid presuđuje sud, a ne proglašava ga političar da ispuni ratne i političke ciljeve.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2025, 00:59
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 00:49

Apsolutna glupost. Kakav jebeni genocid u Donbasu.
Naravno da "kakav jebeni genocid" kad ga Rusija prevenirala '22. :valja
Vidi bogati, do 2022 čekali da preventiraju genocid.

Riječ je preventirati ne prevenirati.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:00
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 00:56

Necu da branim zlocine Mladica i Karadzica. Nadam se samo da nisu osudjivani po istim principu kao rusi...I da uzmemo u obzir da nisu, proklinjem svakog srbina koji je ubijao neduzne ljude po Bosni i bilo gde na svetu...

Ali ti kralju ne mozes prihvatati istinu samo onu sto tebi odgovara...U Donbasu je genocid nad rusima bio...rusi su bili muceni, zene ubijane, deca ubijana...ali ne,to se ne racuna...nato ce da ih spasi...
Gluposti. Da je bio genocid, i Putin i međunarodna javnost bi brže reagovali. Genocid presuđuje sud, a ne proglašava ga političar da ispuni ratne i političke ciljeve.
Poznata je ta medjunarodna javnost, obicno zastupaju istinu pa reaguje xaxa. Postupaju po zakonu jaceg...i ako nekoga ne vole za sve ga okrive,ide propaganda i ispiranje mozga.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 01:03
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:00

Poznata je ta medjunarodna javnost, obicno zastupaju istinu pa reaguje xaxa. Postupaju po zakonu jaceg...i ako nekoga ne vole za sve ga okrive,ide propaganda i ispiranje mozga.
Kao Miloševića, Srbiju, ratme zločince u ratnom RS-u i srpsku vojsku, jel'?
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:05
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 01:03

Kao Miloševića, Srbiju i srpsku vojsku, jel'?
Nije problem okriviti srpsku vojsku posto je kriva...problem je ne osuditi druge koji su takodje krivi...

Nemam ti ja problem kralju sa tim da osudim zlocin srba koji su ubijali nevine ljude po Bosni..Cak sta vise,ja prezirem takve ljude...

Meni je problem kada se ne osudjuju oni koji su ubijali srpske civile jer ispada kao da su gazeni mravi a ne ubijani ljudi...

Ali nisi ti jedini koji razmislja tako. Kada god nemas odgovor ti se vracas na jedno te isto
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2025, 01:05
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:01

Vidi bogati, do 2022 čekali da preventiraju genocid.

Riječ je preventirati ne prevenirati.
Pa da, nisi znao? Isto kao što je i NATO čekao '99 da ga spriječi, pisalo na kuglici tako. :valja

BTW:

https://hjp.znanje.hr/index.php?show=se ... eVdhWxg%3D
https://www.kontekst.io/hrvatski/prevenirati
https://jezikoslovac.com/word/ns3d
https://staznaci.com/prevenirati

U kojem si Rječniku našao preventirati, Merriam-Webster? :oo
Ovo si u pravu. Ja se okrenuo na engleski. Al' sigurno da Hrvati imaju i drugu riječ ali ne mogu se sjetiti.

Mada našao sam i stranicu gdje kažu da i preventirati nije pogrešno.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 01:09
Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:05

Kao Miloševića, Srbiju i srpsku vojsku, jel'?
Nije problem okriviti srpsku vojsku posto je kriva...problem je ne osuditi druge koji su takodje krivi...

Nemam ti ja problem kralju sa tim da osudim zlocin srba koji su ubijali nevine ljude po Bosni..Cak sta vise,ja prezirem takve ljude...

Meni je problem kada se ne osudjuju oni koji su ubijali srpske civile jer ispada kao da su gazeni mravi a ne ubijani ljudi...

Ali nisi ti jedini koji razmislja tako. Kada god nemas odgovor ti se vracas na jedno te isto
Sve je bilo pred Haagom. Osuđeni su oni za koje je dokazano da su krivi.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 22 dec 2025, 01:14
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 01:09

Sve je bilo pred Haagom. Osuđeni su oni za koje je dokazano da su krivi.
Tu i lezi problem.Sto svi mi znamo da nisu osudjeni svi koji su zlocine cinili...ali Haag je nista naspram Bozijeg suda koji ce kad tad doci...

Sve sto zelim srpskom zlocincu zelim i ostalim zlocincima...

To je tako prosto i jednostavno samo sto narod ne zeli da ide dalje vec ga politicari vuku u jamu dok oni kradu,luksuzno zive i smeju se budalama poput nas
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10138

Post Postao/la WhiskeyPete »

Kako se vi natežete jedni s' drugima, naum-pade mi drug iz Novog sada, čovjek se be razloga nedavno počeo izvinjavati za zločine u BIH i Genocid, bilo mi je pomalo čudno da mi to govori čovjek koji nije ni učestvovao u svemu tome. Niti je nogom kročio na tlo BIH još podugo poslije agresije. Dugo će trajati proces pomirenja, jer trenutna Vlast u Srbiji u potpunosti nezaiteresirana da radi na drutšvenim promjena u onoj mjeri koliko ulaže snage da se turobna bliska prošlost održi kao neka vrsta " kolektivnog psihološkog premaza". Ne vidim drugačiji ishod u kojem bi Vučić bio u potpunosti marginaliziran i nebitan devijantni pojedinac društva u Srbiji, ne samo on, već i more njemu sličnih, oko kojih je na frontovima skakutao kao maleni šegrt sa manjkom samopouzdanja, što je i vremenom formiralo njegov sujetni karater.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6413

Post Postao/la exliberal »

O cemu vi ovdje raspravljate?.....da se malo vratite na temu ha?
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21594

Post Postao/la Miss Y. »

sta reći...bolesni umovi, i oni koji su organizovali, prijavili se i podržavaju...a najviše oni koji ne kažnjavaju.
ko je god u ovim skupinama, daBogda njega ganjali ko ranjene gazele na nekakvom safariju, ali nikad više ovdje.
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Odgovori

Natrag na “Rat u BiH”