"Sarajevo safari"

Rat u BiH, te ratovi izazvani raspadom SFRJ. Zločini, presude, kronologija jedne agresije.
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6285

Re: "Sarajevo safari"

Post Postao/la exliberal »

Ja neznam samo sto vas to iznenadjuje. Uvijek je bilo psychopath koji jedva cekaju da im se ukaze prilika da mogu da rade sta hoce. Nesumnjam da je bilo tih koji su dolazili na " safari", ne u broju koji se govori al da je bilo nema sumnje. Pa sta su bili ruski I ukrajinski dobroboljci kod srba, italijani, njemci englezi kod hrvata...arapi kod bosnjaka ....mirotvorci?... I nije to samo svojstveno za nase predjele, prije par mjeseci sam citao kako su bogatasi placali da krstare oko Somalia da bi imali priliku ubijat one otmicare...pogledaj psychopaths koji se prijavljuju da love meksikance po americi.. svjet je zreo za jedan veliki rat, previse se ljudskog sljama nakotilo....a pravda i zakon...vazi samo za sirotinju I bespomocne
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17258

Post Postao/la Ommadawn »

Sačuvaj me Bože NATO-ove humanosti i ruske ratne strategije.

Rusima nije oteta Ukrajina. Ukrajinci im nikad nisu zaboravili gladomor i jedva su čekali da se Sovjetski Savez raspadne. Ono nekoliko republika što se tu odvojilo i danas postale ozbiljne i prosperitetne države poput baltičkih zemalja dok ostale su se jedva ruske čizme oslobodili.
Čečeniju znamo kako je prošla, a ako je tamo bilo bilo kakve ruske ratne strategije - otkud onoliko silovanja i civilnih žrtava?

S druge strane NATO je jedva čeka da isprazni muda na nekome pa je to uradio na Srbiji, uradio na Iraku, Afganistanu… Uradio bi i na Iranu da ovi nemaju nuklearno pa da im roknu koju.
Nisu oni išli na to da bombarduju Srbiju da bi spriječili još jedan genocid nego su išli na to da Rusima pokažu koliku kurčinu imaju a Rus skontao da je pametnije da šuti jer Srbija je svakako podaleko.

Ja ne znam odakle vam podatci da je na Kosovu živjelo 80% Srba prije bombardovanja. Tu su većinom živjeli Albanci iako su Srbi ti koji su imali vlast.
I znamo kakvu su represiju vršili nad tim narodom, još od završetka Drugog svjetskog rata, preko sedamdesetih kad im napokon daju pravo da se školuju na maternjem jeziku ali ne i konstituivnost naroda (pa izmišljaju riječ “narodnost” gdje ubacuju i Rome), prestaju ih službeno zvati Šiptarima, pa onda protesti 1981, pa onda nikad tačno razjašnjeni slučaj Đorđa Martinovića (jesu li mu stvarno Albanci nabili pivsku flašu u šupak ili je bilo o nezgodi prilikom samozadovoljavanja), preko štrajka glađu u rudniku Trepča jer Albanci nisu pristali na oduzimanje statusa autonomije na Kosovu, pa do represija koje su Albanci trpili devedesetih. Tih godina su čak i švedski mediji izvještavali o apartheidu u školama (škola podijeljena na dvije strane - u jednu idu samo srpska djeca, u drugu albanska) i sve lošijom situacijom na Kosovu po same Albance (1994 godine Švedska daje azil Albancima s Kosova nakon izvještaja Amnesty International - do tada ih je vraćala nazad) da bi negdje 1998-e eskaliralo do potpunog rata kada su Albanci počeli da se organizuju i naoružavaju, uzvraćajući udarac nazad.
I onda Srbi vojsku i tenkove pa udri.
Znamo šta je i sa slučajem hladnjače koja je izronila na Đerdapu te šta je sve minirano i zakopano u Batajnici.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

Da stavimo na stranu to koliko je i koga bilo na Kosovu, vojska Srbije je branila svoju teritoriju koju se zeleli da otcepe uz pomoc stranih sila. Zamisli sada Republika Srpska resi da se odvoji od Bosne. Sta bi Bosna radila? Gledala i rekla OK, idite ? Rusija je 1999 bila slaba i nije mogla nista da ucini. Da je tada bila jaka kao sada nista se od toga dogodilo nebi. Nato zlocinci zive od ratova i nemira. Takve stvari koriste da pokradu sve sto se ukrasti moze. Inace postojala je i zuta kuca za koju niko nije odgovarao.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 21:16 Da stavimo na stranu to koliko je i koga bilo na Kosovu, vojska Srbije je branila svoju teritoriju koju se zeleli da otcepe uz pomoc stranih sila. Zamisli sada Republika Srpska resi da se odvoji od Bosne. Sta bi Bosna radila? Gledala i rekla OK, idite ? Rusija je 1999 bila slaba i nije mogla nista da ucini. Da je tada bila jaka kao sada nista se od toga dogodilo nebi. Nato zlocinci zive od ratova i nemira. Takve stvari koriste da pokradu sve sto se ukrasti moze. Inace postojala je i zuta kuca za koju niko nije odgovarao.
Niko ne poriče Žutu kuću.

Ko je odgovarao za hladnjače koje su prevozile leševe albanskih civila?

Kako je Srbija branila teritoriju? Tako što je prvo vršila represalije nad Albancima umjesto da ih prizna kao konstituivan narod i da im republiku i zadovoljni jedni, zadovoljni drugi - krvoprolića nula.
Ali Srbija nije htjela za to ni da čuje, uzdala se u majčicu Rusiju - pa kad je NATO skontao da pokaže kurčinu Rusiji, ovi se mudro ušutješe. Albanci su tu onda dobili zemlju a Srbi samo opravdanje za svaku pobunu na stvarne probleme, počev od socioekonomskih do političkih. Je li se osjeti da se krene talasati “Eno nam protjeruju braću Srbe na Kosovu, aaaj, Kosovo naša sveta zemljo” - na Kosovu i danas dan ima Srba koji žive kao i svi ostali. Ne kažem da im je lako ali dobro im je ako se uzme u obzir šta su Albanci prolazili do 1999.

I Republici Srpskoj su postojale džamije, starije od 500 godina pa ih porušiše. U mom gradu promijeniše imena svim ulicama i naseljima, da se zametne trag da su tu nekada živjeli muslimani ali uzalud.
Prođem Banjalukom i čujem kako niko ne zove Obilićevo, Lazarevo, Srpske Toplice (apsurdnije ime se mora stvarno tražiti) ili Kočičev Venac (ekavski u Srbiji zvuči prelijepo ali u Banjaluci para uši i Srbima iz Srbije) nego Mejdan, Budžak, Gornji Šeher (ili samo Šeher) i Hiseta.

Ništa ne ide nazor.

Ni Ukrajinci neće nazor prestati slušati rusku muziku, gledati sovjetske filmove, čitati ruska djela.

Albanci neće prestati kupovati Plazmu iliti Lane, Vegetu, Cipiripi, Eurokrem, Euro Blok, Negro-bombone i šta se već sve pravi u Srbiji.

Republika Srpska nikada do 1992 nije postojala ni kao imenica a ne kao teritorija. Kosovo jeste.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Ommadawn je napisao/la: 22 dec 2025, 21:34
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 21:16 Da stavimo na stranu to koliko je i koga bilo na Kosovu, vojska Srbije je branila svoju teritoriju koju se zeleli da otcepe uz pomoc stranih sila. Zamisli sada Republika Srpska resi da se odvoji od Bosne. Sta bi Bosna radila? Gledala i rekla OK, idite ? Rusija je 1999 bila slaba i nije mogla nista da ucini. Da je tada bila jaka kao sada nista se od toga dogodilo nebi. Nato zlocinci zive od ratova i nemira. Takve stvari koriste da pokradu sve sto se ukrasti moze. Inace postojala je i zuta kuca za koju niko nije odgovarao.
Niko ne poriče Žutu kuću.

Ko je odgovarao za hladnjače koje su prevozile leševe albanskih civila?

Kako je Srbija branila teritoriju? Tako što je prvo vršila represalije nad Albancima umjesto da ih prizna kao konstituivan narod i da im republiku i zadovoljni jedni, zadovoljni drugi - krvoprolića nula.
Ali Srbija nije htjela za to ni da čuje, uzdala se u majčicu Rusiju - pa kad je NATO skontao da pokaže kurčinu Rusiji, ovi se mudro ušutješe. Albanci su tu onda dobili zemlju a Srbi samo opravdanje za svaku pobunu na stvarne probleme, počev od socioekonomskih do političkih. Je li se osjeti da se krene talasati “Eno nam protjeruju braću Srbe na Kosovu, aaaj, Kosovo naša sveta zemljo” - na Kosovu i danas dan ima Srba koji žive kao i svi ostali. Ne kažem da im je lako ali dobro im je ako se uzme u obzir šta su Albanci prolazili do 1999.

I Republici Srpskoj su postojale džamije, starije od 500 godina pa ih porušiše. U mom gradu promijeniše imena svim ulicama i naseljima, da se zametne trag da su tu nekada živjeli muslimani ali uzalud.
Prođem Banjalukom i čujem kako niko ne zove Obilićevo, Lazarevo, Srpske Toplice (apsurdnije ime se mora stvarno tražiti) ili Kočičev Venac (ekavski u Srbiji zvuči prelijepo ali u Banjaluci para uši i Srbima iz Srbije) nego Mejdan, Budžak, Gornji Šeher (ili samo Šeher) i Hiseta.

Ništa ne ide nazor.

Ni Ukrajinci neće nazor prestati slušati rusku muziku, gledati sovjetske filmove, čitati ruska djela.

Albanci neće prestati kupovati Plazmu iliti Lane, Vegetu, Cipiripi, Eurokrem, Euro Blok, Negro-bombone i šta se već sve pravi u Srbiji.

Republika Srpska nikada do 1992 nije postojala ni kao imenica a ne kao teritorija. Kosovo jeste.
Kosovo jeste postojalo ali se za slobodu Kosova srbi izborise kada se bilo pod turcima citavih pet vekova. I naravno da Srbija nije pristala nikome da da svoj deo zemlje za koju je ko zna koliko zivota dala. I dan danas drzava Srbija placa kredite za Kosovo za koje se zaduzivala.

Da me ne razumes pogresno, ako su neduzni albanci trpeli svasta od strane srpske vojske bez ikakvog razloga to niti podrzavam niti zelim dobro pociniocima. Ja samo govorim da je Kosovo srpsko koliko god ga oni oduzimali,okupirali, na silu radili to sto rade pa jos i postavili ovakvu vlast u Srbiji koja im je obecala da ce im sve zivo ispuniti dok vicu da je Srbija pobednik. Narod Srbije nije Vucic,nije Seselj niti ostali prevaranti, narod u Srbiji se nikada nece pomiriti sa tim koliko god ga pomenuti izdavali deo po deo.

Ja licno nemam problema da u citavoj Srbiji zive sve nacije,niti gledam ljude po tome. Cak su mi i ovde u Nemackoj na pocetku albanci sa Kosova pomogli oko posla pa cak i sredjivali da imam sve pogodnosti.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10509

Post Postao/la MunDzi »

Cuj Srbija vraca kredite za Kosovo. Koliko se ja sjecam sve su republike davale samodoprinos za Kosovo. Ljidima se od plata odvajao harac koji je kao isao za razvoj Kosova.

Ali sve to skupa nije tema ove emisije.
Sarajevo safari jeste.
1
1 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Ja govorim od kada je Srbija samostalna,nastavila je da placa kredite za Kosovo i to traje do dana danasnjeg. Poenta price je da albanci nikakve veze sa Kosovom nemaju,istorijski gledano.I ta zemlja je svidjalo se to nekome ili ne okupirana, i citava nacija tako razmislja. Niko ne stoji iza reci i dela ove nakaradne vlasti koja jase Srbiju vec vise od jedne decenije. Najgori neprijatelj ne bi uspeo da postavi losije ljude na vlasti.

Inace se slazem da ovo nije tema ovde i izvinjavam se zbog toga.

O Safariju ne znam nista pa bih voleo da mi napises sta se zapravo desavalo to. Ne salim se,daleko bilo da se sa tim salim,zaista ne znam...Cuo sam samo to Sarajevo Safari i to skoro.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9994

Post Postao/la WhiskeyPete »

Mi niakko ne mozemo voditi temu u pravome smeru, vazda se zagovna na raskrsnici.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 22:19 Ja govorim od kada je Srbija samostalna,nastavila je da placa kredite za Kosovo i to traje do dana danasnjeg. Poenta price je da albanci nikakve veze sa Kosovom nemaju,istorijski gledano.I ta zemlja je svidjalo se to nekome ili ne okupirana, i citava nacija tako razmislja. Niko ne stoji iza reci i dela ove nakaradne vlasti koja jase Srbiju vec vise od jedne decenije. Najgori neprijatelj ne bi uspeo da postavi losije ljude na vlasti.

O Safariju ne znam nista pa bih voleo da mi napises sta se zapravo desavalo to. Ne salim se,daleko bilo da se sa tim salim,zaista ne znam...Cuo sam samo to Sarajevo Safari i to skoro.
Pa pročitaj koji članak jebemga, pa’š znat’ i za Sarajevo Safari.

Nećemo začatavati temu Kosovom, to možemo na drugom mjestu.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Ommadawn je napisao/la: 22 dec 2025, 23:19
BeogradjanIN je napisao/la: 22 dec 2025, 22:19 Ja govorim od kada je Srbija samostalna,nastavila je da placa kredite za Kosovo i to traje do dana danasnjeg. Poenta price je da albanci nikakve veze sa Kosovom nemaju,istorijski gledano.I ta zemlja je svidjalo se to nekome ili ne okupirana, i citava nacija tako razmislja. Niko ne stoji iza reci i dela ove nakaradne vlasti koja jase Srbiju vec vise od jedne decenije. Najgori neprijatelj ne bi uspeo da postavi losije ljude na vlasti.

Pa pročitaj koji članak jebemga, pa’š znat’ i za Sarajevo Safari.

Nećemo začatavati temu Kosovom, to možemo na drugom mjestu.
U pravu si :respekt
0
storm
Administrator
Reactions: 38011

Post Postao/la storm »

Šaboviću...ne piši gluposti
Još manje uspoređuj neke krajine sa Ukrajinom te u tom kontekstu sa BiH.
Obrisano.
0
storm
Administrator
Reactions: 38011

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 23 dec 2025, 04:28 Hoćeš da ti dam pasword pa ti onda piši šta treba umjesto mene?
Nema potrebe, ali smanji malo sputnjik propagandu i sublimirane uvrede u raspravi.
Sve što voliš drugima predbaciti, upravo ti činiš.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Slavko Aleksić je krepao.
Tako kažu, mada se sumnja da je to Vučić smjestio.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9994

Post Postao/la WhiskeyPete »

Ko je ostao živi neka se njima bave, niko ne zna šta je Aleksić još krio. Ako je toliko bio bitan Beogradu onda i ovaj nagli kontak sa njim, prebacivanje pa vraćanje u beživotnom stanju je svakako za ozbiljne istrage. Čak iako je bolovao od karcinoma to ne umanjuje veličinu upitnika; zašto se smrt desila u veoma bitnom trenutku istrage.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ma smaknuo ga pickousti da se ne zna koliko je njegove uloge tu.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1721

Post Postao/la Desperado »

BeogradjanIN je napisao/la: 21 dec 2025, 23:44
Socrates je napisao/la: 21 dec 2025, 23:38

Znači Rusija nije htjela poraziti Ukrajinu četiri godine. Pa de malo razmislite kad nešto pišete.

I prijatelju bolje da ne vidiš Amera kad zaista želi nešto da uništi bez ikakvih kočnica.

NATO baze i treba da budu svuda jer štite poredak od kojeg si i ti imao koristi otkad si se rodio. Od Rusije nisi nikad imao nikakve koristi. Samo štetu. Bez obzira iz koje si evropske zemlje.
Osetio sam ja te NATO briznike na svojoj kozi jos kao klinac. Bombardovali citavu drzavu ne razmisljajuci o civilima. Ubijali bebe,decu,neduzne ljude a akciju i to protivzakonitu nazvali milosrdni andjeo.Kada im zbrojis koliko su neduznih poubijali sirom sveta, broji se u milionima. Toliko prete Rusiji, govore da su zlocinci zasto ih ne napadnu? Zasto njih ne izbombarduju? Zasto zlocince iz Izraela ne bombarduju? E pa tu ne smeju da diraju. Sta ima da gledam americkog vojnika, nadrogira se i ratuje. Tako su barem na Kosovu zene silovali, sto brianci sto amerikanci.

Rusija ciljano gadja i oslobadja svoje teritorije koje su im otete dok su bili slabi. Inace da hoce, zbrisali bi ih sve za dva dana.
Gledajući čitavu plejadu likova koji vas dan danas vode očigledno čovjek može zaključiti da nisu bacili dovoljno bombi. Trebali su to podebljati ne bi li konačno došli do katarze kao društvo. Inače, ja ću ti ovo reći u "lice" ovdje što sigurno veliki broj također misli, ali ne žele konfliktne situacije.

Sa srpskim nacionalizmom tj. fašizmom treba po kratkom postupku sviđalo se ljudima ovo pisanje ili ne. Ja sam tu odavno prestao furati političku korektnost "da mi se komšija slučajno ne naljuti". Samo direkt u kost jer se čisti resetovani odnosi mogu ostvariti samo na takav način kad se krene od nule.
0
Odgovori

Natrag na “Rat u BiH”