Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
Sasvim sam siguran da će ti neko drugi odgovoriti na to pitanje.
Možda napišu i ponjavu.
Možda napišu i ponjavu.
2
1
1
1
To je jako obecavajuce pitanje za zene.
Probaj svaki dan par puta.
Za nekih 30 godina ces sve znati.
Odgovori iskreno....
1
1
Danas skidam proverbijalnu prašinu sa ploča koje nisam slušao sto godina.
Sa albuma Nimrod.. Matursko veče u srednjoj školi. Ne znamo ništa i ne želimo da znamo.
I Billie Joe Armstrong. Kakav video.
Poslije su postali ozbiljniji. I nisu željeli da znaju ono što su znali.
Sa albuma Nimrod.. Matursko veče u srednjoj školi. Ne znamo ništa i ne želimo da znamo.
I Billie Joe Armstrong. Kakav video.
Poslije su postali ozbiljniji. I nisu željeli da znaju ono što su znali.
1
1
Imas pravo. To da sam posandrcala.Duh je napisao/la: ↑30 dec 2025, 08:01Zakljucila si sama...logicno.MunDzi je napisao/la: ↑29 dec 2025, 19:41 Evo trazim po kuci nesto sto sam sklonila na sigurno mjesto. I to nesto nije malesno. I u mojoj kuci nema puno namjestaja i klatera, sto bi se reklo - sve ima svoje mjesto.
I evo jos uvijek trazim. I nema. A jako mi je bitno. I nije mi jasno gdje sam mogla staviti. Pocinjem se brinuti ili da sam posandrcala ili da sam ja ili neko od ukucana bacili. Ali opet, nema logike da bi ilo tek tako bacio jer nije nista malo pa da se moze greskom baciti.
Pomagajte drugovi i drugarice.
Mozemo ti pomoci da prihvatis to sto si i sama rekla...posandrcala si.
Ili si se zaljubila.
Sinoc sam do u sitne sate prerovinjala sve, ali bukvalno sve u kuci. I nema nigdje.
I na kraju, sasvim slucajno nadjem na jednoj polici gdje stoje samo flase. Sa strane stoji zamotano u platneni ceger boje pijeska naslonjeno na zid pored flasa.
Niti se sjecam da sam tu stavila, niti je to uopste prikladno mjesto, jednostavno totalna blokada mozga.
Pomalo se pocinjem brinuti da to mozda nisu prvi znaci demencije.
2
1
1
1
mozda si krenula sa to ostavis i onda si se sjetila da si zedna pa si svratila po flasu i tako to stavila tu dok si trazila flasu 
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
sinoc sam cula pricu kako je neki komsija tako umro i njegovi poslije kod ciscenja garaze sve pare nalazili
kazu pomaknu sarafciger ono marka ili nesto vece pa 20
kazu pomaknu sarafciger ono marka ili nesto vece pa 20
2
2
Mozda ovo, mozda ono.
Ali tuzna cinjenica je da ja uopste nemam ni zrno memoriije da sam ja to uradila.
1
1
ma nisi jedina
desava se to svima
i nama bez demencije al sa puno drugih pametnih i glupih stvari u mozgu
0
To se meni desilo neki dan, prikopcavao zvucnik I daljinski od tv nestane....nema sanse da da nadjem , izasao napolje na kafu, vratio se kuci I iz prve ga vidim.....gremlins
2
2
cuj demencija
gremlins su bolji odgovor

gremlins su bolji odgovor
1
1
Premali je to incident da bi se donosila prenagla ocjena da su to prvi znaci demencije.
Prije će biti da svi imamo višak informacija pa nesvjesno selektiramo prioritete. Podatak da ti je "jako bitno" možda govori o tome da ti je mozak podsvjesno odlučio da nikad ne možeš zaboraviti gdje si ostavila nešto tako bitno, pa nije smatrao da treba obratiti posebnu pažnju.
Svi smo žrtve toga da ponekad stvari uzimamo "zdravo za gotovo".
Prije će biti da svi imamo višak informacija pa nesvjesno selektiramo prioritete. Podatak da ti je "jako bitno" možda govori o tome da ti je mozak podsvjesno odlučio da nikad ne možeš zaboraviti gdje si ostavila nešto tako bitno, pa nije smatrao da treba obratiti posebnu pažnju.
Svi smo žrtve toga da ponekad stvari uzimamo "zdravo za gotovo".
1
1
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 30 dec 2025, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.