Kad posao postane treći partner u braku
Re: Kad posao postane treći partner u braku
I kod mene se dešava da neki otac (rjeđe majka) dovede sina (malu bebu od 20-30godina) da se prijavi ili kad bude pozvan na razgovor, ali to mi i nije toliko nesvakidašnja situacija kao ova što sam opisao gore. U ovoj firmi nemamo žena u proizvodnji, samo su muškarci, ... u prošloj ih je bilo (većina) i i majke su često dovodile kćerke, ponekad i očevi i dolazili u ove intervencije za šihtarice.Miss Y. je napisao/la: ↑01 mar 2026, 00:40dmr je napisao/la: ↑28 feb 2026, 08:36 Meni je u firmu na razgovor za posao došao čovjek u pratnji žene... i ona je ispunila obrazac, pričala, odgovarala na pitanja, on ćutao ko debil. Ja pitam njega nešto, on krene da priča a ona ga prekine i odgovori ona. Hvala lijepo, pozvat ćemo Vas ako se ukaže potreba
U prethodnoj firmi muževi su dolazili sa svojom ličnom šihtaricom da uporede s našom, ako bi imali neko neslaganje u računici![]()
A kod mene redovno za nešto zovu muževi da pitaju u ime žene a nakon mog pitanja A vi ste Mirela?kaže Ne njen muž, rekoh ako nemate punomoć nisam u mogućnosti da odgovaram na ta pitanja, neka gospodja nazove
I sve onda missi vaka naka ters
I da, mame zovu isto za sinove većinom, nekad za kćerke.
Sjetio sam se još jedog primjera, .... moj drug oženio doktoricu
Pozvoni lik, izađe ona, ... on pita ima li njega, ima, ode ona u kuću i zovne njega, on izađe, .... djesi kako si, šta ima, ... doš'o sam da pitam NJU šta i kako
1
1
Re: Kad posao postane treći partner u braku
Cak i medju sirotinjom ima ono nesto simpaticno.
Briga za svoje. Cak i zrtvovanje. To mozda je samo instinkt prezivljavanja bogomdan. Pa iako su im i patike skupe.
Nekada je to sve pogresno, a jedino 'opravdanje' su traume i osjecaj stalne ugrozenosti.
Neko iznad naravno osjeca moc i cesto zaboravlja na to, da se moze naci u slicnoj situaciji, zbog onih iznad.
Nesigurnost ili strah se osjeca naravno samo kod onih ispod.
To bosansko moje: Moje za moga, moje za moju, moje za moje...je nesto cega se ja nikada necu odreci.
Razumijem ja doduse i sve kritike na moj racun. Postujem osude o nasilju, pogotovo iz Amerike.
Drugovi i drugarice
Braco i sestre
Nesto je urodjeno. Pokusajte se skulirati, malo manje lazno optuzivati i ja cu prestati ismijavati demonstracije u BiH.
Briga za svoje. Cak i zrtvovanje. To mozda je samo instinkt prezivljavanja bogomdan. Pa iako su im i patike skupe.
Nekada je to sve pogresno, a jedino 'opravdanje' su traume i osjecaj stalne ugrozenosti.
Neko iznad naravno osjeca moc i cesto zaboravlja na to, da se moze naci u slicnoj situaciji, zbog onih iznad.
Nesigurnost ili strah se osjeca naravno samo kod onih ispod.
To bosansko moje: Moje za moga, moje za moju, moje za moje...je nesto cega se ja nikada necu odreci.
Razumijem ja doduse i sve kritike na moj racun. Postujem osude o nasilju, pogotovo iz Amerike.
Drugovi i drugarice
Braco i sestre
Nesto je urodjeno. Pokusajte se skulirati, malo manje lazno optuzivati i ja cu prestati ismijavati demonstracije u BiH.
0