Nekad se desi da čitav dan potrošim na jednu stvar. Ispravi, prepravi, odlij, dolij, pošalji poštom, pa javi ovima kojima si poslo da opet nije dobro, da ćemo im poslati drugu verziju... I dok se oko toga zajebavam, drugi poslovi se gomilaju...
Al opet, nije strašno. Odvojim nekad subotu da pozavršavam zaostatke i sve bude OK.
Imaš li neki dugoročni plan, neku ideju gdje i kako usmjeriti život?
Ako ne bi uspjelo, izračuno bih koliko imam para i koliko mjeseci mi iste mogu potrajati. I shodno tome, tempirao bih traženje novog posla. Vjerovatno ne bih odmah moro krenuti u to - imo bih fore mjesec il dva da odmorim.
Nije mi čudno kad su djeca opsjednuta. Moj sin jeste i zato se moram baviti time
S tim da mi je ipak čudan način kako baš vlada neka čudna zaluđenost. Bilo bi lijepo kad bi svi bili zaluđeni nekim bitnijim stvarima, ali hajd, bolje i to nego kladionica...
Meni je isprva bilo glupo. Al onda skontam: pare. Pare su ista stvar ko i te sličice. Komadi papira koji objektivno ne vrijede ništa. Ne možeš ih popiti. Ako ih pojedeš, nećeš se najesti. Ako ih zapališ, nećeš se ugrijati. Ako ih pospeš po njivi, ništa neće niknuti. Ne vrijede ništa, a ljudi se otimaju za njih, oko njih...
Ako su mi OK ljudi koji vole pare, onda su mi OK i oni koji vole sličice.
Manje, otkad radim ovaj posao. Al stignem ponekad, pomalo. Kafka, Benatar, neki pjesnici...
Dešavalo mi se da nekad pomislim da sam lijep. A realno, ružan sam. Al ne kažem to sa gorčinom, svejedno mi je. Ne znam više nikog ko se na taj način zavarava.