Prodamo ih nekome, koji po njima izrađuje proizvode...
Pare
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 10790
- Kontakt:
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 10790
- Kontakt:
Re: Pare
Ne znam cini li novac sretnim.
Ali primijetio sam da ljudi koji tvrde da ne cini uglavnom ne dijele svoj.
Mozda ga cuvaju da se ne unesrece.
I to postujem.
Nije lako nositi toliku odgovornost za vlastitu nesrecu.
1
1
Ima i istraživanja, koja uglavnom potvrđuju da je imanje više novca povezano sa većom satisfakcijom u životu.
Ali, ja ne bih išao tako daleko. Ono što je sigurno je da je money provides more favourable outcomes. Ne bih znao pravilno reći frazu na našem jeziku.
Ekonomisti, na primjer, će uvijek reći da siromašniji ljudi imaju skuplji život.
Ali, ja ne bih išao tako daleko. Ono što je sigurno je da je money provides more favourable outcomes. Ne bih znao pravilno reći frazu na našem jeziku.
Ekonomisti, na primjer, će uvijek reći da siromašniji ljudi imaju skuplji život.
1
1
Pade mi napamet kad onomad na X Elon Musk objavi upis "Ko god je napisao da novac ne može kupiti sreću bio je u pravu".
Bez daljnjeg komentara. Tada je bio najbogatiji čovjek na svijetu. Ne znam da li je i sad. I milioni ljudi mu odgovorili. Opšta diskusija. Whatever. Ne znam zašto ljudi misle da moraju na svaku odgovoriti.
Moja prva misao je bila
Da li ja želim da Elon Musk bude sretan? Šta njega čini sretnim?
Mislim, nebitno šta ko o njemu misli kao poslovnom čovjeku, da li većini stanovništva planete odgovara da je on sretan?
On je, meni se čini, veoma štetan kad je sretan.
Tako da, toliko o sreći. Neki su ljudi zaslužili da pate u mizeriji nesreće jer je njihova sreća možda štetna za sve ostale ljude oko njih, a u njegovom slučaju čak i šire.
Bez daljnjeg komentara. Tada je bio najbogatiji čovjek na svijetu. Ne znam da li je i sad. I milioni ljudi mu odgovorili. Opšta diskusija. Whatever. Ne znam zašto ljudi misle da moraju na svaku odgovoriti.
Moja prva misao je bila
Da li ja želim da Elon Musk bude sretan? Šta njega čini sretnim?
Mislim, nebitno šta ko o njemu misli kao poslovnom čovjeku, da li većini stanovništva planete odgovara da je on sretan?
On je, meni se čini, veoma štetan kad je sretan.
Tako da, toliko o sreći. Neki su ljudi zaslužili da pate u mizeriji nesreće jer je njihova sreća možda štetna za sve ostale ljude oko njih, a u njegovom slučaju čak i šire.
1
1