Aaaa. Zaboravila sam da svabe ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo.vjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:29 jesam al sam se odrekla i uzela njemacko
preduga prica
sad imam privremeni boravak na osnovu nekretnine
Šta trenutno radite / Šta ste radili danas?
Re: Šta trenutno radite / Šta ste radili danas?
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 14788
ma hajd sin ima oba za mene manje vise
jbg tad se nije dalo izbjeci al ev kad dobijem stlni imacu radnu dozvolu i idem kuci
jbg tad se nije dalo izbjeci al ev kad dobijem stlni imacu radnu dozvolu i idem kuci
0
Nista mi nije jasno.vjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:44 ma hajd sin ima oba za mene manje vise
Ali pretpostavljam ko se rodi u Njemackoj automatski ima njemacko drzavljanstvo i kao takav "autohtoni" svabo ima pravo i na dvojno drzavljanstvo, a asimiliranim svabama nije dozvoljeno?
0
Dozvoljavaju koliko znamMunDzi je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:31Aaaa. Zaboravila sam da svabe ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo.vjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:29 jesam al sam se odrekla i uzela njemacko
preduga prica
sad imam privremeni boravak na osnovu nekretnine![]()
0
i mi smo za tetku to kontali ganjativjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:29 jesam al sam se odrekla i uzela njemacko
preduga prica
al ne moze kupovati nekretninu pa bi joj poklonili dio kuce...al ona nece to
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
ne dobije automatski, jedino ako roditelji vec imaju drzavljanstvo DEMunDzi je napisao/la: ↑22 sep 2026, 23:10Nista mi nije jasno.vjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:44 ma hajd sin ima oba za mene manje vise
Ali pretpostavljam ko se rodi u Njemackoj automatski ima njemacko drzavljanstvo i kao takav "autohtoni" svabo ima pravo i na dvojno drzavljanstvo, a asimiliranim svabama nije dozvoljeno?
od brata mali se rodio tamo al brat i snaha na vizi tako da je drzavljanin BiH
cini mi se da sad ima zakon da nakon pet godina ili tri... mozes uzeti i njihovo...
2
2
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- vjesticanametli
- PRObehar

sada da al tada nije moglo
sin ima oboje ja ne
pa sada ovako radim do stalnog boravka
1
1
Moja bi trebala imati pravo po rodnoj liniji ili kako se kaze na australijsko drzavljanstvo, dok moji unuci njenja djeca vec nece moci dobiti automatski australijsko.. moraju radit, zivjet tamo pa aplicirati..
2
1
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- vjesticanametli
- PRObehar

moze i na osnovu djeteta al ja imam stana dva pa mi ne bilo lakse nego smarat druge, ma zajebancija s papirima sou bjez jbt jedva cekam da se zavrsi i da idem nazadsmajlic je napisao/la: ↑23 sep 2026, 07:31i mi smo za tetku to kontali ganjativjesticanametli je napisao/la: ↑22 sep 2026, 22:29 jesam al sam se odrekla i uzela njemacko
preduga prica
al ne moze kupovati nekretninu pa bi joj poklonili dio kuce...al ona nece to![]()
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar